ابتلاي ۹۴۵ نفر به تب دنگي در كشور
رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از ابتلاي ۹۴۵ نفر مبتلا به تب دنگي در كشور خبر داد. قباد مرادي گفت: از مجموع ابتلاي ۹۴۵ مورد ابتلا به تب دنگي، ۷۴۶ مورد انتقال محلي بوده و ۱۹۷ مورد نيز از ساير كشورها وارد شده است.
رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از ابتلاي ۹۴۵ نفر مبتلا به تب دنگي در كشور خبر داد. قباد مرادي گفت: از مجموع ابتلاي ۹۴۵ مورد ابتلا به تب دنگي، ۷۴۶ مورد انتقال محلي بوده و ۱۹۷ مورد نيز از ساير كشورها وارد شده است. وي ادامه داد: ۲ مورد تب دنگي از نوع ابتلا به چيكونگونيا نيز گزارش شده كه سابقه سفر به خارج از كشور داشته و در شهرستان چابهار تشخيص داده شدهاند.
رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصريح كرد: تب دنگي يك بيماري تبدار ويروسي است كه توسط گزش پشه روزگز به نام آئدس منتقل ميشود و تشخيص قطعي اين بيماري با آزمايش خون ميسر است. مرادي يادآورشد: پشه آئدس ميتواند در هر ظرف يا جايي كه مقداري آب جمع شود مانند لاستيكهاي مستعمل، قوطي كنسرو، قايق و گلدان شيشهاي، تخمگذاري كند. وي ادامه داد: در صورتي كه در محل زندگي شما پشه آئدس وجود دارد بايد نكاتي را رعايت كنيد. از جمله توري به در و پنجرهها نصب و در روز و شب زير پشه بند استراحت كنيد.
دو بار در شبانه روز در نقاط تاريك و خنك خانه مانند كمد لباس و زير تخت، حشره كش اسپري كرده و از تردد غير ضروري خارج از منزل پرهيز كنيد. فرد بيمار هنگام خروج از منزل از فرآوردههاي دور كننده حشرات روي پوست استفاده كند. لباسهاي رنگ روشن، آستين بلند و شلوار بلند و جوراب بپوشيد و از تجمع آب راكد جلوگيري كنيد. به گفته مرادي، در دوره نقاهت و پس از بهبودي از بيماري نبايد بلافاصله فعاليتها و ورزشهاي سنگين آغاز شود بلكه استراحت كافي در دوران نقاهت بهتر است همراه با فعاليت بدني سبك باشد. پرهيز از مصرف داروهايي مانند ايبوپروفن (ادويل و ژلوفن)، آسپرين، نوافن، ديكلوفناك، ناپروكسن و مفناميك اسيد بايد مورد توجه جدي قرار گيرد چراكه در اين بيماري ممكن است باعث خونريزي شود و اما نكتهاي كه نبايد فراموش كرد اين است كه تب دانگ از انسان به انسان منتقل نميشود و جداسازي بيمار از ساير افراد خانواده، ضرورت ندارد.