راهبرد اصلي دولت بازگشت مردم به صحنه اقتصاد است

۱۴۰۳/۱۰/۱۱ - ۰۱:۰۲:۰۷
|
کد خبر: ۳۲۹۲۶۴

معاون اول رييس‌جمهور در يازدهمين جلسه شوراي اقتصاد با تاكيد بر ضرورت فعاليت تعاوني‌ها در كشور گفت: راهبرد مهم «دولت وفاق ملي» در حوزه اقتصاد اين است كه امور را به بخش‌هاي غيردولتي برگردانيم، از ديدگاه ما «تعاوني‌» ضرورتي است كه از چند دهه قبل بايد به سمت آن مي‌رفتيم اما متاسفانه دولت‌ها به سمت تمركزگرايي رفتند.

معاون اول رييس‌جمهور در يازدهمين جلسه شوراي اقتصاد با تاكيد بر ضرورت فعاليت تعاوني‌ها در كشور گفت: راهبرد مهم «دولت وفاق ملي» در حوزه اقتصاد اين است كه امور را به بخش‌هاي غيردولتي برگردانيم، از ديدگاه ما «تعاوني‌» ضرورتي است كه از چند دهه قبل بايد به سمت آن مي‌رفتيم اما متاسفانه دولت‌ها به سمت تمركزگرايي رفتند. در يازدهمين جلسه شوراي اقتصاد كه صبح روز (دوشنبه) در دفتر معاون اول رييس‌جمهور برگزار شد، موضوعات «تعيين تعرفه خدمات صورتحساب‌هاي الكترونيكي شركت‌هاي معتمد مالياتي»، «اصلاح مصوبات شوراي اقتصاد براي اجراي طرح توسعه حمل و نقل مسافر با قطار شهري در تهران و هشت كلان‌شهر اصفهان، تبريز، شيراز، اهواز، كرمانشاه، مشهد، كرج و قم» و «تعيين حدنصاب ارزش كالاها و خدمات ايراني در طرح‌هاي نيروگاه‌هاي تجديدپذير، موضوع بند ب ماده ۵ قانون حداكثر استفاده از توان توليدي و خدماتي كشور و حمايت از كالاي ايراني» مورد بحث و بررسي قرار گرفت. در ابتداي اين جلسه، گزارش اتاق تعاون ايران درباره ضرورت حضور بخش تعاون در توسعه و عمران كشور و اتمام پروژه‌هاي ناتمام دولتي ارايه شد. در ادامه اين جلسه، موضوع «استفاده از ظرفيت قانوني شركت‌هاي توسعه عمران شهرستاني براي توسعه مشاركت اقتصادي» ارايه شده و مورد بحث قرار گرفت.

 پس از ارايه اين گزارش، عارف با تاكيد بر ضرورت و نياز امروز ايران به حضور تعاوني‌ها در صحنه صنعت، كشاورزي و اقتصاد ايران گفت: متاسفانه دولت‌ها در چند دهه اخير، به جاي پرداختن به تعاوني‌ها به سمت «تمركزگرايي» رفتند و اين ديدگاه باعث شد تعاوني‌ها در عمل حذف شوند اما راهبرد اصلي دولت چهاردهم بازگشت به حضور مردم در صحنه اقتصاد و واگذار كردن امور به تعاوني‌ها است. وي در ادامه خطاب به مسوولان بخش تعاوني گفت: در قالب يك برنامه به نقش تعاوني‌ها در پيشبرد برنامه هفتم پيشرفت بپردازيد، چنين برنامه‌اي هم نياز دولت و هم لازمه توسعه است. معاون اول رييس‌جمهور افزود: اگر در برنامه‌هاي گذشته توانسته بوديم از تعاوني‌ها به درستي استفاده كنيم اكنون شاخص‌هاي توسعه كشور ما، وضعيت بهتري داشت، ما معتقديم كه دولت نبايد سراغ كاري كه بخش خصوصي مي‌تواند انجام بدهد برود و اين مساله را به زودي ساماندهي مي‌كنيم. اين باور ما و ضرورت دولت است. وي افزود: رفتن به سمت تعاوني‌ها هنرما نيست بلكه ضرورتي است كه چند دهه قبل بايد به اين سمت آن حركت مي‌كرديم. عارف ادامه داد: ما آمادگي داريم كه در هر بخشي كه تعاوني‌ها طبق قانون مي‌توانند فعاليت كنند از آنها حمايت كنيم اما در مقابل، تعاوني‌ها هم نبايد نگاه خيريه‌اي به دولت داشته باشند، آنها بايد به صورت يك نهاد، NGO و بنگاه اقتصادي واقعي فعاليت كنند. در بخش ديگري از اين جلسه، دكتر عارف با تاكيد بر ضرورت رفع هر چه سريع‌تر ناترازي‌ها در حوزه برق با ساخت نيروگاه‌هاي خورشيدي و بادي گفت: ناترازي برق، ضربه سنگيني بر بخش توليد وارد كرده كه قابل چشم‌پوشي نيست اما براي رفع اين ناترازي و ساخت نيروگاه‌ها، انتقال فناوري‌هاي پيشرفته به كشور و حمايت از توليد داخلي بايد مورد توجه قرار گيرد.