لزوم ايجاد شهر خورشيدي در پايتخت، براي كاهش آلودگي هوا
چند روز پيش معاون شهردار تهران طي يادداشتي به ضرورت بهرهگيري از انرژي خورشيدي پرداخت و اعلام كرد كه شهرداري در حال تهيه لايحهاي براي استفاده از پنلهاي خورشيدي در ساختمانها است كه به زودي به شوراي شهر ارايه ميشود.
چند روز پيش معاون شهردار تهران طي يادداشتي به ضرورت بهرهگيري از انرژي خورشيدي پرداخت و اعلام كرد كه شهرداري در حال تهيه لايحهاي براي استفاده از پنلهاي خورشيدي در ساختمانها است كه به زودي به شوراي شهر ارايه ميشود.
حميدرضا صارمي در اين يادداشت با اشاره به تغييرات جمعيتي و اقليمي و نياز به حفظ محيط زيست، انتقال به انرژيهاي تجديد پذير مانند انرژي خورشيدي را در كشور امري ضروري دانست، حالا پس از چند روز خبر ميرسد كه لايحه يك فوريت «بهرهبندي از تكنولوژيهاي نوين در صرفهجويي مصرف انرژي» در صحن علني شوراي شهر بررسي شده و اكثر اعضا هم به اين لايحه راي مثبت دادهاند. علاوه بر اين لايحه يك فوريتي كه در جلسه ديروز (چهارم دي ماه) مطرح شد، گزارش حسابرسي منطقه ۱۳ براي سال مالي ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ هم روي ميز بررسي اعضاي شورا قرار گرفت و اين گزارش هم با حداكثر آرای موافق به تصويب رسيد.
بهره مندي از تكنولوژيهاي نوين
در جريان بررسي لايحه يك فوريتي «بهرهبندي از تكنولوژيهاي نوين در صرفهجويي مصرف انرژي»، معاون شهرسازي و معماري شهرداري با حضور در صحن شوراي شهر تهران با اعلام اينكه رييس شوراي شهر در هفتههاي اخير چندين بار در خصوص ضرورت استفاده از تكنولوژيهاي نوين تأكيد كرده بود، گفت: اين لايحه آماده شد و در هفته گذشته امكان ارايه آن در شورا وجود نداشت. به گزارش ايسنا، صارمي ادامه داد: شهر تهران يكي از بهترين فضاها براي استفاده از انرژي خورشيدي است و در لايحه مورد نظر ما، ۱۵ درصد مشوق براي نصب پنلهاي خورشيدي در مجتمعهاي مسكوني، استفاده از انرژي خورشيدي در مجتمعها، پادگانها و ايستگاههاي شارژ خورشيدي، تأمين روشنايي معابر و بوستانها و آب نماها نيز در حوزه معاونت خدمات شهري پيشبيني شده است. معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران ادامه داد: در تهران ۳۰۰ روز آفتابي داريم و ظرفيت استفاده از انرژي خورشيدي فراهم است. اين موضوع اتفاق مباركي است كه هم به اقتصاد خانوار، هم به كاهش مصرف برق و هم به كاهش آلودگي هوا كمك خواهد كرد و براي بلندمدت به يك برنامه جامع شهري در استفاده از تكنولوژيهاي نوين نياز داريم. او اضافه كرد: ۱۶ درصد جمعيت كشور در تهران زندگي ميكنند و ايجاد يك شهر خورشيدي در تهران يك ضرورت محسوب ميشود و شوراي شهر ميتواند مصوبهاي در اين زمينه داشته باشد و شهروندان نيز در اين خصوص تشويق شوند. امروز ميتوانيم با صدور حداقل ۱۰ هزار پروانه ساخت در سال، به كاهش مصرف برق در سطح شهر كمك قابل توجهي داشته باشيم. در ادامه مهدي پيرهادي، رييس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شورا هم با اشاره به طرح ساختمان سبز عنوان كرد: اين طرح را به ۱۰ دانشگاه ارسال كرديم و بر اساس نظرات اساتيد و همكاران در حوزه شهرسازي، اين موضوع در صحن ارايه خواهد شد كه يكي از بخشهاي آن طرح، موضوع انرژي است. به گفته پيرهادي، بايد ببينيم اگر با لايحه «بهره مندي از تكنولوژيهاي نوين در صرفهجويي مصرف انرژي» همپوشاني دارد، استفاده از تكنولوژيهاي نوين در قالب آن طرح قرار بگيرد.
ضرورت رفع مغايرتهاي بانكي
موضوع ديگر مطرح شده در جلسه علني شوراي شهر پايتخت، بررسي گزارش حسابرسي منطقه ۱۳ براي سال مالي ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بود، در همين راستا ميثم مظفر، از اعضاي شورا پس از استماع گزارش حسابرس، اظهار كرد: شهرداري نبايد به حسابهايي كه پيمانكاران به امانت به شهرداري واگذار ميكنند دست بزند. مغايرتهاي بانكي بايد رفع شوند و ريزبدهي موديان بايد پيگيري شود. به گفته مظفر، شهرداري تعيين تكليف صدور پروانه در بافت فرسوده، تعيين تكليف اقلام راكت حسابهاي پرداختني، كنترل درآمدهاي غيرمستمر را پيگيري كند، ضمن اينكه بايد رويه انتقال مانده بدهكار و بستانكار را توضيح دهد؛ چرا كه بايد مطابق با استانداردها باشد. ضمن اينكه ۲۰ تكليف را شورا معين كرده كه شهردار منطقه انشاءالله اينها را رفع كند. اما مهدي بابايي رييس كميته ايمني شورا با بيان اينكه اداره كل مالي بايد به موضوعات رسيدگي كند، يادآور شد: معاون مالي منطقه ۱۳ از بندها با خبر است و ميتواند به حسابرس پاسخ دهد تا مشكلات رفع شود. بابايي، افزود: برخي موضوعات واضح است و با پاسخگويي معاون مالي منطقه قابل رفع است. در گزارش اوليه بندهاي زيادي قيد ميشود و با تعاملات بين مجموعه با حسابرس، شفاف و روشن ميشود و ابهامات از بين ميرود. پيش از ارايه گزارشات حسابرسي در صحن شوراي شهر تهران تعاملات بين مديران عامل شركتها، سازمانها و شهرداران مناطق با موسسات حسابرسي شكل بگيرد. در ادامه محمد آخوندي، رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران با بيان اينكه حسابرسان سال ۱۴۰۲ در منطقه مستقر شده و كار خود را انجام ميدهند، گفت: هماهنگيها با حسابرسان بهطور كامل وجود دارد، پيشنويسها ارايه شده تا شهرداري اگر پاسخي نياز است، ارايه دهد. او همچنين تصريح كرد: موضوع حسابرسي براي معاونت مالي مهم نبوده و بررسي انجام نداده است. ما بارها اعلام كرديم كه كميتهاي تشكيل شود كه بعد از چند بار تأكيد، به تازگي تشكيل شده است. آخوندي افزود: در مواردي ما به جاي شهرداري ورود كردهايم و برخي بندهاي تكليفي حذف شده است. همين پيگيريها باعث شد كه در شهرداري نيز نسبت به موضوع حساسيت پيدا كند.
اتوبوسهاي جديد بايد سريعتر به كشور وارد شوند
در اين جلسه موضوع آلودگي هوا و لزوم بهرهگيري از اتوبوسهاي برقي براي كاهش آلودگي پايتخت مورد بررسي قرار گرفت، رييس شوراي شهر تهران با بيان اينكه تاكنون ۱۰ اتوبوس برقي وارد تهران شده است، گفت: قاعدتا تا پايان سال ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقي به كشور وارد نميشود.
مهدي چمران در خصوص صحبتهاي سخنگوي شهرداري مبني بر خريد ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقي توسط شهرداري، عنوان كرد: قرارداد اتوبوسها منعقد شده و ۱۰ اتوبوس برقي نيز وارد تهران شده و تعدادي نيز در بندرعباس آماده حمل است، تعدادي ديگر از اتوبوسها روي آب و در حال حمل به سمت ايران است. خوشبختانه واردات آغاز شده و اميدواريم سريعتر اتوبوسها به كشور وارد شوند. او اظهار كرد: ۵۰۰ دستگاه اتوبوس هم در داخل كشور ساخته ميشود اما فكر نميكنم تا پايان سال بيشتر از ۱۰ دستگاه بتوانند تحويل دهند. ضمن اينكه واردات هم به نحوه حمل بستگي دارد. قاعدتا تا پايان سال ۲۰۰۰ دستگاه به كشور وارد نميشود؛ مگر اينكه زمانبندي دقيقي داشته باشد. چمران درباره برگزاري نمايشگاه بينالمللي در روزهاي آلودگي هوا گفت: هرچه شهر را شلوغتر كنيم به آلودگي افزودهايم. ما مدارس را تعطيل ميكنيم؛ اما با برگزاري يك نمايشگاه پر ازدحام ترافيك را افزايش ميدهيم. به گفته رييس شوراي شهر تهران بايد رودربايستي را كنار گذاشت و به فكر جان مردم بود. ما جا براي نمايشگاه داريم و نمايشگاه محيط زيست برگزار شد و مزاحمتي هم نداشت. متاسفانه بارها و بارها هم گفتيم و باز هم ميگوييم و اميدواريم ثمربخش باشد. چمران همچنين در خصوص قراردادن نيوجرسي در مقابل پاساژ علاءالدين و برداشتن اين نيوجرسيها پس از چند ساعت نيز گفت: بنده در مورد نصب نيوجرسي براي پلمب پاساژ علاءالدين اطلاعي ندارم و بايد از شهردار منطقه سوال كرد.
قرائت گزارش شهرداري تهران
در مورد حصاركشي در ۶۰ بوستان
بحث مطرح شده ديگر در صحن علني شوراي شهر، حصاركشي در ۶۰ بوستان پايتخت بود، ناصر اماني، عضو شوراي شهر تهران در اين جلسه، گزارش شهرداري تهران در مورد حصاركشي بوستانها را قرائت كرد و خواستار توجه ويژه به بوستانهاي تهران شد. اماني با اشاره به تذكرات پيشين خود در مورد حصاركشي در بوستانهاي شهر تهران، گفت: شهرداري گزارشي در اين خصوص داده كه براساس آن اعلام كرده است كه از بوستانهاي واقع در ۲۲ منطقه، در ۷ منطقه از جمله ۱، ۲۲ و ۲۱ و... در هيچ بوستاني حصاركشي نداريم، در حالي كه آمارشان اشتباه است و ما در بازديدها به خلاف اين ادعا رسيديم.
او ادامه داد: شهرداري اعلام كرده كه در ۶۰ بوستان حصاركشي كرده كه ۱۷ مورد براي نصب مخزن آب بوده، هشت بوستان در ادامه احداث اتاق مادر و كودك حصاركشي شده است. اين عضو شوراي شهر اظهار كرد: در اين ميان ۹ بوستان به دليل احداث سرويس بهداشتي، سه بوستان براي كارهاي عمراني، دو بوستان براي سوله بحران، در دو بوستان پاركينگ طبقاتي، در يك بوستان ايستگاه آتش نشاني، احداث مجتمع فرهنگي، احداث كلينيك، احداث يادمان شهدا و.... اعلام شده است. اماني با تأكيد بر اينكه منطقه ۱۵و ۴ بيشترين حصاركشي بوستان را دارند، افزود: برخي ساخت و سازهاي انجام شده در بوستانها اساسا لازم نيست و جا دارد كه از شهرداري و شوراي شهر تهران بابت دقت نظر در ساختوساز در بوستان قيطريه وجود داشته، تشكر كنم چراكه حصاركشي داخل بوستان قيطريه جمعآوري شده است.
او افزود: اين دقتنظر بايد در مورد همه بوستانها باشد و بايد مراقب بوستانهاي شهر تهران باشيم.