طراحي سازوكار گواهي صرفهجويي انرژي براي مردم در بورس
مديرعامل بورس انرژي گفت: گواهي صرفه جويي به اين معناست كه هر مشتركي مقدار مشتركي از يك حامل انرژي مثل برق يا گاز را صرفه جويي كند اجازه فروش آن را در بورس دارد.
مديرعامل بورس انرژي گفت: گواهي صرفه جويي به اين معناست كه هر مشتركي مقدار مشتركي از يك حامل انرژي مثل برق يا گاز را صرفه جويي كند اجازه فروش آن را در بورس دارد.
به گزارش ايلنا، علي نقوي با بيان اينكه گواهي صرفه جويي به اين معناست كه هر مشتركي مقدار مشتركي از يك حامل انرژي مثل برق يا گاز را صرفهجويي كند اجازه فروش آن را در بورس دارد، اظهار داشت: خريداراني كه بيشتر از يك حد مشخصي مصرف دارند اين گواهيها را خريداري ميكنند. وي افزود: مقرراتي كه در سال ۹۶ وضع و در سال ۹۹ تكميل شد آغازگر مسير راهاندازي اين گواهيها بود و بيشتر ناظر بر اين بود سرمايهگذاران در برخي پروژهها سرمايهگذاري كنند كه منجر به صرفه جويي شود و اين صرفه جويي را به صنايع واگذار كنند. البته قائدتا با توجه به اينكه قرار است با قيمتهاي رقابتي عرضه صورت گيرد براي مصرفكنندگان خانگي حتي تجاري و اداري جذابيت ندارد. مديرعامل بورس انرژي گفت: خوشبختانه رويه گواهي صرفه جويي در كشور جا افتاد و با همكاري مشترك بين بورس انرژي و سازمان برنامه و وزارتخانههاي نفت و نيرو شكل گرفت. وي تصريح كرد: در جريان تدوين برنامه هفتم و همكاري مجلس در قالب ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم حكم خوبي را داشته در بند الف ماده ۴۶ برنامه هفتم اين امكان ايجاد شد كه به مشتركين خانگي هم گواهي صرفه جويي تعلق گيرد، البته در حال حاضر اين اتفاق نيفتاده است.
نقوي گفت: تجربه ما در كشور پاداش صرفه جويي بوده. در سالهاي گذشته وزارت نيرو آن را اجرا كرد و سال گذشته هم وزارت نفت براي گاز اجرا و اعلام كرد اگر مصرف كمتري داشته باشند از عرضهكننده خريداري ميكند و اين منابع را به حساب مشتركين واريز و از قبوض كسر كردند، اين قيمت ثابت را وزارت نفت تعيين كرد اما در چهارچوب گواهيها قيمت را بازار تعيين ميكند و تفاوت قيمت را شاهديم.