مصرف برق ديتاسنترهاي امريكا سه برابر مي‌شود

۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - ۰۰:۱۵:۰۰
|
کد خبر: ۳۲۸۵۶۹

تقاضاي برق ديتاسنترهاي امريكا ظرف سه سال آينده، ممكن است سه برابر افزايش يابد و حداكثر ۱۲ درصد از برق كشور را مصرف كند. «لابراتور ملي لارنس بركلي»، با حمايت وزارت انرژي امريكا بررسي انجام داد تا تاثير تقاضاي برق ديتاسنترها بر شبكه‌هاي، هزينه‌هاي برق و اقليم، ارزيابي شود.

تقاضاي برق ديتاسنترهاي امريكا ظرف سه سال آينده، ممكن است سه برابر افزايش يابد و حداكثر ۱۲ درصد از برق كشور را مصرف كند. «لابراتور ملي لارنس بركلي»، با حمايت وزارت انرژي امريكا بررسي انجام داد تا تاثير تقاضاي برق ديتاسنترها بر شبكه‌هاي، هزينه‌هاي برق و اقليم، ارزيابي شود. طبق گزارش اين موسسه، مصرف سالانه برق ديتاسنترها، تا سال ۲۰۲۸، مي‌تواند بين ۷۴ تا ۱۳۲ گيگاوات معادل ۶.۷ درصد تا ۱۲ درصد از كل مصرف برق امريكا شود. اين برآورد بر اساس موجود بودن و تقاضا براي يك نوع تراشه هوش مصنوعي معروف به جي پي يو (GPU) متغير بوده است. در حال حاضر ديتاسنترها در بيش از چهار درصد از بار برق امريكا ‌ سهيم هستند.

افزايش نيازهاي برق ديتاسنترها به دليل به‌كارگيري هوش مصنوعي، با افزايش مصرف برق بخش توليدي امريكا و برقي‌سازي ساختمان‌ها و حمل و نقل، همراه شده است. در مجموع، تقاضاي برق امريكا در سال ۲۰۲۴، به اوج رسيد و پيش‌بيني مي‌شود در سال آينده، ركوردي جديد را بشكند.

آرمان شهابي، محقق اصلي اين گزارش و تيمش توصيه مي‌كنند كه اين گزارش، به صورت سالانه يا دوسالانه منتشر شود تا روندهاي ديتاسنترها را با دقت بيشتري دنبال كنند.

برآوردها در اين گزارش، بر اساس محاسبات مصرف برق از GPUهاي نصب شده و ساير تجهيزات فناوري اطلاعات ديتاسنتر، با استفاده از اطلاعات در دسترس عموم، شركت‌هاي تحقيقاتي بازار و بررسي‌هاي مديران بخش برق و ديتاسنتر بوده است.

شهابي گفت: با نشان دادن اينكه مصرف انرژي چيست و مهم‌تر از آن، چه چيزي باعث رشد مصرف انرژي مي‌شود، به ما كمك مي‌كند تا فكر كنيم چه فرصت‌هايي براي بهره‌وري وجود دارد.

بر اساس گزارش رويترز، اين گزارش همچنين پيشنهادهايي براي تحقيق بيشتر و توسعه استراتژي‌هاي كارآمدي انرژي براي ديتاسنترهاي هوش مصنوعي در حال رشد در امريكا ارايه كرد. ديتاسنترهاي جديد هوش مصنوعي، با ظرفيت انرژي به بزرگي يك گيگاوات ساخته مي‌شوند كه براي تامين برق تمام خانه‌ها در فيلادلفيا كافي است.