افزايش سه برابري شركت‌هاي دانش‌بنيان در صنعت نفت

۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - ۰۰:۱۴:۰۵
|
کد خبر: ۳۲۸۵۶۷

معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري گفت: تعداد سازندگان داخلي در فهرست بلند وزارت نفت از ۱۵۰۰ شركت به ۲۵۰۰ شركت افزايش يافته و اين براي نخستين‌بار است كه تعداد سازندگان از تأمين‌كنندگان پيشي مي‌گيرد.

معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري گفت: تعداد سازندگان داخلي در فهرست بلند وزارت نفت از ۱۵۰۰ شركت به ۲۵۰۰ شركت افزايش يافته و اين براي نخستين‌بار است كه تعداد سازندگان از تأمين‌كنندگان پيشي مي‌گيرد.

به گزارش ايسنا، اميد شاكري در آيين افتتاحيه همايش پتروفن ۱۴۰۳، درباره اقدام‌هاي وزارت نفت در توسعه فعاليت‌هاي شركت‌هاي دانش‌بنيان در حوزه‌هاي مختلف اظهار كرد: تعداد شركت‌هاي دانش‌بنيان حاضر در فهرست بلند وزارت نفت در سه سال گذشته سه برابر شده و به حدود ۶۷۴ شركت رسيده است.

وي با بيان اينكه در سه سال گذشته بيشتر از ۲ هزار قرارداد به ارزش ۸۹۰ ميليون دلار و ۳۸ هزار ميليارد تومان امضا شده كه صنعت پتروشيمي يكي از بخش‌هايي بوده كه بسيار خوب در اين بخش درخشيده است و به شركت‌هاي دانش‌بنيان اعتماد كرده‌اند، گفت: بسياري از اين توليدات بار اول هم‌اكنون در زنجيره ارزش صنعت نفت در حال استفاده است.

معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري افزود: نتيجه اين بوده كه در سه سال پياپي وزارت نفت و شركت‌هاي تابع در زمينه قراردادهاي توليد بار اول اقلام راهبردي مورد نياز صنعت نفت، رتبه نخست را در بين دستگاه‌هاي اجرايي كسب كردند.

شاكري با بيان اينكه در صورت به نتيجه رسيدن قراردادهاي توليد بار اول حدود ۱.۷ ميليارد دلار براي كل زنجيره ارزش صنعت نفت ارزش‌آفريني مي‌شود، در حالي كه ۱۷۲ ميليون دلار هزينه شده، گفت: بيش از ۱۰ برابر مي‌تواند ارزش‌آفريني داشته باشد. شركت‌هاي داخلي هم‌اكنون به بلوغ فناورانه رسيده‌اند و صنعت مي‌تواند با اطمينان از محصولات آنها استفاده كند.

وي با بيان اينكه سرمايه صندوق پژوهش و فناوري صنعت نفت در همين مدت كوتاه با رشد هفت برابري به ۷۵۰ ميليارد تومان رسيده و تاكنون به ۱۴۰ شركت ضمانت قراردادي به ارزش ۱۰ هزار ميليارد تومان داده شده است، ۳۶ شركت هم تسهيلات به ارزش ۸۳۰ ميليارد تومان دريافت كرده‌اند، گفت: قرارداد خريد تضميني، امضاي دو قرارداد بيمه مسووليت كالا، ترهين مطالبات قراردادي ۲۴ شركت به ارزش ۲۷۰ ميليارد تومان براي افزايش اطمينان‌بخشي شركت‌ها، عقد قرارداد اعتبار اسنادي ريالي براي شركت‌هاي دانش‌بنيان كه تاكنون تا ۵ هزار ميليارد تومان خط اعتباري باز شده است و سرمايه‌گذاري خطرپذير در حوزه‌هاي خاص صنعت نفت ازجمله هوش مصنوعي كه تاكنون براي هفت طرح به ارزش ۲۵۰ ميليارد تومان سرمايه‌گذاري شده از ديگر اقدام‌ها در حوزه تأمين مالي بوده است.

معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري با بيان اينكه براي توليد اقلام راهبردي و محصولات دانش‌بنيان و توسعه كسب‌وكار اين شركت‌ها بالغ بر ۵ هزار ميليارد تومان از محل بند (الف) و بند (ه) تبصره ۱۸ قانون بودجه انواع تسهيلات ارايه شده است، گفت: صادرات خدمات فناورانه از بخش‌هايي است كه مي‌توان با آن موفقيت شركت‌هاي دانش‌بنيان را سنجيد، براي نمونه بالغ بر ۳۵۰ ميليون دلار خدمات مهندسي از سوي شركت‌هاي ايراني به كشورهاي ونزوئلا و روسيه صادر شده است.

شاكري اظهار كرد: ارايه نيازهاي فناورانه و پژوهشي، واگذاري دارايي‌هاي فكري، ممنوعيت واردات كالاهاي دانش‌بنيان داراي مشابه خارجي و ارايه تخفيف خوراك به طرح‌هاي تكميل زنجيره ارزش و طرح‌هاي فناورانه از اقدام‌هاي وزارت نفت براي تسهيل‌گري و تنظيم‌گري در اين حوزه بوده است.