آخرين تلاش تيك‌تاك براي جلوگيري از ممنوعيت در امريكا: دادگاه عالي به مساله ورود كند

۱۴۰۳/۰۹/۲۸ - ۰۱:۰۳:۵۳
|
کد خبر: ۳۲۸۱۹۶

رويترز مي‌گويد تيك‌تاك روز دوشنبه در آخرين تلاش‌ براي جلوگيري از اجراي قانون ممنوعيت يا فروش در ايالات متحده به سراغ دادگاهي عالي امريكا رفت و خواستار توقف موقت اين قانون تا بررسي بيشتر توسط دادگاه شد. همچنين براساس گزارش ديگري مديرعامل اين شبكه اجتماعي روز دوشنبه با دونالد ترامپ ديدار كرده است.

رويترز مي‌گويد تيك‌تاك روز دوشنبه در آخرين تلاش‌ براي جلوگيري از اجراي قانون ممنوعيت يا فروش در ايالات متحده به سراغ دادگاهي عالي امريكا رفت و خواستار توقف موقت اين قانون تا بررسي بيشتر توسط دادگاه شد. همچنين براساس گزارش ديگري مديرعامل اين شبكه اجتماعي روز دوشنبه با دونالد ترامپ ديدار كرده است. به گزارش پيوست، تيك‌تاك مي‌گويد به عنوان يكي از بزرگ‌ترين پلتفرم‌هاي شبكه اجتماعي امريكا با ۱۷۰ ميليون در اين كشور يكي از «مهم‌ترين پلتفرم‌هاي گفتمان» در اين كشور محسوب مي‌شود و نبايد با اتكا به نگراني‌هاي امنيت ملي، كه البته تيك‌تاك آنها را بي‌پايه و اساس خوانده است، دسترسي شهروندان امريكايي را به آن مسدود كرد. براساس قانوني كه به تصويب كنگره امريكا و سپس به امضاي جو بايدن، رييس‌جمهور امريكا، رسيد اين شبكه اجتماعي بايد تا ۱۹ ژانويه براي جلوگيري از ممنوعيت در امريكا به يك شركت امريكايي به فروش برسد. با اين حال بايت‌دنس مي‌گويد حتي در صورت ممنوعيت هم ميلي به فروش ندارد و حالا تيك‌تاك سايه سنگين ممنوعيت در بزرگ‌ترين بازار خود را بيشتر از هميشه احساس مي‌كند. اين شبكه اجتماعي پيشتر درخواست تجديد نظرخواهي خود را به دادگاه استيناف برده بود اما دادگاه در تاريخ ۶ دسامبر درخواست اين شركت مبني بر لغو قانون با اتكا به نقض آزادي بيان را رد كرد. دادگاه تصريح كرد كه آزادي بيان حافظ حق آزادي بيان شهروندان امريكايي است و ضامن فعاليت يك شبكه اجتماعي با نگراني‌هاي امنيت ملي نيست. در حالي كه پلتفرم‌ها و ارايه‌دهندگان زيرساخت امريكايي براي اجراي قانون در تاريخ ۱۹ ژانويه آماده مي‌شوند تيك‌تاك و بايت‌دنس طي درخواست به دادگاه عالي ايالات متحده اعلام كردند كه «اگر امريكايي‌ها، با اطلاع لازم از خطرات ادعايي درمورد دستگاهي پنهان محتوا، با چشمان باز تصميم به نمايش محتوا در تيك‌هاك بگيرند، متمم اول قانون اساسي اين حق آنها را، بدون سانسور دولتي، تضمين مي‌كند.» اين شركت همچنين مدعي شده است كه در صورت عدم لغو راي دادگاه استيناف مبني بر عدم تداخل اين قانون با متمم اول قانون اساسي، كنگره به سادگي با شناسايي تهديد‌هاي ادعايي براي امنيت ملي و نفوذ يك نهاد خارجي مي‌تواند آزادي بيان امريكايي‌ها را محدود كند.

با اين حال تيك‌تاك كه خود را يكي بزرگ‌ترين پلتفرم‌هاي گفتمان امريكا خوانده است مي‌گويد هيچ تهديد جدي براي امنيت ملي امريكا ندارد و دادگاه عالي امريكا با به تاخير انداختن اجراي اين قانون مي‌تواند پايه و اساس حقوقي اين ممنوعيت را بيشتر بررسي كند. تيك‌تاك همچنين به دنبال سازش و همكاري بيشتر با دولت بعدي ايالات متحده است. دونالد ترامپ، رييس‌جمهور منتخب امريكا، كه پيشتر در سال ۲۰۲۰ طي تلاشي ناموفق نتوانست اين شبكه اجتماعي را در امريكا مسدود كند و در آن زمان دادگاه‌هاي امريكا اين اقدام را مغاير با قانوني اساسي توصيف كردند حالا به يكي از حاميان حفظ اين شبكه اجتماعي در امريكا تبديل شده است. براساس گزارشي از فايننشال تايمز، شو زي چو، مديرعامل تيك‌تاك، روز دوشنبه در مارولاگو با ترامپ ديدار كرده است تا خواستار جلوگيري از ممنوعيت در دولت جديد شود. ترامپ پيش از اين در كارزار انتخاباتي سال ۲۰۲۴ اعلام كرد كه براي حفظ وضعيت رقابتي در بازار شبكه‌هاي اجتماعي و جلوگيري از سلطه امپراتوري شبكه اجتماعي متا بر گفتمان كاربران امريكايي از ممنوعيت تيك‌تاك جلوگيري مي‌كند. ترامپ در پاسخ به سوالي درمورد جلوگيري از ممنوعيت تيك‌تاك گفت: «ما در حال بررسي آن هستيم.» با اين حال هيچ مكانيزم مشخصي براي جلوگيري از اين ممنوعيت از سمت ترامپ مطرح نشده است و ضرب‌الاجل ۱۹ ژانويه درست پيش از روي كار آمدن دولت جديد فرا رمي‌رسد. با اين حال برخي از متخصصان مي‌گويند كه در صورت توافقي بين دولت جديد و تيك‌تاك يا ارزيابي ترامپ از عدم نفوذ دولت چين در تيك‌تاك، دولت جديد مي‌تواند ممنوعيت را لغو كند.