پزشكيان: عضو فعال گروه دي۸ هستيم

۱۴۰۳/۰۹/۲۹ - ۰۰:۱۸:۲۲
|
کد خبر: ۳۲۸۲۷۱

رييس‌جمهور، تاكيد كرد: ما هر چقدر بتوانيم روابط خود را با كشورهاي اسلامي صميمي‌تر، عميق‌تر و عملياتي‌تر كنيم، قطعا توطئه‌هايي كه عليه كشور ما و عليه كشورهاي اسلامي شكل مي‌گيرد بيشتر خنثي خواهد شد.

رييس‌جمهور، تاكيد كرد: ما هر چقدر بتوانيم روابط خود را با كشورهاي اسلامي صميمي‌تر، عميق‌تر و عملياتي‌تر كنيم، قطعا توطئه‌هايي كه عليه كشور ما و عليه كشورهاي اسلامي شكل مي‌گيرد بيشتر خنثي خواهد شد. مسعود پزشكيان پيش از سفر به مصر به منظور شركت در نشست دي ۸، در جمع خبرنگاران بيان كرد: سفر ما به مصر به خاطر شركت در اجلاسي است كه گروه دي ۸ به رياست مصر دارد. ما عضو فعال اين گروه هستيم. اجلاس‌هايي در اين سطح و با اين روند براي يك ديپلماسي فعالي كه بتواند كشورهاي اسلامي را از نظر اقتصادي، سياسي و فرهنگي و اجتماعي به هم نزديك‌تر كند براي انتقال تجربه‌ها، مي‌تواند خيلي موثر باشد. وي اظهار كرد: طبيعتا مصر يك كشوري با قدمت بسيار بالا و تمدن بزرگ است و از نظر اثرگذاري در جهان اسلام يك كشور موثر است. در حاشيه اجلاس بريكس در كازان روسيه، ديداري با رييس‌جمهور مصر داشتيم و گفت‌وگوي خوبي صورت گرفت. ما هر چقدر بتوانيم روابط خود را با كشورهاي اسلامي صميمي‌تر، عميق‌تر و عملياتي‌تر كنيم، قطعا توطئه‌هايي كه عليه كشور ما و عليه كشورهاي اسلامي شكل مي‌گيرد بيشتر خنثي خواهد شد. رييس‌جمهور تصريح كرد: اين اجلاس فرصت است. با توجه به بحث‌هاي اقتصادي و شعاري كه در اين اجلاس وجود داردكه نگاه به جوانان و تقويت بنگاه‌ها و بحث‌هايي در زمينه غزه و فلسطين و لبنان مي‌تواند شكل بگيرد،گفت‌وگو‌هايي خواهيم داشت. اينكه چگونه كشورهاي اسلامي مي‌توانند در برابر اين ظلم و جنايت و كشتار با يك زبان و نگاه مشترك و ديپلماسي فعال ‌تر از حق و حقوق مردم مظلوم غزه و فلسطين و لبنان و اخيرا در رابطه با سوريه مشكلاتي كه ايجاد شده، دفاع كنيم. وي افزود: كشورهاي اسلامي بايد در كنار هم بوده و به يكديگر كمك كنند. يار و ياور يكديگر باشند. تا جاي ممكن بايد بتوانيم اختلافات خود را با گفت‌وگو حل كنيم. اين فرصتي است تا بتوانيم نگاه‌هاي خود را به يكديگر نزديك‌تر كنيم و تاثيرگذاري زيادي مي‌تواند در ديپلماسي ما در منطقه داشته باشد.


پزشكيان در ادامه تاكيد كرد: قرار است در رابطه با سوريه، لبنان، غزه، فلسطين و اتفاقاتي كه در منطقه در حال رخ دادن است، سراني كه در اين اجلاس حضور دارند با هم گفت‌وگو كنيم تا بتوانيم از حق و حقوق مردم غزه و فلسطين و لبنان و سوريه دفاع كنيم. اين ظلم و جنايتي كه اسراييل با پشتيباني و كمك امريكا انجام مي‌دهد تا راه كمك‌هاي بشردوستانه به مردم عادي را ببندد، حل كنيم. مردم مظلوم غزه و فلسطين از نظر دارويي و تغذيه و بهداشت در مشكل هستند. ان شاءالله صحبت در آن جلسه شكل خواهد گرفت تا بتوانيم باهم هماهنگ باشيم. همچنين جلسه پيگيري رفع ناترازي انرژي، شامگاه سه‌شنبه با حضور مسعود پزشكيان برگزار و آخرين وضعيت تأمين گاز و برق بخش خانگي، صنايع و نيروگاه‌ها مورد بررسي قرار گرفت. در اين جلسه كه با حضور رييس‌جمهور و وزراي كشور، نفت، نيرو و صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، ابتدا گزارشي از آخرين اقدامات انجام شده از سوي وزارتخانه‌هاي مربوطه در راستاي تأمين گاز و برق بخش خانگي، صنايع و نيروگاه‌ها، مديريت مصرف با كنترل هوشمند، برخورد با مشتركان و مراكز دولتي پر مصرف و همچنين نتايج مثبت و مطلوب صرفه‌جويي متاثر از پويش 2 درجه كمتر ارايه و راهكارها و پيشنهادات دستگاه‌هاي اجرايي براي گذر از شرايط فعلي و ايجاد ثبات و پايداري در شبكه توزيع انرژي بررسي و ارزيابي شد. در ادامه پزشكيان بر ضرورت تبيين دلايل بروز ناترازي‌ها، اطلاع‌رساني دقيق و به موقع در اين خصوص و گفت‌وگو و دعوت از مردم براي رعايت الگوي مصرف از طريق رسانه‌ها، از سوي وزراي نفت و نيرو تأكيد كرد و گفت: مسوولان مربوطه در بخش صنايع نيز موظفند با برگزاري جلسات مستمر با اصناف، ضمن جلب همكاري و همراهي آنان براي صرفه‌جويي در مصرف انرژي در كارگاه‌ها، كارخانجات و محيط‌هاي صنعتي، آنها را نسبت به چرايي شرايط پيش آمده توجيه كنند. رييس‌جمهور همچنين بر اهميت نقش ائمه جماعات سراسر كشور، رسانه ملي و سازمان بسيج در فرهنگ‌سازي صرفه‌جويي و مشاركت مردم در پويش كاهش مصرف انرژي تأكيد كرد و گفت: دولت چهاردهم ناگزير از مواجه با مشكلات ريشه‌اي همچون ناترازي‌هاست، به دنبال مقصريابي نيستيم و تمام توان خود را براي حل اين مساله و كاستن از مشكلات مردم به كار گرفته‌ايم و با برنامه‌هايي كه در دست اجرا داريم، سال آينده به ياري خداي متعال چنين مشكلاتي نخواهيم داشت. پزشكيان با قدرداني از همراهي مردم شريف ايران در صرفه‌جويي در مصرف و درخواست استمرار آن، و نيز تشكر از اقدامات وزراتخانه‌هاي كشور، نفت، نيرو، صمت، استانداران سراسر كشور و رسانه ملي براي كمك به مديريت شرايط فعلي گفت: ما موظفيم براي رضايتمندي مردم تلاش كنيم، در ازاي مسووليتي كه پذيرفته‌ايم پاسخگو باشيم و هر جا نيز با كمبود يا كاستي مواجه شديم از عذرخواهي كردن ابايي نداشته باشيم.

رييس‌جمهور با بيان اينكه در ماه‌هاي گذشته تقريبا هر هفته جلسه يا جلساتي با محوريت توسعه دريامحور و تعيين نقشه‌راه منطقه مكران داشته‌ايم، افزود: اعتقاد بنده اين بوده و هست كه اگر مي‌خواهيم برابر اهداف سند چشم‌انداز در جايگاه برتر منطقه قرار بگيريم، كيفيت آنچه قرار است در اين سواحل صورت گيرد، به هيچ‌وجه نبايد از اقدامات كشورهاي همسايه پايين‌تر باشد، لذا هماهنگي‌هاي لازم صورت گرفته تا از مشاوران تراز اول بين‌المللي براي تهيه طرح كلان و نقشه‌راه توسعه منطقه مكران بهره بگيريم.  پزشكيان با اشاره به اينكه سواحل مكران مهم‌ترين بستر توسعه پايدار و بلندمدت ايران بوده و به تعبيري آينده ايران در گرو توسعه اين منطقه است، تصريح كرد: پس از تهيه اين طرح كلان بر اساس مطالعات و ارزيابي‌هاي دقيق از ظرفيت‌ها و فرصت‌هاي منطقه مكران، وظايف هر دستگاه و بخشي مشخص شده و با پيگيري‌هاي جدي اقدامات آنها به شكل هماهنگ و هم‌افزا پيش خواهد رفت.