قطعي برق ناشي از عدم مديريت يكپارچه انرژي كشور است

۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۰۰:۱۶:۱۵
|
کد خبر: ۳۲۸۴۷۳

عضو كميسيون انرژي مجلس، قطعي‌هاي مكرر برق را ناشي از عدم مديريت يكپارچه در وضعيت انرژي كشور دانست و گفت: سازمان بهينه‌سازي و مديريت راهبردي انرژي براي حوزه مديريت مصرف شكل‌گرفته كه از ابتداي سال ۱۴۰۴ آغاز به كار مي‌كند.

عضو كميسيون انرژي مجلس، قطعي‌هاي مكرر برق را ناشي از عدم مديريت يكپارچه در وضعيت انرژي كشور دانست و گفت: سازمان بهينه‌سازي و مديريت راهبردي انرژي براي حوزه مديريت مصرف شكل‌گرفته كه از ابتداي سال ۱۴۰۴ آغاز به كار مي‌كند. به گزارش تسنيم، شريعتي نياسري، عضو كميسيون انرژي مجلس درباره قطعي‌هاي برق اظهار داشت: قطعي‌هاي برق تغييراتي را در سيستم مديريت برق كشور ايجاد كرد و برخي نيروگاه‌ها به دليل عدم سوخت‌رساني از مدار خارج شدند كه خاموشي‌ها توزيع شد تا ناترازي جبران شود.

وي افزود: اين اتفاق هر چند سال يك‌بار رقم مي‌خورد و ممكن است در آينده نيز تكرار شود. اين روند ناشي از عدم مديريت يكپارچه در وضعيت انرژي كشور است. اين موضوع بايد به نحوي مديريت شود كه وزارت نفت و نيرو تقصير را گردن يكديگر نينداخته و در‌نهايت مسوول آن مشخص نشود. وي گفت: سابقه‌اي در حوزه وزارت انرژي در گذشته وجود داشته كه بايد به نحو جديدي اصلاح شود. شريعتي نياسري پيش‌بيني كرد با تدابير صورت‌گرفته به‌ويژه در حوزه مديريت مصرف در برنامه هفتم اين موضوع تا حدودي قابل‌جبران است. به گفته وي بخشي از ناترازي‌ها ناشي از مديريت غيرمتمركز است كه در اين دو وزارتخانه توزيع شده است. گام اول را مجلس در برنامه هفتم برداشته و سازمان بهينه‌سازي و مديريت راهبردي انرژي براي حوزه مديريت مصرف شكل‌گرفته كه از ابتداي سال 1404 آغاز به كار مي‌كند.

عضو كميسيون انرژي مجلس ضمن تاكيد بر مديريت يكپارچه در حوزه تامين منابع خاطرنشان كرد: نزديك دو‌سوم مصارف انرژي كشور در بخش‌هاي غير‌مرتبط با زندگي مردم است؛ لذا مردم را هم ازاين‌جهت و هم از جهتي كه تجهيزات پر‌مصرف با قيمت ارزان در‌اختيار مردم قرار مي‌گيرد نمي‌توان مقصر دانست. بنابراين بايد امكان استفاده از تجهيزات مناسب را با شرايط مناسب در‌اختيار مردم قرار دارد و مردم تاثيرات صرفه‌جويي را در زندگي خود احساس كنند. براي بهينه‌سازي مصرف انرژي، منابع مالي ديده شده و از سال آينده نيز يك مديريت واحد كار را دنبال خواهد كرد تا هر صرفه‌جويي به گواهي‌هاي صرفه‌جويي تبديل شود كه در بازار قيمت دارد. در حال حاضر گواهي‌هاي صرفه‌جويي گاز حدود 11 هزار و 500 تومان در هر مترمكعب قيمت خورده در حالي كه مصارف صنعتي تا حدود 7 هزار تومان بوده است. اين روند انگيزه كافي براي صرفه‌جويي را ايجاد مي‌كند. وي همچنين اذعان كرد: به‌طوركلي كشور ما جامعه پر مصرفي است. ميانگين شدت مصرف انرژي در كشور بالاست كه بايد طي يك برنامه مشخص به حد مطلوب برسد.

شريعتي افزود: اثرات اقتصادي خاموشي‌ها، بسيار مخرب است. اما متاسفانه به دليل نبود تدبير جدي در دهه اخير در اين حوزه بخش نيروگاهي توسعه پيدا نكرد. برنامه‌هاي جدي براي آن در‌نظر گرفته شده كه به نظر مي‌رسد تا چند سال آينده بتوان كاستي‌ها را جبران كرد. مسير به سمتي مي‌رود كه قيمت نيروگاه‌ها واقعي شده و يارانه مردم باقي خواهد ماند.