استقبال صادركنندگان پتروشيمي از حذف رانت ارزي

۱۴۰۳/۱۰/۰۶ - ۰۰:۲۱:۲۶
|
کد خبر: ۳۲۸۸۵۹

دبيركل انجمن صنفي كارفرمايي صنعت پتروشيمي ايران با استقبال از راه‌اندازي بازار ارز تجاري گفت: تشكيل بازار توافقي ارز مانع از توزيع رانت بوده و به نفع اقتصاد كشور است.

دبيركل انجمن صنفي كارفرمايي صنعت پتروشيمي ايران با استقبال از راه‌اندازي بازار ارز تجاري گفت: تشكيل بازار توافقي ارز مانع از توزيع رانت بوده و به نفع اقتصاد كشور است.

احمد مهدوي ابهري در گفت‌وگو با ايرنا درباره دستاوردهاي راه‌اندازي بازار ارز تجاري براي صادركنندگان اظهار داشت: اين اقدام روي كل اقتصاد كشور اثرگذار است زيرا چند نرخي بودن ارز، رانت‌هايي را در كشور ايجاد كرده است كه بايد از بين برود و ارز يارانه‌اي فقط بايد براي كالاهاي اساسي و امنيت غذايي و نيازهاي دارويي مردم اختصاص يابد. دبيركل انجمن صنفي كارفرمايي صنعت پتروشيمي ايران درباره مشكلات ناشي از ارز چندنرخي توضيح داد: وقتي صادركننده ارز حاصل از صادرات خود با نرخ دستوري و كمتر از نرخ واقعي آن به واردكننده مي‌دهد، يعني در حقيقت رانت ايجاد شده و به توليدكننده خارجي رانت داده مي‌شود. مهدوي ابهري افزود: در بازار توافقي قرار است صادركننده و واردكننده در يك قيمتي كه با هم توافق مي‌كنند، ارز مبادله كنند؛ يعني اگر واردكننده برايش به صرفه بود، ارز را از صادركننده مي‌خرد و به اين ترتيب رانت ناشي از قيمت دستوري ارز و بازار از بين مي‌برد. اين فعال صنعت پتروشيمي ادامه داد: تعيين نرخ‌ها در شرايط توافقي رانت را از بين مي‌برد و باعث ارزآوري و شفافيت بيشتر مي‌شود كه ثمرات آن براي كل جامعه خواهد بود. وي در عين حال با بيان اينكه آغاز اجراي اين طرح ممكن است با برخي مقاومت‌ها و تبعات اجتناب ناپذير روبرو شود اما اين مشكلات به مرور حل مي‌شود، افزود: براي كساني كه دنبال آن بودند كه در صف نيما باشند تا ارز ارزان بگيرند، اين شفاف‌سازي خوشايند نيست چون ارز نيمايي براي آنها صرفه اقتصادي داشت. مهدوي ابهري خاطرنشان كرد: وقتي نيما برداشته شود، كساني در صف متقاضيان دريافت ارز خواهند بود كه واردكننده واقعي هستند يا اينكه توليدكنندگاني هستند كه مي‌خواهند مواد اوليه وارد كنند. دبيركل انجمن صنفي كارفرمايي صنعت پتروشيمي ايران اظهار داشت: اين فرآيند توليدكننده و صادركننده را اميدوارتر مي‌كند و بيش از گذشته ارز وارد كشور خواهند كرد و كمتر ريسك نگهداري ارز در خارج از كشور با مي‌پذيرند. وي از صنعت پتروشيمي به عنوان صادركنندگان اصلي غيرنفتي كشور ياد كرد كه منافع بيشتري را از ارز تجاري كسب خواهند كرد و در اين رابطه توضيح داد: وقتي صادركننده ارز را با قيمت خوبي بفروشد، عملكرد بهتري در حوزه توليد و سرمايه‌گذاري خواهند داشت و با ظرفيت بيشتري مي‌توانند توليد كنند.