حرکت بازار طلا و ارز به سوی آرامش

۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - ۰۰:۰۸:۰۸
|
کد خبر: ۳۲۸۵۶۱

افت قيمت دلار و ثبات بازار جهاني طلا، بازار طلا و سكه را به سمت كاهش قيمت سوق داد. همزمان معامله‌گران در انتظار سياست‌هاي جديد بازارساز براي مديريت بازار ارز هستند.

افت قيمت دلار و ثبات بازار جهاني طلا، بازار طلا و سكه را به سمت كاهش قيمت سوق داد. همزمان معامله‌گران در انتظار سياست‌هاي جديد بازارساز براي مديريت بازار ارز هستند.

بازار طلا و ارز ديروز يكشنبه در حالي بازگشايي شد كه روند آن نامتوازن و متاثر از نوسانات بازار ارز بود. قيمت دلار در معاملات ديروز با كاهش قابل توجهي آغاز به كار كرد و بازگشايي آن در سطح پايين‌تري نسبت به روزهاي گذشته انجام شد؛ اين كاهش قيمت تاثير مستقيمي بر بازار طلا و سكه گذاشت.

به نظر مي‌رسد كاهش قيمت دلار در روزهاي گذشته، در كنار تعطيلي بازار جهاني، موجب تعديل و كاهش قيمت‌ها در بازار طلا و سكه شده است و ادامه اين روند بستگي به تحولات آتي قيمت دلار و بازگشايي بازار جهاني دارد. معامله‌گران معتقدند در صورت ثبات دلار، انتظار مي‌رود بازار طلا و سكه نيز در روزهاي آينده با نوسانات كم و حركت در محدوده فعلي باقي بماند.

به گزارش اقتصادنيوز، تقاضاي بالا براي خريد دلار و كاهش تعداد فروشندگان در بازار است و اين موضوع فشار بيشتري بر روند قيمت‌ها وارد كرده است. همچنين معامله‌گران معتقدند امروز بازار آرام است و هيچ‌گونه فعاليت چشمگيري مشاهده نمي‌شود. به باور اين گروه، فضا در تمامي بخش‌ها، اعم از تجاري و خدماتي سرد و خلوت است و ركود در بازار به وضوح قابل مشاهده است و هيچ‌گونه تحرك يا تقاضاي محسوسي وجود ندارد؛ موضوعي كه بخشي از آن در پي تعطيلي بانك‌هاي تهران اتفاق افتاده است.

با اين حال قيمت دلار تهران ديروز معاملات را با گپ منفي 150 توماني نسبت به معاملات روزانه شنبه، در ميانه دامنه 70 هزار تومان آغاز كرد و با افزايش به كانال بالاتر رفت و به پله اول كانال ششم دامنه 70 هزار تومان رسيد.

قيمت دلار هرات نيز معاملات را با گپ مثبت 550 توماني در لبه كانال مياني دامنه 70 هزار تومان بازگشايي كرد و با كاهش تا كف اين كانال پايين رفت و در ادامه تغيير روند داد و به قيمت بازگشايي صعود كرد.

قيمت درهم امارات هم ديروز معاملات را با گپ منفي 130 توماني در 20 هزار و 750 تومان آغاز و با افزايش تا 20 هزار و 920 توماني پيشروي كرد و در اين محدوده به كار خود پايان داد. نكته بازار درهم پايان نرخ‌دهي كانال زودتر از روزهاي گذشته بود. براساس بررسي اقتصادنيوز، حباب دلاري درهم ديروز افزايشي بود و 728 تومان محاسبه شد.

به گفته تكنيكاليست‌هاي بازار، مرز حمايتي درهم در 20 هزار و 700 تومان قرار دارد و عبور از اين سطح مي‌تواند باعث كاهش بيشتر قيمت شود. از سوي ديگر، مرز مقاومتي درهم در 21 هزار تومان است و در صورت شكست اين مقاومت، احتمال حركت به سمت 21 هزار و 100 تومان وجود دارد.

از سوي ديگر، بازار رسمي نيز ديروز شاهد افزايش قيمت‌ دلار و يورو بود و بر اساس اعلام مركز مبادله ايران، قيمت دلار در بازار رسمي با افزايش به كانال 65 هزار تومان وارد شد و به 65 هزار و 128 تومان رسيد و دلار حواله نيز با گپ مثبت به كانال 63 هزار تومان رفت و در 63 هزار و 354 تومان در معامله بود. قيمت يورو نيز با افزايش به 67 هزار و 911 تومان و نرخ حواله يورو نيز با گپ مثبت به كانال 66 هزار تومان رفت و 66 هزار و 61 تومان نرخ‌گذاري شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمي اما با كاهش در 17 هزار و 734 تومان و حواله آن به 17 هزار و 251 تومان رسيد.

معامله‌گران معتقدند بازارساز ديروز با كارسازي عرضه سنگين در بازار دلار، تتر و درهم، مقدمات مداخله جدي‌تري را فراهم كرده است. اين گروه پيش‌بيني مي‌كنند از امروز، با آغاز تزريق سنگين ارز توسط بازارساز، فشار كاهشي بر قيمت‌ها تشديد شود.

به گفته فعالان بازار، در صورت اجراي اين عرضه، كاهش قيمت‌ها محتمل است و خريداران قدرتي براي مقاومت نخواهند داشت. اما اگر تزريق انجام نشود، احتمال افزايش مجدد قيمت وجود دارد. به‌طور كلي، ادامه روند بستگي به سياست‌هاي بازارساز و اقدامات بانك مركزي دارد. اين سياست، نشان‌دهنده تلاش بازارساز براي مديريت و كنترل قيمت‌ها در بازار ارز است.

 

قيمت بيت‌كوين و تتر نوسان‌هاي تكراري

در بازار رمزارزها، قيمت بيت‌كوين روز را با 96 هزار و 558 دلار آغاز كرد و در ادامه معاملات تا 95 هزار و 998 دلار كاهش يافت، اما توانست مجددا روند صعودي را تجربه كند و به محدوده 96 هزار و 252 دلار برسد. معامله‌گران فني پيش‌بيني مي‌كنند مرز حمايتي بيت‌كوين در محدوده 95 هزار دلار قرار دارد و شكست اين سطح مي‌تواند آن را به سمت 93 هزار و 500 دلار سوق دهد. در مقابل، مقاومت كليدي اين رمزارز در 97 هزار و 500 دلار است و عبور از اين سطح ممكن است بيت‌كوين را به بالاي 98 هزار دلار هدايت كند. تتر نيز صبح ديروز در 76 هزار و 177 تومان معامله شد و با ادامه روند نزولي كه از بامداد آغاز شده بود، قيمت اين استيبل‌كوين تا محدوده 75 هزار و 870 تومان كاهش يافت. اما در ميانه روز، با تغيير روند، تتر به محدوده 76 هزار و 677 تومان بازگشت. تحليلگران معتقدند مرز حمايتي تتر در سطح 75 هزار و 500 تومان است و اگر اين سطح شكسته شود، احتمال افت بيشتر تا 75 هزار تومان وجود دارد. از سوي ديگر، مرز مقاومتي تتر در محدوده 77 هزار تومان قرار گرفته و عبور از اين سطح مي‌تواند تتر را به 77 هزار و 500 تومان نزديك كند.

 

بازار طلا و سكه كم نوسان؛ افزايش حباب طلاي آب‌شده در روز مادر

در بازار طلا و سكه، همزمان با تعطيلي بازارهاي جهاني و افت ارزش دلار، قيمت‌ها در تمامي قطعات و وزن‌ها كاهش يافتند. قيمت طلاي جهاني امروز همچون روز گذشته به دليل تعطيلات پايان هفته جهاني در 2623 دلار در معامله بود. قيمت طلاي آب‌شده نيز معاملات را 21 ميليون و 119 هزار تومان بازگشايي كرد و با كاهش تا كف اين كانال و 21 ميليون و 45 هزار تومان پايين رفت و در ادامه دوباره تا محدوده 21 ميليون و 150 هزار تومان بالا رفت.

هر گرم طلاي 18 عيار نيز ديروز چهار ميليون و 882 هزار تومان نرخ‌گذاري شد. براساس بررسي اقتصادنيوز، حباب آب‌شده هم ديروز بالا رفت و بالاي يك درصد برآورد شد كه حدود 300 هزار تومان است.

معامله‌گران فني معتقدند سطح حمايتي طلاي آب‌شده در 21 ميليون تومان قرار دارد و شكستن اين سطح مي‌تواند منجر به كاهش تا مرز 20 ميليون و 850 هزار تومان شود. مقاومت طلاي آب‌شده نيز در 21 ميليون و 250 هزار تومان قرار دارد و عبور از اين سطح مي‌تواند به افزايش قيمت تا 21 ميليون و 400 هزار تومان منجر شود.

با توجه به كاهش تقاضاي روز مادر و افت ارزش دلار، انتظار مي‌رود حباب آب‌شده كاهش يابد و به سطح 20 ميليون و 900 هزار تومان برسد. در صورت شكست محدوده 20 ميليون و 900 هزار تومان، احتمال اصلاح عميق‌تر تا محدوده 20 ميليون و 750 تومان الي 20 ميليون و 650 هزار تومان وجود دارد. اين محدوده (20 ميليون و 650 هزار تومان) سقف تاريخي شكسته‌ شده قبلي است و كاهش به اين حدود مي‌تواند به عنوان يك پولبك تلقي شود.

از سوي ديگر، قيمت سكه امامي معاملات روزانه را 53 ميليون و 500 هزار تومان آغاز و در ابتدا با كاهش تا 53 ميليون و 300 هزار تومان عقب‌نشيني كرد و در ادامه با تغيير روند صعودي شد به 53 ميليون و 600 هزار تومان رسيد. نيم سكه و ربع سكه نيز به ترتيب 29 ميليون و 100 هزار تومان و 17 ميليون و 150 هزار تومان در معامله بود. سكه گرمي نيز با كاهش هشت ميليون و 400 هزار تومان نرخ‌گذاري شد. بررسي اقتصادنيوز نشان مي‌دهد، حباب سكه نيز ديروز 14 درصد برآورد شد كه معادل 6 ميليون و 624 هزار تومان است.

تكنيكاليست‌ها مرز حمايتي سكه امامي را در 53 ميليون تومان پيش‌بيني مي‌كنند و احتمال كاهش بيشتر در صورت شكستن اين سطح وجود دارد. مرز مقاومتي سكه امامي نيز در 54 ميليون تومان قرار دارد و در صورت عبور از اين سطح، هدف بعدي 54 ميليون و 500 هزار تومان خواهد بود. با توجه به وضعيت بازار، در صورتي كه قيمت دلار تهران ادامه روند نزولي را طي كند، احتمال كاهش بيشتر قيمت طلاي آب‌شده و سكه امامي وجود دارد. در اين شرايط، طلا به سمت مرز 20 ميليون و 500 هزار تومان و سكه امامي به محدوده 53 ميليون تومان عقب خواهند نشست. در مقابل، اگر قيمت دلار نوسانات افزايشي داشته باشد، شاهد رشد قيمت طلا و سكه خواهيم بود و احتمال بازگشت قيمت‌ها به سطوح مقاومتي 21 ميليون تومان و 54 ميليون و 500 هزار تومان وجود دارد.

 

بررسي نوسانات ارزي  در مجلس شوراي اسلامي

مجلس شوراي اسلامي ديروز در يك جلسه غيرعلني ۴۰ دقيقه‌اي به بررسي نوسانات بازار ارز، افزايش قيمت ارز، و كاهش ارزش پول ملي پرداخت. به گفته عضو هيات رييسه مجلس، اين جلسه به بررسي دلايل افزايش نرخ ارز و ارايه راهكارهايي براي كنترل آن اختصاص داشت. همچنين اعلام شد كه جلسه نظارتي روز سه‌شنبه هفته جاري نيز به موضوع ارز خواهد پرداخت.

محمدباقر قاليباف، رييس مجلس شوراي اسلامي، در اين جلسه تاكيد كرد كه روز سه‌شنبه وزير اقتصاد، عبدالناصر همتي و رييس بانك مركزي محمدرضا فرزين در صحن علني مجلس حاضر خواهند شد تا پيرامون افزايش قيمت ارز و اقدامات لازم براي مهار آن توضيح دهند. همچنين حميد پورمحمدي، معاون رييس‌جمهور در سازمان برنامه و بودجه در اين جلسه حضور خواهد داشت.