توسعه از مسير فناوري اطلاعات ميگذرد
رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران گفت: توسعه بدون ايجاد زيرساخت مناسب امكانپذير نيست و امروزه در تمام دنيا هر توسعهاي از مسير فناوري اطلاعات ميگذرد. به گزارش ايسنا، محمد محسن صدر- معاون وزير و رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران- در بازديد از نمايشگاه تخصصي فناوري اطلاعات، ارتباطات، امنيت و حراست صنعت نفت، گاز و پتروشيمي ايران اظهار كرد: نبايد به بهانه امنيت كسبوكارها را تعطيل كرد؛ بلكه بايد توجه داشته باشيم زيرساختها را امنسازي كنيم و از ابزارهاي نوين دنيا بهرهمند شويم.
رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران گفت: توسعه بدون ايجاد زيرساخت مناسب امكانپذير نيست و امروزه در تمام دنيا هر توسعهاي از مسير فناوري اطلاعات ميگذرد. به گزارش ايسنا، محمد محسن صدر- معاون وزير و رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران- در بازديد از نمايشگاه تخصصي فناوري اطلاعات، ارتباطات، امنيت و حراست صنعت نفت، گاز و پتروشيمي ايران اظهار كرد: نبايد به بهانه امنيت كسبوكارها را تعطيل كرد؛ بلكه بايد توجه داشته باشيم زيرساختها را امنسازي كنيم و از ابزارهاي نوين دنيا بهرهمند شويم. صدر ادامه داد: استفاده از تمام تكنولوژيهاي نوين بايد در راستاي خلق دستاورد باشد تا بتوان دادهها را گردآوري كرده و از آنها كاربري ايجاد كنيم. در اين ميان لازم است فضايي ايجاد شود تا شركتهاي دانشبنيان و استارتاپي نيز به دادهها دسترسي داشته و بر اساس آنها خدمت ارايه كنند. رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران افزود: اكنون در برخي موارد شاهديم كه مديران به دليل امنيت، از دسترسي شركتهاي دانشبنيان به دادهها جلوگيري ميكنند. اين در حالي است كه استعداد جوانان ما در اين عرصه زبانزد است و در ديداري كه اخيراً با مسوولان كشور عربستان داشتيم حتي آنها براي سرمايهگذاري در اين حيطه اعلام آمادگي كردند كه البته اولويت ما اين است كه در گام اول خودمان اين اقدام را انجام دهيم. وي افزود: بايد زيرساختهاي درست ايجاد شود تا از دادهها بهدرستي استفاده كنيم و چنانچه اين امكان فراهم شود موفقيت قطعي است. معاون وزير ارتباطات همچنين به وظايف اين وزارتخانه اشاره و تصريح كرد: ما توسعه زيرساختهاي ارتباطي، امنيتي، فيبرنوري را با كمك منطقه را وظيفه خود ميدانيم و مكلف به ايجاد بستر مناسب هستيم. اما از شركتهاي بزرگ فعال در اين منطقه نيز ميخواهيم شرايط را به سمتي هدايت كنند كه شركتهاي استارتاپي و دانشبنيان نيز امكان توسعه داشته باشند؛ چراكه آنها ميتوانند براي مسائل مختلف راهكارهاي نويني پيشنهاد دهند. صدر در بخش ديگري از صحبتهاي خود در بازديد از اين نمايشگاه، به بسته حمايتي كه وزارت ارتباطات براي شركتهاي دانشبنيان و استارتاپها در نظر گرفته اشاره كرد و افزود: در طراحي اين بسته صندوق نوآفريني وزارت ارتباطات نيز همكاري دارد و از سوي ديگر اين امكان براي شركتهاي فعال در منطقه انرژي پارس نيز وجود دارد كه دراينخصوص تعامل داشته باشند. وي با تأكيد بر لزوم بهرهمندي از يك نقشه راه جامع بر امكان حمايت همزمان از شركتهاي بومي در مناطق مختلف از جمله عسلويه اشاره و اظهار كرد: در برنامه هفتم توسعه كه بارها نيز از سوي رييس محترم جمهور تأكيد شده مبناي عمل اين دولت است، در بندها و مادههاي مختلف به مباحث امنيت، زيرساختها، عدم موازيكاري و كمك به شركتهاي دانشبنيان تأكيد شده است.
وي درنظرگرفتن منافع بخش خصوصي را از ديگر رسالتهاي وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم دانست و افزود: ما نبايد اجازه دهيم هيچ بخشنامه و اييننامهاي بدون حضور و نظر ذينفعان آن حوزه ابلاغ شود و حتي اگر چنين شود امكان ابطال آن مصوبه نيز وجود دارد. صدر همچنين به بحث خدمات دولت هوشمند پرداخت و تأكيد كرد: بر اساس قانون هفتم توسعه دستگاههاي اجرايي مكلف هستند سالانه ۲۰ درصد از خدمات خود را به شكل الكترونيك ارايه كنند و تا پايان برنامه هفتم تمام خدمات آنها بر اين بستر در دسترس كاربران قرار گيرد. عملياتيسازي اين موضوع ماموريت بزرگ سازمان فناوري اطلاعات ايران است و ما از شركتها و مجموعههاي فعال در منطقه عسلويه نيز درخواست داريم اين امر را در دستور كار خود قرار دهند و به آن توجه داشته باشند. رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران در پايان به امضاي تفاهمنامه يادآور شد: بر اساس اين تفاهمنامه خود را مكلف به توسعه زيرساختهاي مطمئن ارتباطي و خدمات امنيتي خواهيم كرد تا با ارايه خدمات امنيتي ابري به ذينفعان منطقه بستر مناسبي فراهم كند؛ چراكه توسعه بدون ايجاد زيرساخت ميسر نبوده و امروزه هر توسعهاي در دنيا از مسير فناوري اطلاعات ميگذرد.