افزايش نرخ كرايه حمل و نقل عمومي، در روزهاي تعطيل و نوبت شب
نفس پايتخت به خاطر آلودگي هوا گرفته است و مديران شهري نه تنها اقدام موثري براي كاهش آلودگي انجام نميدهند، بلكه اعضاي شوراي شهر نرخ كرايه حمل و نقل عمومي در روزهاي تعطيل، ساعات اوج ترافيك و نوبت شب را افزايش دادند.
نفس پايتخت به خاطر آلودگي هوا گرفته است و مديران شهري نه تنها اقدام موثري براي كاهش آلودگي انجام نميدهند، بلكه اعضاي شوراي شهر نرخ كرايه حمل و نقل عمومي در روزهاي تعطيل، ساعات اوج ترافيك و نوبت شب را افزايش دادند. در حالي كه بهبود زيرساختهاي حمل و نقل عمومي و ثبات نرخ بليت اتوبوس و مترو، يكي از راهكارهاي ترغيب مردم به كاهش استفاده از خودروهاي تك سرنشين و از سويي كاهش آلودگي هوا ميشود، اما اعضاي شوراي شهر تهران در جلسه (نهم دي ماه) طرح دو فوريتي اصلاح نرخ بليت و كرايه وسايل حمل و نقل عمومي شهر تهران در سال ۱۴۰۳ را روي ميز بررسي خود قرار دادند و در نهايت هم با رأي مثبت اعضاي شوراي شهر تهران، اين طرح با اكثريت آرا تصويب شد. موضوع ديگري كه در جلسه روز گذشته شوراي شهر مورد بحث و بررسي قرار گرفت، آخرين وضعيت ساماندهي كودكان كار خياباني و معتادان بود كه معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران با حضور در صحن علني، توضيحاتي درباره آن ارايه كرد. اعتراض فرماندار تهران در مورد مصوبه تشكيل مركز زنان و خانواده شهرداري تهران، موضوع ديگري بود كه اعضاي شوراي شهر تهران به بحث درباره آن پرداختند. پس از آن اعضاي شورا، اعتراض فرماندار تهران در مورد مصوبه تشكيل مركز زنان و خانواده شهرداري تهران را بررسي كردند و اصلاحات با حداكثر آراء موافق اعمال شد.
رشد ۵۰ درصدي نرخ كرايه در اوج ترافيك
براساس تصميم اعضاي شوراي شهر، طبق اصلاحيه تبصره ۲ ماده ۵ مصوبه تعيين نرخ بليت و كرايه وسايل حمل و نقل عمومي شهر تهران در سال ۱۴۰۳، به شهرداري تهران و سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر تهران اجازه داده ميشود تا در صورت ايجاد سامانه هوشمند محاسبه و اعلام نرخ كرايه پس از تصويب كميسيون عمران و حمل و نقل شوراي شهر تهران، در ساعات اوج ترافيك از ۷ تا ۹ صبح و ۱۵ تا ۲۰ عصر تا ۵۰ درصد به كرايه موضوع اين ماده اضافه كند.
به گزارش ايسنا، همچنين بر اساس تبصره ۵ ماده ۹ تعيين نرخ بليت و كرايه وسايل حمل و نقل عمومي شهر تهران در سال ۱۴۰۳، شهرداري مكلف است كرايه خطوط بخش عمومي و خصوصي در روزهاي تعطيل و نرخ كرايه در نوبت شب را از ساعت ۲۲ لغايت ۶ صبح به ميزان ۵۰ درصد بيشتر از نرخهاي مصوب محاسبه و اعمال كند.
ساماندهي كودكان كار و معتادان پايتخت
در ادامه جلسه شورا، معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران در مورد آخرين وضعيت ساماندهي كودكان كار خياباني و معتادان گفت: ما ادعاي رفع كامل آسيب نداريم اما الان شرايط بهگونهاي شده كه قابل كنترل است.
محمد امين توكليزاده در مورد اقدامات سازمان خدمات اجتماعي توضيحاتي ارايه كرد و گفت: زماني كه ما به شهرداري تهران آمديم به دليل رهاشدگي موضوع تعداد معتادان از ۱۰ هزار به ۲۵ هزار نفر رسيده بود و نيازمند تغيير رويكرد در مواجهه با اين افراد بوديم.
او با بيان اينكه از نقطه مشكل به نقطه بحراني در مورد آسيبهاي اجتماعي در تهران رسيده بوديم و ديگر از پاتوق معتادان به تجمعات آنها رسيده بوديم كه ديگر واهمهاي هم نداشتند، تصريح كرد: از ابتداي كار همت كرديم تا موانع را از پيش روبرداريم و رييسجمهور شهيد، قرارگاه اجتماعي را تدارك ديدند و براي شهرداري تهران نيز وظيفه ايجاد ۵۰۰۰ تخت براي معتادان در نظر گرفته شد.
به گفته توكلي زاده، در نهايت به اين نتيجه رسيديم كه دستگاهها به تنهايي قادر به حل مشكل نبوده و بايد همه در كنار هم قرار گيرند و با نگاه قرارگاهي و همدلي از بحران عبور كنيم.
معاون شهردار تهران با بيان اينكه قرارگاه اجتماعي با حضور ۱۴ دستگاه و برگزاري ۳۸ جلسه و ۳۸۰ مصوبه تشكيل شد و ادامه دارد، گفت: مهمترين موانع در اين زمينه، زيرساخت بود و مطالعاتي كه انجام ميداديم در مورد معتادان متجاهر بود. براي ماده ۱۶ بايد ضوابطي شكل ميگرفت و براي اولينبار ۱۱ مركز ماده ۱۶ با ۸۷۰۰ تخت راهاندازي كرديم. او با بيان اينكه مراكز عمومي براي پذيرش معتادان با شرايط خاص و زخم باز وجود نداشت، يادآور شد: اين درحالي است كه اين افراد بايد در مراكز تخصصي پذيرش شوند و قابل جذب در مراكز عمومي نيستند و نياز به مراكز و خدمات ويژه دارند.
توكليزاده با اعلام اينكه افراد زير ۱۶ سال و بالاي ۶۵ سال نيز در مراكز ما پذيرفته شدند، تصريح كرد: از سازمان بهزيستي و ديگر نهادها كمك گرفتيم و جلسات تخصصي را بين مددكاران، كارشناسان و مراكز تخصصي برگزار كرديم و در نهايت به يك مركز تخصصي و مراكز جامع دست پيدا كرديم و امروز هيچ فرد منع پذيرش در تهران نداريم و تمام ابعاد آسيب در اين مراكز پذيرفته ميشود.
افزايش۲۰ تا ۴۰ درصدي خروج معتادان از چرخه درمان
معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران با اشاره به اصلاح فرآيندها در اين راستا، بيان كرد: خروج از چرخه درمان بسيار پايين و در حد سه تا چهار درصد بود. ۹ مرحله در فرآيندهاي جديد تعريف شد و در برخي مراكز، خروج از چرخه درمان به بيش از ۲۰ يا ۴۰ درصد افزايش يافت.
توكليزاده با بيان اينكه ما در مورد آسيب ديدگان گزينشي رفتار نميكنيم، گفت: در قرارگاه اجتماعي سه ضلع را پوشش ميدهيم كه يك ضلع شهرداري تهران است كه همه مديران شهري در كنار يكديگر جمع شدند تا فرآيندهاي جديد براي روبهرو شدن با آسيبهاي اجتماعي تهران را بررسي كنند و شهرداري در درون خود بايد منسجم باشد.
او ادامه داد: ضلع دوم زنجيره نهادهاي بيروني موثر در كاهش آسيبهاست كه ۱۴ دستگاه زنجيره همكاري را شكل دادند و همه پاي كار بودند و قريب به ۳۸۰ مصوبه داشتيم كه تا حدود ۸۰ درصد عملياتي شد و جز با همكاري همه دستگاهها محقق نميشد.
معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران با اشاره به تفويض اختيار به شهردار تهران در حوزه آسيبهاي اجتماعي و با تأكيد بر ايجاد مركز پايش، افزود: ضلع سوم قرارگاه اجتماعي شهرداري تهران مردم هستند و بسياري از گروههاي مردمي به قرارگاه كمك ميكنند. توكليزاده درباره اصلاح دره فرحزاد گفت: در دره فرحزاد ۱۲۰۰ معتاد ساكن بودند و سالها به عنوان نقطه و منطقه بحراني از آن ياد ميشد و حتي به زيست بوم آسيب تبديل شده بود. ما ادعاي رفع كامل آسيب نداريم اما الان شرايط بهگونهاي شده كه قابل كنترل است. او با بيان اينكه هشت هزار تُن زباله در اين دره جمعآوري شد و ۱۶ پلاك قرمز تخريب شد و بارها دادستان به روددره آمد و حكم صادر كرد، افزود: چند شب گذشته، مناطق وسيعي از مكانهاي پر آسيب را تا صبح بازديد كرديم اما نهايتا ۱۵ نفر آسيب ديده را جذب كرديم. معاون شهردار تهران در مورد موضوع كودكان كار در پايتخت نيز علت به سرانجام نرسيدن ۳۲ طرح قبلي ساماندهي كودكان كار را بررسي كرديم، گفت: قوه قضاييه كرسي خوبي براي كودكان كار ايجاد كرد و به اين نتيجه رسيديم وقتي كودك جذب ميشود به مراكز منتقل نكنيم چراكه مراكز هم آسيبهايي داشت و كودكان از هم آموزش ميگرفتند.
توكليزاده افزود: به همين دليل تصميم گرفتيم كه كودكان به خانوادهها برگردانده شوند و براي خانوادهها برنامههاي متعدد داشته باشيم و قريب به ۷۰۰۰ كودك كار و خيابان را تحت پوشش در ۴۰ مدرسه پوياشهر قرار داديم و از اين ميان فراجا و قوه قضاييه هم وارد شده و با باندها برخورد شد.
بررسي اعتراض فرمانداري تهران
اعضاي شوراي شهر تهران اعتراض فرماندار تهران در مورد مصوبه تشكيل مركز زنان و خانواده شهرداري تهران را بررسي كردند و اصلاحات با حداكثر آراء موافق اعمال شد. در همين راستا، رييس كميسيون فرهنگي شوراي شهر تهران گفت: فرمانداري اعلام كرده كه بر اساس اعلام شوراي اداري تنها به تغيير ماهيت اداره كل امور زنان وخانواده به مركز اشاره شده و انتقال به حوزه دفتر شهردار قيد نشده است كه درست است.
نرگس معدني پور افزود: چراكه در شوراي شهر مقرر شد كه اين مركز ذيل دفتر شهردار باشد البته شوراي شهر بايد تعداد پستها وارتقاء را بررسي كند كه اين ايراد وارد نيست. او با بيان اينكه شوراي اداري هم ذيل دستور شهردار تهران موافقت كردند كه اين مركز زيرنظر دفتر شهردار باشد، گفت: فرمانداري به عدم توسعه ساختار تأكيد كرده كه نبايد توسعهاي صورت گيرد كه ما اين را هم وارد ندانستيم چراكه ساختارهاي مشابه بايد در شهرداري حذف شود.