تهديد ترامپ براي خريد بيشتر نفت و گاز امريكا
دونالد ترامپ، كشورهاي اتحاديه اروپا را تهديد كرد اگر نفت و گاز بيشتري از امريكا نخرند، صادرات آنها به مانع خواهد خورد. به گزارش ايسنا، رييسجمهور منتخب امريكا در شبكه اجتماعي «تروث سوشال» نوشت: من به اتحاديه اروپا گفتم كه آنها بايد كسري عظيم خود با امريكا را با خريد نفت و گاز ما در مقياس بزرگ جبران كنند، در غير اين صورت، از اول تا آخر، تعرفه خواهد بود.
دونالد ترامپ، كشورهاي اتحاديه اروپا را تهديد كرد اگر نفت و گاز بيشتري از امريكا نخرند، صادرات آنها به مانع خواهد خورد. به گزارش ايسنا، رييسجمهور منتخب امريكا در شبكه اجتماعي «تروث سوشال» نوشت: من به اتحاديه اروپا گفتم كه آنها بايد كسري عظيم خود با امريكا را با خريد نفت و گاز ما در مقياس بزرگ جبران كنند، در غير اين صورت، از اول تا آخر، تعرفه خواهد بود. امريكا، بزرگترين توليدكننده نفت خام و بزرگترين صادركننده گاز طبيعي مايع (الانجي) در جهان است. خريداران الانجي از جمله اتحاديه اروپا و ويتنام، براي جلوگيري از تهديد تعرفههاي وارداتي، پيش از اين، درباره خريد سوخت بيشتر از امريكا صحبت كرده بودند. يورو، روز جمعه، با ۰.۳درصد رشد، ۱.۰۳۹۸ دلار معامله شد كه نشان ميدهد سرمايهگذاران بر اين باورند اين بلوك ميتواند خواستههاي ترامپ را برآورده كرده و از اقدامات تنبيهي اجتناب كند. طبق گزارش دفتر نماينده تجاري امريكا، كسري تجاري كالا و خدمات امريكا با اتحاديه اروپا، در سال ۲۰۲۲، به ۱۳۱.۳ميليارد دلار رسيد و اتحاديه اروپا از زمان پيروزي ترامپ در انتخابات نوامبر، خود را براي سياست تجاري خصمانه او آماده كرده است.
اين بلوك در سال ۲۰۱۷ كه ترامپ در دوره اول رياستجمهوري خود، با استناد به نگرانيهاي امنيت ملي، تعرفههاي گمركي بر واردات فولاد و آلومينيوم اروپا وضع كرد، تا حد زيادي غافلگير شد. اما از آن زمان، اتحاديه اروپا، دكترين تجاري خود را بازتعريف كرد و ابزارهاي سياستي خود را گسترش داد و طيف وسيعي از گزينهها را براي مقابله با اقدامات اجباري، طراحي كرد. آنالنا بائربوك، وزير خارجه آلمان، پس از نشست گروه هفت در ايتاليا در اواخر نوامبر، گفت: ما به خوبي براي احتمال متفاوت شدن اوضاع با دولت جديد امريكا، آماده شدهايم. اگر دولت جديد امريكا سياست «نخست امريكا» را در بخشهاي اقليمي يا تجاري دنبال كند، پاسخ ما، «اروپا متحد» خواهد بود. امريكا، هماكنون، دومين تامينكننده الانجي براي اروپا است اما واردات اين منطقه از روسيه، همچنان بالا مانده و در رتبه دوم قرار دارد.
در كوتاهمدت، امريكا ظرفيت بيشتري براي افزايش محمولههاي الانجي ندارد و باتوجه به اينكه، الانجي تحت قراردادهاي بلندمدت فروخته ميشود، براي افزايش ارسال محمولهها به اروپا، خريداران اصلي گاز بايد با انتقال محمولهها به اروپا موافقت كنند، اما اين امر باعث افزايش ميزان صادرات امريكا نميشود. همچنين امريكا، در حال حاضر، نقش مهمي را به عنوان تامينكننده نفت به اروپا، به خصوص پس از آغاز روسيه به اوكراين، برعهده گرفته است. صادرات امريكا اكنون حدود دو ميليون بشكه در روز است و از صادرات كشورهايي مانند عربستانسعودي، كشورهاي غرب آفريقا و مناطق ديگر، پيشي گرفته است. نفت امريكا همچنين در تعيين قيمت نفت برنت كه شاخص كليدي جهان براي تعيين قيمت معاملات فيزيكي است، اهميت بيشتري پيدا كرده است. اما اتحاديه اروپا همچنان براي احتمال جنگ تجاري با واشنگتن آماده است. ابزار جديد ضد اجبار اتحاديه اروپا، دفاع تجاري را تقويت كرده و به كميسيون اروپا كه بازوي اجرايي اين بلوك است، امكان ميدهد در پاسخ به اقدامات تجاري خصمانه امريكا، تعرفهها يا ساير اقدامات تنبيهي را اعمال كند اتحاديه اروپا همچنين مقرراتي را پيرامون يارانههاي خارجي، تصويب كرده است كه به كميسيون اجازه ميدهد از حضور شركتهاي خارجي كه كمكهاي دولتي ناعادلانه دريافت ميكنند، در مناقصههاي عمومي يا معاملات ادغام اين بلوك جلوگيري كند. ترامپ نارضايتيهاي متعددي از اتحاديه اروپا دارد و از اروپا به خاطر عدم هزينه كافي براي دفاع و كسري تجاري امريكا و اتحاديه اروپا، انتقاد كرده است. او يك بار از بروكسل كه مقر نهادهاي اتحاديه اروپا است، به عنوان يك «جهنم دره» ياد كرد، و به تازگي گفت: يك بار به يكي از اعضاي ناتو گفته بود اگر اتحاديه اروپا به اهداف هزينه دفاعي عمل نكند، به روسيه اجازه ميدهد هر كاري ميخواهد با آن انجام دهد. براساس گزارش بلومبرگ، ترامپ، كشورهايي ديگر از چين تا كانادا را به اعمال تعرفه تهديد كرده است و به خصوص، بر كشورهايي متمركز شده كه كسري تجاري با امريكا دارند.