چند روستا به اينترنت متصل شدهاند؟
بر اساس آخرين گفته مسوولان طي چهارماه گذشته وزارت ارتباطات در مجموع به ۹۶ درصد از درخواستهاي مردمي با موضوع ارتباطات روستايي رسيدگي و پاسخ مناسب داده و با برنامهريزي و اقدامات انجام شده دسترسي ۶۹۹ روستاي كشور به شبكه ملي اطلاعات و اينترنت پرسرعت ايجاد شده است.
بر اساس آخرين گفته مسوولان طي چهارماه گذشته وزارت ارتباطات در مجموع به ۹۶ درصد از درخواستهاي مردمي با موضوع ارتباطات روستايي رسيدگي و پاسخ مناسب داده و با برنامهريزي و اقدامات انجام شده دسترسي ۶۹۹ روستاي كشور به شبكه ملي اطلاعات و اينترنت پرسرعت ايجاد شده است. به گزارش ايسنا، اگر اينترنت در يك زماني تكنولوژي جديدي محسوب ميشد، اكنون ميتوان گفت به بخش جدايي ناپذير زندگي شهروندان از نحوه ارتباط تا سرگرمي، تبديل شده. بررسيها حاكي از آن است كه اتصالات وسيع در كشورهاي در حال توسعه ميتواند سبب توسعه بهبود زيرساخت اطلاعات كلي شود و تأثيرات مثبتي در بهبود سياسي-اقتصادي ايجاد كند. در طول تاريخ، كارآفرينان هيچگاه مسير همواري را براي رسيدن به اهداف خود طي نكردهاند اما امروزه به كمك فناوري مسير هموارتري براي دستيابي به اهداف خود دارند و ويژگيهاي عصر جديد كسب وكارها و كارآفرينان را ملزم ميكند براي ورود و بقا در بازار پويا باشند و خود را با تغييراتي كه در محيط كسبوكار اتفاق ميافتد، در اسرع وقت تطبيق دهند. كارشناسان بر اين باورهستند وقتي اينترنت و فناوري در روستاها راهاندازي شود، بر توليد ناخالص كشور تاثير مستقيم ميگذارد و يكي از تاثيرات مثبت آن ايجاد اشتغال در روستاها است. بنابراين از گذشته تاكنون موضوع ايجاد عدالت ارتباطي در مناطق روستايي و صعبالعبور با كمك پروژه شبكه ملي اطلاعات و فيبرنوري مورد توجه قرار گرفته است. بنابراين عدالت ارتباطي را نميتوان مختص به مناطق شهري دانست و مناطق روستايي و صعب العبور هم بايد از اين حق برخوردار شوند براين اساس برقراري ارتباطات پايدار و ثابت براي روستاييان چند سالي است كه مورد توجه دولتمردان از جمله دولت چهاردهم قرار گرفته است. توسعه امكانات، تجهيزات و زيرساختهاي ارتباطي در سراسر كشور و تسهيل دسترسيهاي مردم در اين بخش به ويژه در مناطق محروم و روستاهاي دور افتاده از اولويت مهم وزارت ارتباطات است و به گفته مسوولان مهمترين هدف اين حوزه بر اساس برنامه هفتم توسعه، دسترسي صددرصدي روستاهاي بالاي بيست خانوار به شبكه ملي اطلاعات است و بر اساس ابلاغ وزير ارتباطات به غير از ايجاد دسترسي، بهبود ارتباطات و ارتقاي آن نيز در برنامههاي اين حوزه قرار دارد. بر اساس آخرين آمار رسمي اعلام شده طي حدود چهار ماه گذشته با برنامهريزي و اقدامات انجام شده دسترسي پرسرعت ۶۹۹ روستاي كشور به شبكه ملي اطلاعات ايجاد شده است. نيك محمد بلوچ زهي - مجري طرح توسعه ارتباطات روستايي - چندي پيش با اشاره به اينكه ۴۱۸ كيلومتر فيبرنوري روستايي نيز در اين مدت در سطح ۱۰ استان كشور مورد بهرهبرداري قرار گرفته است، توضيح داد: بيشترين روستاهاي توسعه داده شده با ۹۴ روستا در استان كرمان قرار دارد و در ۹ استان بيشتر از ۳۰ روستا اتصال به شبكه ارتباطي برقرار شد اين درحالي است كه بيشتر روستاهاي بدون ارتباط در مناطق صعب العبور و دورافتاده قرار دارند و فرآيند برقراري ارتباط و ايجاد دسترسي به اينترنت در آنها بسيار سخت و پرهزينه است.
رسيدگي ۹۶ درصدي به درخواستهاي مردم براي توسعه ارتباطات روستايي
با وجود اهميت اتصال روستاها به اينترنت و برخورداري از خدمات آن مسوولان از جمله وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات تأكيد ميكنند نبايد كيفيت انجام كار فداي سرعت شود و بايد از نگاه مردم به عملكرد خود نگاه كرد. در واقع اگر آمار و ارقامي در خصوص اتصال شهرها و روستاها به شبكه ارتباطي به مردم و نمايندگان مجلس ارايه ميشود، اصل مهم جلب رضايت مردم است و نه ارايه آمار و ارقام. گفتني است ماه گذشته وزارت ارتباطات اعلام كرد كه از ابتداي آغاز به كار خود در دولت چهاردهم در مجموع به ۹۶ درصد از درخواستهاي مردمي ثبت شده در سايت «كارزار» با موضوع ارتباطات روستايي رسيدگي و پاسخ مناسب داده شده است. كارزار (بستر آنلاين كمپينهاي جمعآوري امضا) كه از خردادماه سال ۱۳۹۶ راهاندازي شد، يك استارتاپ اجتماعي است كه ماموريت اصلي آن ترويج مطالبهگري مدني و همافزايي اجتماعي است. اين سايت به عنوان پلتفرمي امن، مستقل و رايگان براي طرح درخواستها، شكواييهها و تقديرهاي جمعي از طريق جمعآوري امضا معرفي شده است.