حقوق زن و مرد  در خانواده يكسان است
رهبر انقلاب اسلامي در ديدار هزاران نفر از زنان و دختران:

حقوق زن و مرد در خانواده يكسان است

۱۴۰۳/۰۹/۲۸ - ۰۰:۲۹:۵۸
|
کد خبر: ۳۲۸۱۶۴

رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت فاطمه زهرا (س) را از شگفتي‌هاي آفرينش خواندند و با بيان اصول مهم منشور اسلام درباره زن تأكيد كردند: در اسلام، زن و مرد مكمل يكديگرند و در تلاش براي رسيدن به حيات طيبه و توانايي‌هاي فكري و روحي در عرصه‌هاي علمي، فرهنگي، هنري، اثرگذاري اجتماعي- سياسي، فعاليت اقتصادي و مسائل بين‌المللي هيچ تفاوتي با هم ندارند.

رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت فاطمه زهرا (س) را از شگفتي‌هاي آفرينش خواندند و با بيان اصول مهم منشور اسلام درباره زن تأكيد كردند: در اسلام، زن و مرد مكمل يكديگرند و در تلاش براي رسيدن به حيات طيبه و توانايي‌هاي فكري و روحي در عرصه‌هاي علمي، فرهنگي، هنري، اثرگذاري اجتماعي- سياسي، فعاليت اقتصادي و مسائل بين‌المللي هيچ تفاوتي با هم ندارند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي صبح روز سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ در ديدار هزاران نفر از زنان و دختران، همچنين با اشاره به تداوم جنايات رژيم صهيونيستي و امريكا در منطقه و كمك برخي به آنها گفتند: رژيم صهيونيستي به خيال خود از طريق سوريه آماده مي‌شود كه نيروهاي حزب‌الله را محاصره و ريشه‌كن كند اما آنكه ريشه‌كن مي‌شود، اسراييل است.

ايشان در ابتداي سخنانشان با تبريك ايام ولادت حضرت صديقه طاهره (س)، جلسه با زنان و دختران را بسيار خوب و پرشور خواندند و با اشاره به برخي محورهاي سخنان ۷ نفر از خانم‌ها در اين جلسه، از جمله «مراقبت از خانواده در فضاي مجازي»، «افزايش جمعيت»، «مسائل مربوط به زنان در عرصه هنر» و «تسهيلگري در امر ازدواج» گفتند: مسوولان دفتر رهبري و دستگاه‌هاي مربوط، نكات بسيار خوب سخنان خانم‌ها در جلسه را پيگيري و مورد ملاحظه جدي قرار بدهند.

رهبر انقلاب با اشاره به برخي ابعاد وجودي حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان پديده شگفت‌انگيز عالم آفرينش، گفتند: اينكه بانويي جوان، از لحاظ معنوي و هويت ملكوتي و جبروتي به جايي برسد كه به روايت اهل تشيع و تسنن، خشم او خشم خدا و خشنودي او خشنودي پروردگار را به همراه بياورد، بسيار پر عظمت و عجيب است.

ايشان، «غمگساري با پيامبر در سختي‌ها»، «همراهي با اميرمومنان در جهاد»، «خيره‌كننده چشم فرشتگان در عبادت»، «بيان خطبه‌هاي فصيح، بليغ و آتشين»، «پرورش امام حسن و امام حسين (عليهما السلام) و حضرت زينب (س) » را از ويژگي‌هاي بي‌نظير حضرت فاطمه (س) خواندند و افزودند: آن حضرت در كودكي، جواني، ازدواج و سيره زندگي، برترين، زيباترين و گوياترين الگوي زن مسلمان است. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به ديدگاه‌هاي مختلف درباره مساله زن در جهان،گفتند: سرمايه‌داري و سياستمداران تابع آنها با در دست داشتن رسانه‌هاي موثر در جهان، با بي‌صداقتي و دروغگويي و در پوشش ظاهري يك نظريه فلسفي و انسان‌دوستانه، انگيزه‌هاي جنايتكارانه و فسادانگيز خود را براي دخالت و جهت‌دهي در امور جامعه جهاني زنان و كسب منافع نامشروع، پنهان مي‌كنند. ايشان بي‌صداقتي و رياكاري را روش هميشگي استعمارگران و سرمايه‌داران غربي دانستند و كشيدن زنان به كارخانه‌ها براي تأمين نياز صنايع به كارگرانِ با دستمزد كم را تحت پوشش آزادي و استقلال زنان، نمونه‌اي از اين رياكاري خواندند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي هدف پنهان از شعار آزادي بردگان امريكا در حدود دو قرن قبل را، كشاندن بردگان از مزارع جنوب به كارخانه‌هاي شمال اين كشور خواندند و گفتند: امروز هم در پشت شعارهاي فمنيستي و آزادي و حقوق زنان، اهداف ضدانساني و سياسي، نهفته است كه برخي از آنها مشخص است و برخي اهداف بعدها آشكار مي‌شود. ايشان تشريح منشور اسلام در مقوله زن را براي درك عمومي از منطق اسلام در اين زمينه، ضروري برشمردند و گفتند: بايد اين منطق را در جامعه جا بيندازيم و براساس آن عمل كنيم كه البته بعد از انقلاب در اين زمينه كارهاي زيادي شده است. رهبر انقلاب مساله زوجيت را اولين اصل مهم در منشور زن در اسلام خواندند و افزودند: براساس آيات متعدد قرآن، زن و مرد از جنس يكديگر، زوج و مكمل هم هستند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي لازمه زوجيت و مكمل بودن زن و مرد را تشكيل واحدي سوم به نام خانواده خواندند و گفتند: براين اساس، تشكيل خانواده يك سنت الهي آفرينش است كه خوشبختانه در فرهنگ ايراني هم، خانواده‌دوستي از نشانه‌هاي مهم قوت و عمق فرهنگي ملت است. رهبر انقلاب يك اصل ديگر منشور اسلامي درباره زن را «نبود هيچ‌گونه تفاوت بين زن و مرد در حركت معنوي و تعالي انساني و دستيابي به حيات طيبه» خواندند و گفتند: از منظر اسلام، زن و مرد با وجود تفاوت‌هاي جسمي، هر دو از توانايي‌ها و نوآوري‌هاي فكري و عملي و استعدادهاي بي‌نهايت برخوردار هستند كه باعث مي‌شود زن نيز همچون مرد بتواند و در مواردي واجب باشد كه در عرصه‌ها و فعاليت‌هاي گوناگون علمي، سياسي، اجتماعي، اقتصادي، بين‌المللي، فرهنگي و هنري نقش‌آفريني كند.

ايشان نقش‌هاي متفاوت زن و مرد در خانواده از نگاه اسلام را دليل برتري يكي بر ديگري ندانستند و افزودند: زن و مرد در خانواده از حقوق يكسان برخوردار هستند؛ البته از لحاظ عاطفي، اسلام زن را همچون گُلي مي‌داند كه بايد از طراوت و عطر او در خانواده مراقبت و استفاده كرد.

«محدوديت‌هاي حاكم بر ارتباطات و معاشرت‌هاي زن و مرد» موضوع ديگر مورد تأكيد از منظر اسلام بود كه رهبر انقلاب در خصوص آن گفتند: اسلام درباره مساله «حجاب و عفاف و نگاه» تكيه و ملاحظاتي دارد. البته بي‌بندوباري‌هاي امروز در غرب نيز نسبتاجديد است و توصيف زن اروپايي در آثار ادبي دو سه قرن پيش نشان مي‌دهد در غرب نيز ملاحظات زيادي در مساله زن وجود داشته است. ايشان «ارزش معنوي مادري و افتخار به آن» را ركني ديگر از نگاه اسلام به مساله زن برشمردند و افزودند: امروز بعضي‌ها در سايه سياست‌هاي سرمايه‌داران و استعمارگران و بدخواهان جوامع مستقل به خصوص جامعه ما، از «مادري» تصوير بدي ارائه مي‌كنند. در حالي كه مادري و پرورش دادن يك انسان، افتخاري بسيار با ارزش است و بر همين اساس است كه در اسلام با تعابير مختلف از جمله قرار داشتن بهشت زير پاي مادران، سفارش زيادي به محبت و خدمت و اطاعت از مادر شده است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي پس از برشمردن بعضي از اصول مهم منشور اسلام درباره زن، رشد شگفت‌انگيز زنان مومن، دانا و فعال در عرصه‌هاي مختلف پس از پيروزي انقلاب را بر پايه اين نگاه متعالي دانستند و گفتند: نقش زنان در دوره مبارزات و پيروزي انقلاب تعيين‌كننده بود و در حالي كه برخي افراد، مخالف حضور زنان در راهپيمايي‌ها بودند، امام بزرگوار با آن نگاه به‌شدت مخالفت كردند.

ايشان افزودند: ورود زنان به ميدان بود كه باعث به ميدان آمدن همسران و فرزندان آنها شد؛ بنابراين به يك معنا زنان انقلاب را پيروز كردند. رهبر انقلاب فعاليت متين در عرصه‌هاي سياسي و بين‌المللي و همچنين نقش‌آفريني در حوادثي مانند دفاع مقدس، دفاع از حرم و عرصه سياسي را جلوه‌هاي درخشان ديگري از فعاليت‌هاي زنان پس از پيروزي انقلاب برشمردند و گفتند: زن ايراني توانسته از هويت و فرهنگ و سنن تاريخي و اصيل كشور با متانت، حياء و عفت خود صيانت كند؛ به گونه‌اي كه تا امروز تحت تأثير عوارضي كه بسياري از كشورهاي غربي دچار آن هستند قرار نگرفته و پس از اين نيز ان‌شاءالله همين‌طور به حركت خود ادامه خواهد داد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به درخشش زنان در فعاليت‌هاي علمي و تحقيقي دانشگاه‌ها و حوزه‌هاي علميه خاطرنشان كردند: امروز تعداد زنان مجتهد، كم نيست و حتي معتقديم كه در بسياري از مسائل زنانه كه مردها تشخيص خوب و درستي ندارند، خانم‌ها بايد از مجتهدان زن تقليد كنند.

ايشان رشد زنان دانشمند، استاد دانشگاه، نويسنده، شاعر و هنرمند با حفظ تدين را غيرقابل مقايسه با قبل از انقلاب خواندند و گفتند: البته دشمن هم بيكار نيست و مشغول طراحي است چرا كه آنها خيلي زود متوجه شدند شكست دادن و به زانو درآوردن انقلاب با شيوه‌هاي سخت‌افزاري همچون جنگ، بمباران، قوميت‌گرايي و نيروهاي فتنه‌گر ممكن نيست بنابراين سراغ شيوه‌هاي نرم‌افزاري يعني تبليغات و سوسه‌ها و شعارهاي به‌دور از صداقت رفته‌‎اند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي ادعاي دفاع از زن با راه‌اندازي اغتشاش در كشوري را از مصاديق شعارهاي دروغين بدخواهان دانستند و افزودند: دختران، بانوان، اساتيد، دانشجويان و همه جامعه زنان خود را موظف بدانند كه در مقابل وسوسه‌ها و شيوه‌هاي موذيانه و جنگ نرم بدخواهان براي انحراف از ارزش‌ها در مسائل زنان، اهتمام كافي داشته باشند. رهبر انقلاب در بخش پاياني سخنان شان با اشاره به مسائل منطقه، خاطرنشان كردند: با حركتي كه در سوريه انجام شد و با جنايت‌هاي رژيم صهيونيستي و امريكا و كمك‌هاي ديگران به آنها، دشمنان خيال كردند كه مساله مقاومت تمام شد در حالي كه آنها سخت در اشتباه هستند.

ايشان با تأكيد بر اينكه «روح سيد حسن نصرالله و سنوار زنده است» افزودند: جسم آنها رفت اما شهادت، آنها را از عرصه وجود بيرون نبرد و روح و فكر آنها باقي است و راهشان ادامه دارد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به ايستادگي غزه در برابر حملات روزانه صهيونيست‌ها و استمرار مقاومت لبنان، گفتند: رژيم صهيونيستي به خيال خود در حال آماده‌سازي خود از طريق سوريه براي محاصره و ريشه‌كني حزب‌الله لبنان است اما آنكه ريشه‌كن خواهد شد، اسراييل است. رهبر انقلاب با تأكيد بر ايستادگي ايران در كنار مبارزان فلسطيني و مجاهدان حزب‌الله و تداوم هرگونه حمايت و كمك ممكن به آنها، ابراز اميدواري كردند مجاهدان روزي را ببينند كه دشمن خبيث در زير پاهاي آنها لگدمال شود. پيش از بيانات رهبر انقلاب ۶ نفر از فعالان حوزه زنان و دختران به بيان مطالبي در زمينه‌هاي «الگوي زن مسلمان انقلابي»، «فضاي مجازي، زن، خانواده و كودك»، «حل مساله جمعيت از طريق تقويت نهاد خانواده»، «توانمندي بانوان هنرمند و تقويت آثار نمايشي حوزه زنان»، «تسهيلگري ازدواج و مساله واسطه‌گري» و نيز، «اصلاح برنامه‌هاي درسي دانش‌آموزان دختر با نگاه به تقويت هويت فرهنگي» پرداختند. همچنين خانم «عائده سُرور» مادر دو شهيد لبناني هم به نمايندگي از بانوان محور مقاومت، در اين ديدار سخناني در باب ادامه و پيروزي مقاومت بيان كرد.