تاثير مازوتسوزي بر سلامت مردم خطرناك است
رييس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم وزارت بهداشت با بيان اينكه مصرف مازوت به عنوان يك سوخت سنگين، سلامت انسانها را تهديد ميكند و به توليد گازهاي خطرناك و ذرات معلق ميانجامد، گفت: مصرف مازوت در نيروگاهها باعث افزايش آلودگي هوا و بروز مشكلات تنفسي و قلبي در گروههاي حساس ميشود و ميتواند سلامت عمومي را به خطر بيندازد.
رييس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم وزارت بهداشت با بيان اينكه مصرف مازوت به عنوان يك سوخت سنگين، سلامت انسانها را تهديد ميكند و به توليد گازهاي خطرناك و ذرات معلق ميانجامد، گفت: مصرف مازوت در نيروگاهها باعث افزايش آلودگي هوا و بروز مشكلات تنفسي و قلبي در گروههاي حساس ميشود و ميتواند سلامت عمومي را به خطر بيندازد.عباس شاهسوني با تأكيد بر خطرات جدي سوخت مازوت براي سلامت انسان اظهار كرد: مازوت يكي از سوختهاي سنگين است كه عمدتا در نيروگاهها براي توليد برق به كار ميرود. وي افزود: استفاده از اين سوخت سنگين منجر به انتشار گاز «دياكسيد گوگرد» و ذرات معلق كوچكتر از ۲.۵ ميكرون بهويژه بلك كربن ميشود. اين ذرات براي همه افراد جامعه مضر هستند اما بهويژه مشكلات بيشتري را براي گروههاي حساس از جمله بيماران قلبي-عروقي، سالمندان، كودكان، زنان باردار، بيماران تنفسي و افراد مبتلا به ديابت ايجاد ميكنند. سوختن مازوت موجب افزايش آلايندههاي هوا ميشود و تأثيرات مخرب و خطرناكي بر سلامت انسانها بر جاي ميگذارد. شاهسوني در ادامه تصريح كرد: غلظت آلايندههاي موجود در شهرها تنها به مصرف مازوت محدود نميشود بلكه آلايندههاي حاصل از منابع ديگر نيز به اين وضعيت دامن ميزنند. اين تجمع آلاينده، سلامت افرادي را كه در معرض آن قرار دارند بهشدت تهديد ميكند. وي افزود: ذرات معلق كمتر از ۲.۵ ميكرون، در غلظتهايي كه هوا را در وضعيت ناسالم براي تمام گروهها قرار ميدهد، عامل افزايش مرگهاي زودرس هستند. اين آلايندهها همچنين باعث تشديد بيماريهاي ريوي و قلبي-عروقي ميشوند و مراجعات به مراكز درماني و بهداشتي را به شكل قابلتوجهي افزايش ميدهند.
رييس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم وزارت بهداشت اظهار كرد: گاز دياكسيد گوگرد ميتواند باعث اختلالات تنفسي جدي مانند تنگينفس و خسخسكردن سينه، بهويژه در افراد مبتلا به آسم شود. با توجه به اين مشكلات و با توجه به اولويت بالاي سلامت مردم در دولت چهاردهم، كارگروه آلودگي هوا اقدام به ممنوعيت و كاهش مصرف مازوت در برخي از نيروگاههاي كشور كرده است.