قطعي برق بازار مرغ را مختل مي‌كند

۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - ۰۰:۳۵:۲۷
|
کد خبر: ۳۲۸۶۰۱

رييس هيات‌مديره انجمن كشتارگاه‌هاي صنعتي طيور كشور گفت: كشتارگاه‌ها ماهانه ۲۵۰ تا ۲۶۰هزار تن گوشت مرغ در كشور توليد و عرضه مي‌كنند و قطعي برق اين واحدهاي صنعتي مي‌تواند افزايش قيمت گوشت مرغ و اختلال در بازار آن را در پي داشته باشد.

رييس هيات‌مديره انجمن كشتارگاه‌هاي صنعتي طيور كشور گفت: كشتارگاه‌ها ماهانه ۲۵۰ تا ۲۶۰هزار تن گوشت مرغ در كشور توليد و عرضه مي‌كنند و قطعي برق اين واحدهاي صنعتي مي‌تواند افزايش قيمت گوشت مرغ و اختلال در بازار آن را در پي داشته باشد. يوسف رمضاني، رييس هيات‌مديره انجمن كشتارگاه‌هاي صنعتي طيور كشور در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا از قطعي برق در كشتارگاه‌ها خبر داد و گفت: كشتارگاه‌هاي طيور سراسر كشور از ۲۰ روز پيش تاكنون با مشكل قطعي برق روزانه روبرو هستند، در برخي نقاط اين قطعي از پيش اعلام شده و در برخي ديگر يك‌باره و ناگهاني است و هر بار قطعي دو ساعت تا چهار ساعت طول مي‌كشد اين در حالي است كه كشتارگاه‌هاي طيور وظيفه تامين گوشت مرغ مصرفي كل كشور را بر عهده دارند، ماهانه ۱۴۰ميليون تا ۱۵۰ميليون قطعه جوجه‌ريزي در كشور انجام مي‌شود و در ماه ۲۵۰هزار تن تا ۲۶۰هزار تن گوشت مرغ در كشور توليد و اين گوشت‌ها ۵ تا ۷ هر روز صبح در فروشگاه‌هاي سراسر كشور عرضه مي‌شود. 

وي افزود: فعاليت كشتارگاه‌ها شامل كشتار، بسته‌بندي، قطعه‌بندي و عرضه در بازار مي‌شود؛ در كشتارگاه سردخانه و سيستم تصفيه آب اهميت بسياري دارند و اينها به هنگام قطعي برق با ژنراتورهاي بزرگ روشن نگه داشته مي‌شوند اما برق حاصل از ژنراتور براي تامين برق كشتارگاه‌ها به هنگام قطعي كفايت نمي‌كند و برق ژنراتور تنها مي‌تواند خط كشتار را فعال نگه دارد و قادر به تامين برق سردخانه و تصفيه‌خانه نيست، ضمن اينكه بخشي از گازوئيل موردنياز ژنراتور از سوي دولت تامين مي‌شود اما بخشي ديگر بايد به صورت آزاد و با قيمت ۱۵۰۰۰ تومان در هر ليتر خريداري شود.  رمضاني ادامه داد: همچنين آبي كه در كشتارگاه‌ها مصرف مي‌شود در هر شبانه‌روز برابر با ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰هزار ليتر است، اين آب بايد ابتدا تسويه و بعد به چاه‌ها و كارخانه‌ها ارسال شود بنابراين امكان خاموشي سيستم پيچيده تصفيه‌خانه حتي براي يك ساعت در كل سال وجود ندارد.  رييس هيات‌مديره انجمن كشتارگاه‌هاي طيور خاطرنشان كرد: اين شرايط تنها محدود به كشتارگاه‌هاي طيور نمي‌شود و كشتارگاه‌هاي دام نيز در همين اوضاع به سر مي‌برند. 

وي تصريح كرد: با اين حال صنعت در تلاش است با تغيير ساعات كشتار بحران را مديريت كند و علاوه بر اين در استان مازندران با توجه به جايگاهي كه اين استان در تامين مرغ كشور دارد شوراي امنيت و ستاد بحران ورود و جلساتي برگزار كردند تا كشتارگاه‌ها از قطعي برق مستثني شوند با اين حال اين موضوع فعلا صورت اجرايي به خود نگرفته است.

رمضاني گفت: استان مازندران روزانه حدود ۶۰۰ تن گوشت مرغ به تهران عرضه مي‌كند. وي يادآور شد: كاهش توليد مرغ مي‌تواند به سوءاستفاده افراد سودجو از شرايط بحراني، افزايش قيمت گوشت مرغ و اختلال در بازار بينجامد، اكنون قيمت مرغ پايين است و توليد آن براي مرغداران توجيه اقتصادي ندارد و در اين شرايط آنها با كمبود برق هم در كشمكش هستند.