هدر رفت انرژي در بخش صنعت بسيار بالاست

۱۴۰۳/۱۰/۱۲ - ۰۲:۰۸:۴۸
|
کد خبر: ۳۲۹۳۶۳

يك كارشناس انرژي گفت: با بهره‌گيري همزمان از انرژي‌هاي تجديدپذير و صرفه جويي بخش اعظمي از ناترازي موجود جبران مي‌شود.

يك كارشناس انرژي گفت: با بهره‌گيري همزمان از انرژي‌هاي تجديدپذير و صرفه جويي بخش اعظمي از ناترازي موجود جبران مي‌شود. مهدي اشجعي، كارشناس انرژي در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اينكه وضعيت توليد انرژي در كشور ما مطلوب است، گفت: از ديدگاه توليد انرژي مشكل زيادي وجود ندارد ولي از ديدگاه مصرف در بخش ساختمان، حمل نقل و صنعت بسيار مشكل داريم به عنوان مثال در مبحث ساختمان مصرف انرژي به مراتب بيشتر از ساير كشورهاي جهان است و با رعايت استانداردهاي مشخص مي‌توان از هدر رفت مصرف انرژي در ساختمان‌ها جلوگيري كرد. وي ادامه داد: در بخش حمل و نقل هم به همين ترتيب خودروهاي توليدي بيش از استانداردهاي جهاني در ۱۰۰ كيلومتر بنزين مصرف مي‌كنند.به همين علت بايد خودروهاي جديد را تصحيح كنيم  و به گونه‌اي طراحي كنيم  كه  نزديك  به استانداردهاي جهاني   باشد.

اين كارشناس انرژي با اشاره به اينكه در بخش صنعت هدررفت انرژي بسيار بالا است، خاطرنشان كرد: هدر رفت انرژي در بخش صنعت بسيار بالاست كه به عنوان انرژي هدر رفته شناخته مي‌شود. به عنوان مثال در نيروگاه‌هاي گازي دماي اگزاست نزديك به ۵۰۰ درجه سانتي گراد است كه هدر مي‌رود و اين شرايط براي صنايعي نظير فولاد و سيمان نيز وجود دارد. اشجعي تاكيد كرد: با جلوگيري از هدر رفت انرژي مي‌توانيم از آن استفاده كرد، ضمن آنكه بايد انرژي‌هاي تجديد پذير مانند پنل‌هاي خورشيدي را در كارخانه‌ها، منازل و...  نصب  و مورد  استفاده  قرار بگيرد.

وي با ابراز تأسف در زمينه گاز رساني به تمامي مناطق كشور خاطرنشان كرد: متأسفانه دور دست‌ترين نقطه كشور گازكشي شده است در حالي كه ممكن است تنها چند خانوار در آن زندگي كنند و امكان استفاده از آبگرم كن‌هاي خورشيدي و پنل‌هاي خورشيدي به جاي گاز وجود داشت.
به گفته وي بهره‌گيري همزمان از انرژي‌هاي تجديد پذير و صرفه جويي بخش  اعظمي از  ناترازي  جبران مي‌شود.

اين كارشناس انرژي خاطرنشان كرد: نيروگاه‌هاي ايران در مقايسه با استانداردهاي جهاني متفاوند و متأسفانه در كشور ما تعدادي نيروگاه گازي هم وجود دارد كه راندمان‌شان از ۳۴ درصد شروع مي‌شود و در تابستان به علت افزايش دما به ۲۰ درصد هم مي‌رسد البته در كنار اين نيروگاه‌ها تعدادي نيروگاه بخاري با متوسط راندمان ۳۳ تا ۳۵ درصد وجود دارد و تعدادي نيروگاه سيكل تركيبي كه متوسط راندمان آنها ۴۸ درصد است. وي ادامه داد: اين در حالي است كه در هيچ كجاي دنيا ديگر به دنبال نيروگاه‌هاي بخاري نيستند و همه نيروگاه‌هايي كه ساخته مي‌شود سيكل تركيبي هستند به  همين دليل اگر عزم  ساخت  نيروگاه   وجود   دارد بايد   سيكل  تركيبي  باشد.