بدهي سنگين سازمان غذا و دارو به صنايع دارويي و تجهيزات پزشكي

بدهي سنگين سازمان غذا و دارو به صنايع دارويي و تجهيزات پزشكي

۱۴۰۳/۰۹/۲۸ - ۰۱:۳۰:۲۳
|
کد خبر: ۳۲۸۲۱۸

برخلاف آن چيزي كه در تمام اين 3 سال گذشته مسوولان حوزه بهداشت ودرمان، دارو و سلامت تلاش كردند تا وضعيت را در شرايطي كامل عادي نشان بدهند حداقل مسوولان تازه سعي دارند كمي با مردم صادقانه‌تر برخورد كنند.

برخلاف آن چيزي كه در تمام اين 3 سال گذشته مسوولان حوزه بهداشت ودرمان، دارو و سلامت تلاش كردند تا وضعيت را در شرايطي كامل عادي نشان بدهند حداقل مسوولان تازه سعي دارند كمي با مردم صادقانه‌تر برخورد كنند. اينكه شرايط بيمارستان‌هاي دولتي با اجبار پرستاران به اضافه كار و با حداقل دريافتي تا حدودي نرمال نشان داده مي‌شد يا كمبودهاي دارويي هر از گاهي از سوي مسوولان سازمان غذاو دارو يا تكذيب شده يا به تحريم‌ها ربط داده مي‌شد، شيوه‌اي بود كه دولتمردان در دوره گذشته سعي داشتند با آن به نوعي مشكلات حوزه بهداشت و درمان را از ديد مردم مخفي نگه دارند. اما از زماني كه ديگر شركت‌هاي دارويي به دليل اينكه ارز دارويي به موقع به آنها پرداخت نشده بود، نتوانستند به تعهدات خود عمل كنند و كمبود دارو هر روز بيشتر از روز قبل نمود پيدا كرد، اين واقعيت تلخ كه حال حوزه درمان رو به وخامت است، نمايان شد. كمبود دارو، نبود مواد اوليه براي توليد دارو و از طرف ديگر بدهي‌هاي زنجير وار به شركت‌هاي توليد‌كننده دارو كه از سازمان غذا و دارو شروع شده و به داروخانه‌ها مي‌رسد همه و همه باعث شده‌اند تا وضعيت توليد و واردات دارو در كشور بهبود پيدا نكند.

 

بدهي سنگين به صنايع دارويي و تجهيزات پزشكي

روز گذشته دكتر مهدي پيرصالحي، رييس تازه سازمان غذا و دارو در آيين تكريم رييس قبلي و معارفه خود با اشاره به چالش‌هاي جدي در حوزه دارو و تجهيزات پزشكي، از بدهي سنگين اين سازمان به صنايع دارويي و تجهيزات پزشكي خبر داد و تاكيد كرد كه اصلاح فرآيندها، حمايت از توليد داخلي و حل بحران نقدينگي، اولويت‌هاي اصلي اين سازمان براي تامين پايدار دارو و تجهيزات پزشكي با قيمت منصفانه خواهد بود. دكتر مهدي پيرصالحي رييس جديد سازمان غذاودارو در آيين تكريم و معارفه اين سازمان گفت: فعاليت‌هاي مثبت و اثربخشي كه در سازمان غذا و دارو انجام شده، در اين دوره با سرعت و كيفيت بيشتري پيگيري خواهد شد. او با اشاره به اهميت اصلاح فرآيندها گفت: اميدواريم با بهبود و پايداري شرايط در حوزه غذا و دارو، مسير پيشرفت اين حوزه را به گونه‌اي هدايت كنيم كه بيشترين منفعت را براي مردم به همراه داشته باشد.

 

كيفيت و سلامت محصولات را براي مردم تضمين مي‌كنيم

رييس سازمان غذا و دارو اظهار كرد: در حوزه‌هايي همچون دارو، تجهيزات پزشكي و مكمل‌ها، تامين و نظارت بر كالاهاي مرتبط بر عهده سازمان غذا و دارو است. همچنين در ساير حوزه‌ها، از جمله غذا و محصولات آرايشي و بهداشتي، نظارت‌ها با دقت و جديت بيشتري انجام خواهد شد تا كيفيت و سلامت اين محصولات براي مردم تضمين شود. پيرصالحي با تاكيد بر چالش‌هاي موجود در حوزه دارو و تجهيزات پزشكي عنوان كرد: در شرايط فعلي، وضعيت دارو و تجهيزات پزشكي رضايت‌بخش نيست و نيازمند همكاري موثر تمامي نهادهاي مرتبط، به‌ويژه در زمينه تامين نقدينگي سازمان غذا و دارو هستيم، چرا كه امروزه، كمبود نقدينگي به عنوان مهم‌ترين مشكل صنعت دارو مطرح است.

 

قيمت‌گذاري غيرواقعي دارو چالش جدي سازمان

او در ادامه به موضوع قيمت‌گذاري دارو اشاره كرد و افزود: يكي از مسائل اساسي، قيمت‌گذاري غيرواقعي دارو است كه به‌دليل سياست‌هاي دستوري در سال‌هاي گذشته، منجر به ايجاد مشكلات جدي در اين حوزه شده است. بايد راهكارهايي اتخاذ كنيم تا قيمت دارو به‌صورت واقعي تعيين و اين چالش برطرف شود. رييس سازمان غذا و دارو با تاكيد بر اهميت تامين دارو تصريح كرد: بايد تمام تلاش خود را براي تامين پايدار دارو به كار بگيريم. متاسفانه در حال حاضر بيش از ۳۳ همت بدهي به صنايع دارويي و بيش از ۲۲ همت بدهي به صنايع تجهيزات پزشكي وجود دارد كه اين مساله باعث شده شركت‌هاي ما با مشكلات جدي روبه‌رو و در بسياري موارد فلج شوند. پيرصالحي در ادامه افزود: يكي از برنامه‌هاي اصلي ما در اين سازمان، نگاه توسعه‌محور خواهد بود. تلاش خواهيم كرد با حمايت از شركت‌ها، به‌ويژه توليدكنندگان داخلي و شركت‌هاي دانش‌بنيان، زمينه توليد داروها، تجهيزات پزشكي و كالاهاي جديد را فراهم كنيم و از توان داخلي براي رفع نيازهاي كشور بهره‌مند شويم. او تاكيد كرد: با توجه به حجم بالاي مصرف دارو و تجهيزات پزشكي در كشور، تامين اين اقلام تنها از طريق واردات ممكن نيست. بايد با حمايت جدي از توليد داخلي، نيازهاي دارويي و تجهيزاتي را برطرف كنيم. هدف‌گذاري ما در سازمان غذا و دارو اين است كه دسترسي مردم به دارو، تجهيزات پزشكي و شير خشك تسهيل شود و اين اقلام با قيمتي واقعي و منصفانه در اختيار مصرف‌كننده قرار گيرد.

 

بحران نقدينگي در داروخانه‌ها

رييس سازمان غذا و دارو در پايان با اشاره به بحران نقدينگي داروخانه‌ها گفت: امروزه داروخانه‌ها با بحران جدي نقدينگي روبه‌رو هستند. لازم است وارد مذاكره جدي با شركت‌هاي بيمه‌گر شويم تا اين مشكل برطرف شود، چرا كه داروخانه‌ها در خط مقدم زنجيره تامين دارو قرار دارند. اگر آنها در نقدينگي دچار مشكل شوند، اين بحران به تامين و خريد مواد اوليه نيز سرايت كرده و كل زنجيره تامين دارو با اختلال مواجه خواهد شد.