مجوز شهرداري براي تهاتر غيرنقدي با دستگاه‌هاي خدمت‌رسان
اعضاي شورا از انتصابات بي‌حساب و كتاب در شهرداري انتقاد كردند

مجوز شهرداري براي تهاتر غيرنقدي با دستگاه‌هاي خدمت‌رسان

۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - ۰۰:۲۴:۲۰
|
کد خبر: ۳۲۸۵۸۴

اگرچه تا پيش از اين شهرداري تهران مي‌توانست تهاتر غير نقد را در سه حوزه تهاتر با عوارض، تهاتر با پروژه مشاركتي و تهاتر با ملك انجام دهد، اما با توجه به اينكه يكسري اقدامات خارج از اين سه روش انجام مي‌شود، چندي پيش شهرداري خواستار ايجاد روش چهارم تهاتر غير نقد، تحت عنوان تهاتر با دستگاه‌هاي خدمت رسان شد و پيشنهاداتي هم در اين زمينه مطرح كرد.

اگرچه تا پيش از اين شهرداري تهران مي‌توانست تهاتر غير نقد را در سه حوزه تهاتر با عوارض، تهاتر با پروژه مشاركتي و تهاتر با ملك انجام دهد، اما با توجه به اينكه يكسري اقدامات خارج از اين سه روش انجام مي‌شود، چندي پيش شهرداري خواستار ايجاد روش چهارم تهاتر غير نقد، تحت عنوان تهاتر با دستگاه‌هاي خدمت رسان شد و پيشنهاداتي هم در اين زمينه مطرح كرد. در اين نوع تهاتر، دستگاه‌هاي خدمت رسان مي‌توانند به عنوان مثال براي حفاري‌ها، با شهرداري تهاتر كنند، با انجام اين نوع تهاتر شهرداري مي‌تواند مطالبات خود را از نهادها و سازمان‌هاي مختلف از طريق خدمات رساني آنها، زنده كند. جلسه روز گذشته (دوم دي ماه) شوراي شهر تهران به صدور مجوز براي انجام تهاتر توسط شهرداري با دستگاه‌هاي خدمت‌رسان اختصاص يافت، اعضاي شوراي شهر مصوبه دستور العمل اجرايي مديريت منابع و مصارف غير نقد جهت تهاتر شهرداري پايتخت با دستگاه‌هاي خدمات رسان را روي ميز بررسي خود قرار داده و تصويب كردند. حالا با توجه به مجوز جديد شوراي شهر پايتخت، شهرداري تهران از اين پس مي‌تواند با دستگاه‌هاي خدمت رسان به صورت غير نقد تهاتر كند. در اين جلسه همچنين اعضاي شوراي شهر تهران اعضاي شورا، بررسي تعدادي از پرونده‌هاي پلاك ثبتي در پايتخت را روي ميز بررسي خود قرار دادند و بر باغ بودن ۱۳ پلاك ثبتي در تهران رأي مثبت دادند. مباحث ديگري كه در جلسه روز گذشته شوراي شهر تهران مطرح شد مربوط به ارايه گزارش درباره انتصابات در شهرداري تهران و انتقادات وارده درباره بي‌حساب و كتاب بودن اين انتصابات است، ضمن اينكه عدم بروز رساني سامانه شفافيت هم از سوي اعضاي شورا مورد انتقاد قرار گرفت.

 

پرداخت بدهي با انجام حفاري 

در اين جلسه، محمد آقاميري رييس كميته عمران شوراي شهر تهران در خصوص صدور مجوز براي انجام تهاتر توسط شهرداري با دستگاه‌هاي خدمت رسان، ‌گفت: رياست شورا از كميته عمران خواست كه دو فرم درمورد حفاري‌ها در سطح شهر را اصلاح كنيم. آقاميري افزود: قرار شد وقتي دستگاه‌هاي خدمات رسان مي‌خواهند در سطح شهر حفاري كنند ماه به ماه نسبت به پرداخت و تهاتر بدهي‌هايشان اقدام كنند. به گزارش ايسنا، او با بيان اينكه اين تهاترها بايستي با معاونت فني و عمران هماهنگي صورت گيرد، ادامه داد: همچنين بايد توسط دستورالعمل ابلاغي از سوي شهرداري تهران انجام شود و شهرداري تهران نيز بايد هر سه ماه يك بار به شوراي شهر گزارش دهد. به گفته رييس كميته عمران شوراي شهر تهران، با اصلاح فرمها تهاتر به شيوه ديگري مي‌تواند انجام شود و ظرف حداكثر دوماه شهرداري بايد آيين نامه را به شوراي شهر بياورد. ناگفته نماند كه پيرهادي، عضو شوراي شهر نيز پيش از اين خواسته بود تا عامليتي از سوي شهرداري تهران براي پيگري تهاتر مشخص شود و همچنين نظر معاونت خدمات شهري نيز پرسيده شود.

بررسي پلاك‌هاي ثبتي

اعضاي شوراي شهر تهران در جلسه ديروز، بررسي تعدادي از پرونده‌هاي پلاك ثبتي در پايتخت را هم روي ميز بررسي خود قرار دادند، برهمين اساس از ميان 26 پرونده، ۱۳ پلاك ثبتي در تهران به عنوان باغ شناخته شد، يعني نيمي از پرونده‌هاي قرائت شده در صحن علني شورا به عنوان باغ شناخته شدند. در همين راستا جعفر شربياني، عضو شوراي شهر پايتخت در مورد جزييات پرونده‌اي در منطقه يك گفت: ملك اين پرونده بيش از ۱۰۰۰ متر است كه رأي كميسيون ماده ۱۲ را ندارد؛ اما حد نصاب درختان را دارد و محيط بُن درختان اين ملك نيز زياد است و رأي كميسيون شهرسازي مبني بر باغ بودن اين ملك است، بر اين اساس اعضاي شوراي شهر تهران نيز بر باغ بودن اين ملك رأي دادند. در ادامه شربياني با قرائت مشخصات پرونده ديگر گفت: اين پرونده متعلق به يك ملك ۱۲۵۰ متري در منطقه يك است كه حدنصاب درختان را دارد و محيط بن درختان آن نيز زياد است و بنابراين، كميسيون بر اين پرونده راي باغ بودن داده است. براين اساس اعضاي شوراي شهر تهران نيز بر باغ بودن اين ملك رأي دادند. شربياني ادامه داد: پرونده ديگر متعلق به ملك ۶۰۵ متري در منطقه ۲۲ است كه خدنصاب درختان را دارد اما سه اصله درختچه زينتي داشته و مابقي شرايط باغ بودن را ندارد. همچنين دقت داشته باشيد كه درختان را شهروند ساكن كاشته و چون سه اصله نيز زينتي است به صورت لب مرزي تشخيص كميسيون مبني بر غيرباغ است و براين اساس اعضاي شوراي شهر تهران نيز بر غيرباغ بودن اين ملك رأي دادند.اين عضو شوراي شهر تهران همچنين در تشريح مشخصات ملك ديگر اظهار كرد: اين پرونده متعلق به ملك ۲۸۷۹ متر در منطقه است كه حدنصاب درختان را ندارد و سند آن يك قطعه زمين قيد شده است اما براساس تصاوير هوايي در ساليان گذشته پوشش گياهي زيادي داشته است و الان درختي ندارد و كارگاه مترو بوده و حالا تمام شده اما در تصاوير هوايي مشخص است كه داراي درخت بوده است و راي كميسيون داير بر باغ بودن اين ملك است. شربياني در ادامه جلسه شوراي شهر به بررسي و قرائت شرايط تعداد ديگري از باغ‌هاي پايتخت پرداخت كه در نهايت از ميان بيست و شش پرونده، نيمي از آنها به عنوان باغ شناخته شدند.

 

لزوم ارايه گزارش درباره انتصابات  در شهرداري تهران

در جلسه روز گذشته شوراي شهر تهران، انتقادهايي هم به شهرداري پايتخت درباره انتصابات بي‌حساب و كتاب وارد شد و‌ حبيب كاشاني، عضو شوراي شهر تهران بر لزوم ارايه گزارش شهردار تهران در مورد انتصابات در روزهاي باقي مانده از عمر مديريت شهري ششم تأكيد كرد. كاشاني گفت: در مورد عزل و نصب‌ها بايد بگويم كه برخي تغييرات به گونه‌اي است كه يك مدير ۵ بار جابه‌جا شده و اگر كارش درست نيست پس فرصت دادن مجدد به آن درست نيست. او ادامه داد: دقت داشته باشيد كه برخي از سازمان‌ها را با افراد تنظيم كرديم و برخي از انتصابات از دست مديران خارج است؛ به گونه‌اي كه عليزاده مديرعامل اتوبوسراني ابزار مي‌خواست و اگر اين ابزار نباشد بقيه هم نمي‌توانند كاري كنند. كاشاني با بيان اينكه ۲۲۵ روز وقت داريم و اينكه آدم‌هايي از بيرون تهران مي‌آوريم يعني چه؟ گفت: چرا همه كار مثل روز اول شده و شبانه آدم مي‌آيد و مي‌رود و در انتصابات دقت كنند و شهردار تهران در مورد انتصابات به شوراي شهر توضيح دهد. اين عضو شوراي شهر تهران افزود: قديم از طريق رسانه‌ها متوجه مي‌شديم كه مديران رفتند و آمدند اما حالا درگوشي متوجه مي‌شويم و لازم است در مورد اين انتصابات توضيحي دهند. مهدي اقراريان ديگر عضو شوراي شهر تهران است كه از روند انتصابات در شهرداري تهران ناراضي است، ‌او در زمينه گفت: هر چند وقت يك بار مديري عوض مي‌شود و تا اسم مدير را مي‌خواهيم ياد بگيريم، عوض شده است. او با اشاره به گفت‌وگوي اخير شهردار تهران با رسانه ملي گفت: اين نقد وارد است كه رسانه ملي يك طرفه است و صداي منتقدان شهردار تهران را به گوش مردم نمي‌رساند . اقراريان اضافه كرد: نبايد با سخنانمان نمك بر زخم مردم بپاشيم و نبايد در روزي كه مردم از آلودگي هوا رنج مي‌برند حرفي بزنيم كه مردم ناراحت شوند، نبايد اندك اعتماد مردم از بين برود. اين عضو شوراي شهر تهران با اشاره به انتصابات شهرداري با بيان اينكه شهردار حق دارد انتصاباتي داشته باشد، افزود: هر چند وقت يك بار مديري عوض مي‌شود و مي‌بينيم در عرض سه سال چندبار مدير يك سازمان تغيير مي‌كند و تا اسم مدير را مي‌خواهيم ياد بگيريم، عوض شده است، اين انتصابات هم مشخص است به گونه‌اي كه بخشي از اين انتصابات سياسي است. اقراريان تأكيد كرد: بايد تلاش كنيم كه در شوراي شهر صداي عده‌اي از مردم باشيم؛ چرا كه صدايشان در شهرداري تهران شنيده نمي‌شود.

 

انتقاد از عدم به روز رساني سامانه شفافيت

ديگر انتقاد وارده اعضاي شوراي شهر تهران، به شهرداري درباره عدم به روز رساني سامانه شفافیت در شهرداري بود.

احمد صادقي، عضو شوراي شهر پايتخت با بيان اينكه درباره وب سايت شفافيت تذكر دارم، گفت: پيش از اين در مورد محتواي سايت شفافيت از تلاش‌هاي شهرداري تهران تشكر كردم؛ اما لازم است در مورد عدم به روزرساني برخي از موارد از شهرداري تهران انتقاد كنم. او با بيان اينكه از شهردار تهران و معاون برنامه‌ريزي شهرداري مي‌خواهم كه موارد را بررسي كنند، افزود: چرا برخي زيرمحموعه‌هاي شهرداري تهران قراردادهايشان را بر روي سامانه ثبت نمي‌كند؟ به گفته اين عضو شورا، در حوزه شهرسازي براي دسترسي به پرونده‌هاي باغات فيلتر نصب شده كه عملا دسترسي به اين پرونده‌ها را غيرقابل دسترسي كرده است. صادقي ادامه داد: همچنين شناسنامه اراضي مشجر مدت‌هاست كه تغييري نكرده، اسامي امضاء‌كنندگان مصوبات كميسيون ماده ۵ مشخص نيست، آرا قطعي كميسيون ماده ۷ مدت‌هاست كه به روز رساني نشده است، اين درحالي است كه قرار بود ماشين حساب تعيين عوارض در اختيار مردم باشد، اما نشده است. اين عضو شوراي شهر تهران گفت: اطلاعات مندرج از مديران، شهرداران مناطق و مديران كل ناقص است و سابقه بازنشستگي‌ها يا ثبت نشده يا اشتباه است. صادقي ادامه داد: در حوزه بودجه در بخش گزارش مالي داشبورد هزينه‌ها به‌روز رساني نشده و همچنين در بخش معافيت‌ها موارد منتشره ناقص است و انتشار املاك و غرفه‌ها كاردستي بود، اما ناقص است كه بايد اصلاح شود. او با بيان اينكه در مورد سفرهاي خارجي كاركنان آنقدر تذكر داديم و كاري نشده و اين همه مقاومت درمورد سفرهاي كاركنان، دستاوردها و هزينه‌هاي سفرها وجود دارد؟ گفت: در ماه دي قرار داريم و هنوز اطلاعات دريافت‌كنندگان طرح ترافيك خبرنگاري منتشر نشده است. به گفته اين عضو شورا، همچنين از گذشته ريز تماس‌ها و اطلاعات سامانه ۱۳۷ منتشر مي‌شد، اما حالا فقط يك صفحه پي دي اف منتشر مي‌شود و همچنين ايجاد بخش مساعدت به موسسات نيز به‌روزرساني نشده است.