آزمايشگاه ملي هوش مصنوعي راهاندازي ميشود
دبير ستاد هوش مصنوعي، ليزر و كوانتوم از راهاندازي آزمايشگاه ملي هوشمصنوعي خبر داد و گفت: چارهانديشي در خصوص ناترازي انرژي، آلودگي هوا و هر آنچه كه زيست روزمره مردم را تهديد ميكند، كارويژه اين آزمايشگاه است.
دبير ستاد هوش مصنوعي، ليزر و كوانتوم از راهاندازي آزمايشگاه ملي هوشمصنوعي خبر داد و گفت: چارهانديشي در خصوص ناترازي انرژي، آلودگي هوا و هر آنچه كه زيست روزمره مردم را تهديد ميكند، كارويژه اين آزمايشگاه است. به گزارش ايسنا، بهروز مينايي، هدف از راهاندازي اين آزمايشگاه چارهانديشي در خصوص سهم هوشمصنوعي در مرتفع كردن مسائلياست كه زيست روزمره مردم را تهديد ميكند و افزود: در اين راستا ميكوشيم تا همه توان دانشگاهي، آزمايشگاهي و هيات علميها، دانشجوها و بخش خصوصي، دانشبنيان و غير دانشبنيان را بر روي مسائل كشور همچون آلودگي هوا و ناترازي انرژي متمركز كنيم. وي ادامه داد: رفتن به سمت انرژيهاي پاك از برنامههايي است كه در بحث ناترازي انرژي در دستور كار داريم و اين مهم را با همكاري ستاد توسعه اقتصاد دانشبنيان آب، انرژي و محيطزيست پيش ميبريم. به گفته وي، يكي از پيششرطهاي استفاده از انرژيهاي پاك، ايجاد شهر هوشمند است و در اين راستا، در رايزنيهايي با دكتر پيغامي، رييس منطقه آزاد قشم، منطقهاي براي ايجاد يك پايلوت شهر هوشمند در نظر گرفته شده است.
دبير ستاد هوش مصنوعي، ليزر و كوانتوم با بيان اينكه در توكنايز كردن (روشي براي تبديل داراييهاي دنياي واقعي به توكن ديجيتال در بستر بلاكچين) زمين، جذب سرمايه بخش خصوصي و مردمي از داخل و خارج كشور به همكاري بانك مركزي نياز داريم، افزود: براي ايجاد پايگاه شهر هوشمند بايد تمام اطلاعات در ديتا سنترهاي ويژه، ذخيره و كپي ديجيتالي اين شهر مثل حمل و نقلها، مصرف انرژيها، خريد و فروشها، تفريح و سرگرمي و.... در دسترس باشد. مينايي همچنين خاطرنشان كرد: پروژه شهر هوشمند توسط كشورهاي عضو بريكس هم پشتيباني ميشود و آفريقاي جنوبي، چين و روسيه ما را در ايجاد اين مهم همراهي ميكنند. از طرف ديگر برنامه ملي اقتصاد دريا محور از ديگر بخشهايي است كه در اين پروژه با ستاد هوش مصنوعي، ليزر و كوانتوم همكاري دارد، چراكه يكي از عناصري كه اين برنامه در دستور كار خود دارد و پيگيري ميكند، موضوع بندر هوشمند است. به گفته وي، شهر قشم در نقطه حساس كشور قرار دارد و به نوعي گذرگاه نفتي در تنگه هرمز محسوب شده و نزديك به يك چهارم نفت جهان از آن رد و بدل ميشود، از اين رو، تامين نيازهاي اين كشتيها و موقعيت استراتژيكياش، آن را به گزينه اصلي شهر هوشمند بدل كرده است تا از رهگذر ايجاد شهر هوشمند هم يك درآمدزايي چشمگير براي كشور رقم بخورد و هم اينكه در بعد جهاني توانمنديهاي علمي و فناورانه ايران در حوزه هوشمصنوعي به نمايش گذاشته شود.