صداي تامين‌كنندگان حبوبات درآمد

۱۴۰۳/۱۰/۰۶ - ۰۰:۵۷:۴۰
|
کد خبر: ۳۲۸۸۹۶

تامين‌كنندگان حبوبات به تازگي براي حل مشكلات خود نامه‌اي به معاونت توسعه بازرگاني وزارت جهاد كشاورزي زدند تا شايد گوش شنوايي باشد و مشكلات اين صنف را حل كند.

تامين‌كنندگان حبوبات به تازگي براي حل مشكلات خود نامه‌اي به معاونت توسعه بازرگاني وزارت جهاد كشاورزي زدند تا شايد گوش شنوايي باشد و مشكلات اين صنف را حل كند.

يكي از دغدغه‌هاي اصلي فعالان اين حوزه، عدم تخصيص ارز ترجيحي به كالاهاي وارداتي است. اين موضوع از ابتداي سال ۱۴۰۲ تاكنون موجب بروز مشكلاتي براي واردكنندگان شده و تأثير مستقيمي بر قيمت‌ها و عرضه محصولات در بازار گذاشته است. كارشناسان بر اين باورند كه تخصيص سريع اين ارز مي‌تواند به تعادل در بازار و كاهش هزينه‌ها كمك كند.

از سوي ديگر، برخي شركت‌هاي عضو اين انجمن همچنان با مشكل تغيير گروه كالايي از ۲۱ به ۲۲ مواجه‌اند. اين تغيير كه به پيشنهاد وزارت جهاد كشاورزي مطرح شده، تاكنون به‌طور كامل اجرايي نشده و باعث سردرگمي و توقف برخي از فرآيندهاي وارداتي شده است. فعالان اين بخش خواستار تسريع در اجراي اين تغييرات هستند.

همچنين عدم تشكيل كارگروه تخصصي براي رفع تعهد ارزي از ديگر مشكلاتي است كه واردكنندگان حبوبات با آن دست‌وپنجه نرم مي‌كنند. به رغم پيگيري‌هاي مكرر، هنوز اقدام عملي در اين زمينه انجام نشده است. كارشناسان بر لزوم تشكيل كارگروهي با حضور نمايندگان صنعت تأكيد دارند تا بتوانند مسائل مربوط به تعهدات ارزي و مابه‌التفاوت‌هاي اعلامي را بررسي و اصلاح كنند.علاوه بر اين، پيشنهادات انجمن حبوبات ايران در خصوص تغيير شاخص‌هاي سهميه‌بندي سقف واردات نيز تاكنون مورد پذيرش قرار نگرفته است. فعالان اين حوزه معتقدند بازنگري در اين شاخص‌ها مي‌تواند به بهبود وضعيت واردات و تأمين نيازهاي بازار داخلي كمك كند.

باتوجه به مشكلات تامين‌كنندگان حبوبات، انجمن حبوبات ايراني در نامه‌اي به معاونت توسعه بازرگاني وزارت جهاد كشاورزي به چهار مشكل عمده فعالان اين بخش اشاره كرد.

۱. عدم تخصيص بخشي از ارز ترجيحي به كالاهاي وارداتي اعضاي انجمن حبوبات ايران از ابتداي سال ۱۴۰۲ تا تاريخ ۱۲/‌۰۲/‌۱۴۰۳‬

مشكلات ناشي از عدم تخصيص ارز ترجيحي به كالاهاي وارداتي اعضاي انجمن، موجب ضرر و زيان و خسارت جدي به اعضای انجمن گرديده و به‌تبع آن، تأثير قابل توجهي در عرضه، تقاضا و تنظيم بازار گذاشته شده است. در اين خصوص، تقاضا داريم، اقدامات لازم جهت تخصيص سريع اين ارز صورت پذيرد.

۲. تغيير گروه كالايي از ۲۱ به ۲۲ براي تعدادي از شركت‌ها

برخي از شركت‌هاي عضو انجمن كه پس از دريافت نظر دستگاهي وزارت جهاد كشاورزي نيازمند تغيير گروه كالايي خود از گروه ۲۱ به ۲۲ هستند، همچنان با مشكلاتي در اين زمينه مواجه‌اند. خواهشمنديم دستور فرماييد در اين زمينه مساعدت و همكاري لازم به‌عمل‌ايد تا مشكلات موجود در اسرع وقت رفع گردد.

۳. عدم تشكيل كارگروه رفع تعهد ارزي جهت تغيير در مابه‌التفاوت ابلاغي سازمان حمايت از مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان

علي‌رغم پيگيري‌هاي متعدد و وعده‌هاي مكرر معاونت بازرگاني داخلي، تاكنون هيچ اقدام عملي در خصوص تشكيل كارگروه رفع تعهد ارزي و تغيير در مابه‌التفاوت ابلاغي سازمان حمايت از مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان انجام نشده است. اين موضوع به يكي از دغدغه‌هاي اصلي اعضاي انجمن تبديل شده است. بنابراين، درخواست داريم با حضور نمايندگان انجمن و تشكيل كارگروه تخصصي در اين خصوص، اقدامات لازم صورت گيرد تا مشكلات موجود حل‌وفصل گردد.

۴. تغيير شاخص‌هاي سهميه‌بندي سقف واردات بر مبناي پيشنهادات انجمن حبوبات ايران

در خصوص شاخص‌هاي سهميه‌بندي سقف واردات، پيشنهادات مكتوب و مستند انجمن حبوبات ايران جهت بهبود وضعيت واردات و تنظيم بازار داخلي، تاكنون مورد بررسي و پذيرش قرار نگرفته است. لذا درخواست داريم با توجه به ضرورت‌هاي موجود و اهميت اين موضوع، اقدامات لازم در راستاي اصلاح شاخص‌هاي مذكور صورت پذيرد. انجمن حبوبات در پايان ابراز اميدواري كرد كه در اسرع وقت شاهد تسريع در روند بررسي و رسيدگي به اين مسائل باشند.