رييس‌جمهور تاكيد كرد

اهميت اراده قوي مديران در جمع‌آوري و تحليل اطلاعات اقتصادي

۱۴۰۳/۱۰/۱۱ - ۰۱:۰۱:۴۱
|
کد خبر: ۳۲۹۲۶۳

رييس‌جمهور با تاكيد بر ضرورت جمع‌آوري و يكسان‌سازي اطلاعات مالي و اقتصادي افراد و اتصال سامانه‌هاي اطلاعاتي در اين زمينه به يكديگر گفت: جمع‌آوري اطلاعات و تحليل داده‌ها و اتصال آنها به يكديگر و شكل دادن به ساختارهايي براي اين كار، نيازمند يك اراده قوي در مديران است، اگر آن اراده نباشد حتي بهترين قانون و ساختار هم نتيجه‌بخش نخواهد بود.

رييس‌جمهور با تاكيد بر ضرورت جمع‌آوري و يكسان‌سازي اطلاعات مالي و اقتصادي افراد و اتصال سامانه‌هاي اطلاعاتي در اين زمينه به يكديگر گفت: جمع‌آوري اطلاعات و تحليل داده‌ها و اتصال آنها به يكديگر و شكل دادن به ساختارهايي براي اين كار، نيازمند يك اراده قوي در مديران است، اگر آن اراده نباشد حتي بهترين قانون و ساختار هم نتيجه‌بخش نخواهد بود.

مسعود پزشكيان در جلسه نحوه اجراي ماده ۱۶۹ قانون ماليات‌هاي مستقيم به منظور اتصال و يكسان‌سازي اطلاعات اقتصادي كه پيش از ظهر روز دوشنبه برگزار شد، بر ضرورت اتصال سامانه‌هاي اطلاعاتي نهادهاي مختلف تاكيد كرد.

پزشكيان در اين جلسه با بيان اينكه باور دارم مي‌توان با بسيج نيروها طي يك بازه زماني كمتر از شش ماه اطلاعات مالي و اقتصادي همه افراد را به صورت خوداظهاري جمع‌آوري كرد، اظهار داشت: مرحله بعد از جمع‌آوري اطلاعات، اتصال داده‌ها به هم است. اگر اطلاعات مربوط به كدپستي افراد، كد زمين، كد ملي و اطلاعات مربوط به ماده ۱۶۹ قانون ماليات‌هاي مستقيم به هم متصل شوند، بسياري از مشكلات كشور حل مي‌شود و مي‌توان به راحتي جلوي فسادها و فرارهاي مالياتي، زمين‌خواري‌ها و كوه خواري‌ها را گرفت؛ چرا كه هر قطعه زمين مشخصات روشني دارد و مي‌توان به راحتي تشخيص داد، زمين متعلق به چه كسي و داراي چه كاربري است و امكان ساخت و سازهاي غيرمجاز نيز وجود نخواهد داشت.

رييس‌جمهور بر ضرورت بهره‌گيري از تجربيات ساير كشورها در زمينه جمع‌آوري داده و چگونگي مديريت آنها تاكيد كرد و گفت: در كشوري مانند امريكا قوي‌ترين و قدرتمندترين نيروهاي پليس در بخش ماليات‌ها فعاليت مي‌كنند، چون آنها اين بخش را با اهميت‌تر از جاهاي ديگر يافته‌اند. مي‌توان قوانين و ضوابط كشورهاي موفق در اين زمينه را بررسي و مورد استفاده قرار داد.

پزشكيان از افرادي ياد كرد كه تجربه موفقي در يكي از كشورهاي خارجي در عملياتي كردن سامانه جمع‌آوري و تحليل داده‌هاي مربوط به فعاليت‌هاي اقتصادي افراد داشته و اعلام آمادگي كرده‌اند كه در مدت كوتاهي ايده‌هاي موفق خود را در ايران نيز اجرا كنند و خاطرنشان كرد: بايد چنين افرادي را شناسايي و از دانش و توان آنها براي پيشبرد كارها استفاده كنيم.

رييس‌جمهور به تجربه موفق اتحاديه اروپا در برداشتن مرزها اشاره كرد و گفت: يكي از زمينه‌ها و اقداماتي كه باعث شد آنها توانستند مرزهاي‌شان را بردارند، همين است كه هر كالايي كه در اين كشورها وجود دارد يا توليد مي‌شود، كد يكتاي توليد دارد و نمي‌توان آن را از جايي به جاي ديگر قاچاق كرد. ما اگر از اين تجربه‌ها استفاده كنيم ديگر در گمرك هم مشكلي نخواهيم داشت.

پزشكيان با بيان اينكه اگر مديران اراده داشته باشند، مي‌توان در زمان كوتاهي اين اصلاحات را انجام داد، افزود: جمع‌آوري اطلاعات و تحليل داده‌ها و اتصال آنها به يكديگر و شكل دادن به ساختارهايي براي اين كار، نيازمند يك اراده قوي در مديران است. اگر آن اراده نباشد حتي بهترين قانون و ساختار هم نتيجه بخش نخواهد بود.

رييس‌جمهور به سامانه طراحي شده از سوي اداره دارايي براي جمع‌آوري داده‌ها كه در اين جلسه معرفي شد، اشاره و خاطرنشان كرد: اگر قرار باشد براي عملياتي كردن اين سامانه، مقررات را اصلاح كنيم، اين كار را انجام مي‌دهيم، اما همان‌طور كه گفتم قدم اول جمع‌آوري داده‌ها و قدم بعد هوشمندسازي و اتصال آن به داده‌هاي ساير نهادهاست. در حال حاضر گاهي پيش مي‌آيد كه رد يك كالا پس از ترخيص از بندر، گم مي‌شود و بعد از مدتي سر از بازارهاي آزاد در مي‌آورد، اين مساله ناشي از آن است كه ما به داده‌ها تسلط نداريم.

پيش از سخنان رييس‌جمهور، مديران سامانه جمع‌آوري اطلاعات در رابطه با ماده ۱۶۹ قانون ماليات‌هاي مستقيم، گزارشي ارايه دادند كه مورد تقدير و تشكر رييس‌جمهور قرار گرفت و دكتر پزشكيان بر شكل‌گيري يك راهكار براي تكميل اين داده‌ها و اتصال آن به داده‌هاي ساير نهادها تاكيد كرد.

در اين جلسه، علاوه بر رييس دفتر رييس‌جمهور، وزراي امور اقتصادي و دارايي، راه و شهرسازي و رييس كل بانك مركزي حضور داشتند.

همچنين مسعود پزشكيان ظهر روز دوشنبه در ديدار «سيد بن حمد بن حمود البوسعيدي» وزير امور خارجه عمان، روابط دو كشور را ديرين، صميمي و دوستانه توصيف كرد كه در عرصه‌هاي متنوع و در سطوح مختلف گسترده شده است و اظهاركرد: تداوم و گسترش بيش از پيش اين روابط سازنده براي جمهوري اسلامي ايران بسيار حائزاهميت است. رييس‌جمهور با اشاره به توافق دو كشور براي برگزاري نشست آتي كميسيون مشترك همكاري‌هاي اقتصادي در آينده نزديك افزود: اقدامات و پيگيري‌هاي خوبي در جريان است تا مقدمات تسريع در اجراي توافقات گذشته و حصول تفاهمات جديد ميان دو كشور فراهم شود. پزشكيان با اشاره به اينكه سياست خارجي دولت چهاردهم بر گسترش روابط و تحكيم همكاري‌ها با همه كشورهاي اسلامي، همسايه و دوست استوار است و در اين بين عمان جايگاهي ممتاز دارد، تصريح كرد: اينكه كشورهاي منطقه و ملت‌هاي مسلمان با يكديگر اختلاف داشته باشند و جنايتكاري مثل رژيم صهيونيستي از اين وضعيت براي ضربه زدن به آنان سوءاستفاده كند، به هيچ‌وجه قابل قبول و مطلوب نيست. رييس‌جمهور نگاه و رويكرد عملي جمهوري اسلامي ايران را گسترش صلح و امنيت در منطقه و ميان همه كشورهاي اسلامي توصيف كرد و خواستار تعامل جدي‌تر ايران و عمان در اين راستا شد.

وزير امور خارجه عمان نيز در اين ديدار ضمن ابلاغ سلام‌هاي گرم سلطان اين كشور به رهبر معظم انقلاب اسلامي، رييس‌جمهور و ملت ايران گفت: دو كشور روابطي ريشه‌دار و تاريخي دارند كه بر پايه اعتماد و حسن نيت شكل گرفته و گسترش و قوام يافته است. سلطان عمان علاقه و تاكيد زيادي بر گسترش اين روابط دارد.

سيد بن حمد بن حمود البوسعيدي روابط في‌مابين را نمونه و الگويي از گسترش همكاري‌ها برمبناي دوستي و اعتماد متقابل دانست و خاطرنشان كرد: گسترش روابط با ايران بر پايه احترام و اعتماد موجود متقابل يك قاعده تغييرناپذير براي عمان بوده است. ما همواره پيگير و حامي رويكردهاي حكيمانه جنابعالي در عرصه داخلي و به خصوص سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران بوده و هستيم و بنده به سهم خود در وزارت امور خارجه عمان پيگير عملي كردن رويكردهاي مشترك دو كشور هستم.