مهاجرت و كممهري به نيروي انساني حوزه فناوري اطلاعات در سنوات اخير
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: امروز اگر مهاجرتها شكل ميگيرد و در بخش حاكميتي و بخش خصوصي با كمبود نيرو در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات مواجه هستيم، نياز به تدبير ويژه دارد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: امروز اگر مهاجرتها شكل ميگيرد و در بخش حاكميتي و بخش خصوصي با كمبود نيرو در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات مواجه هستيم، نياز به تدبير ويژه دارد. به گزارش مهر، ستار هاشمي در مراسم افتتاحيه بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي مخابرات، فناوري اطلاعات و اقتصاد ديجيتال (تلكام) اظهار كرد: هوش مصنوعي از حوزه ارتباطات جداپذير نيست چرا كه مجموعهاي از زيرساختهاي پردازشي و مراكز داده داريم كه از طريق اين ارتباطات با سرعت و كيفيت مناسبي به هم اتصال پيدا كرده و ظرفيت امروز را رقم زده است. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: اگر معني و مفهوم Citizen و شهروند را استفاده ميكنيم، Netizen به معني شهروند شبكه، امروز در زندگي ما واقعي است و بايد اين ادبيات را به رسميت بشناسيم و خودمان را متناسب با ظرفيتهاي امروز بازتعريف كنيم. مشخصاً در اين دوره جهتگيري ما با نگاه ويژهاي به فناوريهاي نوين خواهد بود. هاشمي در ادامه تاكيد كرد: اگر وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تا امروز صوت و ترافيك را تنظيمگري ميكرد، امروز لاجرم بايد به سمت تنظيمگري حوزه داده، سرويس، اينترنت اشيا و هوش مصنوعي قدم بردارد.
وي در ادامه سخنان خود ضمن تاكيد بر اينكه تنظيمگري پشت درهاي بسته اتفاق نميافتد، خاطرنشان كرد: تنظيمگري فناوريهاي نوين پيچيدگيهاي خاص خودش را دارد و به همين دليل است كه ما در جلسات مختلف تاكيد كردهايم اين تنظيمگري پشت درهاي بسته اتفاق نميافتد و با مشاركت ذينفعان و بخش خصوصي صورت ميگيرد. وزير ارتباطات نيروي انساني در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات را بسيار مهم توصيف كرد و گفت: امروز بايد قدر نيروي انساني را بدانيم. نيروي انساني بزرگترين داشته ما در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات است كه متأسفانه در سالهاي اخير به دلايل مختلف مورد كممهري قرار گرفتهاند. هاشمي با اشاره به مهاجرت نيروي انساني از كشور گفت: متاسفانه در سنوات اخير به دلايل مختلف نيروي انساني متخصص ما مسير مهاجرت را پيش گرفته كه نه تنها در حاكميت بلكه در بخش خصوصي نيز با كمبود مواجه شدهايم كه اين مساله نياز به تدبير و نگاه ويژه دارد. وي همچنين از برگزاري يك همايش بينالمللي حوزه فناوري اطلاعات در يكي از كشورهاي همسايه خبر داد و گفت: نكته ديگري كه لازم به ذكر است، اين است كه ما در بحث خدمات و محصولات اقدامات مهمي در كشور شاهد هستيم اما توجه به توسعه بازار يكي از موضوعاتي است كه تحت عنوان ديپلماسي فناوري بايد دنبال كنيم و از ظرفيت اتحاديههاي جهاني بهره بگيريم. هرچند شركت ارتباطات زيرساخت از اين قافله عقب نمانده و اولين همايش بينالمللي در يكي از كشورهاي همسايه با مشاركت اپراتورهاي بينالمللي طي يكي دو ماه آينده در دستور كار خواهيم داشت.