اعطاي مجوز به شهرداري، براي واگذاري هايپراستار منطقه ۵
شوراي شهر، خواستار برگزاري جلسه سران سه قوه براي كاهش آلودگي هوا شد

اعطاي مجوز به شهرداري، براي واگذاري هايپراستار منطقه ۵

۱۴۰۳/۱۰/۱۲ - ۰۲:۲۱:۲۹
|
کد خبر: ۳۲۹۳۷۳

 اعضاي شوراي شهر تهران در جلسه ديروز (يازدهم دي ماه)، لايحه «مجوز فروش، واگذاري و انجام معامله ملك متعلق به شهرداري منطقه ۵ تهران» را تصويب كردند، موافقت شورا با واگذاري ملك هايپراستار منطقه ۵ به بانك‌شهر در شرايطي انجام مي‌شود كه پيش از اين و در سال‌هاي گذشته بارها شاهد واگذاري و فروش املاك شهرداري براي تسويه حساب مالي بوديم.

 اعضاي شوراي شهر تهران در جلسه ديروز (يازدهم دي ماه)، لايحه «مجوز فروش، واگذاري و انجام معامله ملك متعلق به شهرداري منطقه ۵ تهران» را تصويب كردند، موافقت شورا با واگذاري ملك هايپراستار منطقه ۵ به بانك‌شهر در شرايطي انجام مي‌شود كه پيش از اين و در سال‌هاي گذشته بارها شاهد واگذاري و فروش املاك شهرداري براي تسويه حساب مالي بوديم.

نوزدهم تير ماه اعضاي شورا، لايحه «مجوز فروش، واگذاري و انجام معامله ملك ۱۷۰ هزار ميليارد توماني متعلق به شهرداري تهران» را تصويب كردند يا در آبان سال گذشته، شورا با فروش يكي از املاك شهرداري براي تأمين منابع مالي احداث شبكه حمل و نقل ريلي، موافقت كردند.

در واقع، واگذاري يا فروش ملك توسط شهرداري براي تأمين مالي پروژه‌ها و تسويه بدهي، موضوعي رايج است و اعضاي شورا بارها چنين مجوزي به شهرداري پايتخت داده‌اند. همانطور كه گفته شد در تازه‌ترين جلسه ساختمان خيابان بهشت، اعضاي شوراي شهر تهران در بررسي لايحه «مجوز فروش، واگذاري و انجام معامله ملك متعلق به شهرداري منطقه ۵ تهران» را روي ميز بررسي خود قرار دادند و در نهايت اين لايحه را تصويب كردند.

در ادامه جلسه روز گذشته، اعضاي شوراي شهر تهران، گزارش عملكرد سازمان سرمايه‌گذاري و مشاركت‌هاي مردمي را روي ميز بررسي خود قرار دادند و پس از آن هم خواستار برگزاري جلسه كاهش آلودگي هوا از سران قوا شدند.

در اين جلسه، معاون مالي و اقتصاد شهري شهرداري تهران كه در صحن شورا حضور داشت تا اعضا را براي موافقت با لايحه «مجوز فروش، واگذاري و انجام معامله ملك متعلق به شهرداري منطقه ۵ تهران»، ترغيب كند، لطف‌الله فروزنده گفت: شهرداري نمي‌تواند تجاري داري كند و در حال حاضر بانك شهر حاضر است كه ملك هايپراستار در بزرگراه باقري را بگيرد و اين پروژه ارزش افزوده خود را در اين سال‌ها اخذ كرده است.

به گزارش ايسنا، فروزنده با بيان اينكه بانك‌ها ادعاي طلب ۱۷۰ همتي از شهرداري تهران را داشتند، گفت: بانك تجارت بيشترين طلب را از شهرداري تهران داشت، اما مذاكره كرديم و اين رقم به ۸۹ همت رسيد.

او در مورد چرايي كاهش نرخ بدهي شهرداري تهران به بانك‌ها بيان كرد: به مصوبات ستاد كرونا تأكيد كرديم چرا كه سود بانكي در آن دوره از هشت درصد به چهار درصد رسيده بود و همچنين نرخ جرايم ديركرد شش درصد تعيين شده بود وما به اين مصوبات اتكا كرديم.

فروزنده با بيان اينكه ميزان بدهي ما به بانك شهر در حال حاضر حدود ۴۵ همت است، گفت: ملك هايپراستار در بزرگراه باقري در پهنه تجاري كه قيمت ۱۱همت براي آن كارشناسي شده، تا دو سال ديگر در اجاره شريك بخش خصوصي است.

معاون مالي و اقتصاد شهري شهرداري تهران گفت: بانك شهر حاضر است كه اين هايپراستار را بگيرد و اين پروژه ارزش افزوده خود را در اين سال‌ها اخذ كرده است.

او با بيان اينكه واگذاري اين ملك به ما كمك مي‌كند كه پروژه‌هاي عمراني را تسريع بخشيم، افزود: بانك شهر متقابلا ۵۰ درصد ال سي و برات كارت مي‌دهد.

فروزنده افزود: ما مصوبه ويژه از بانك‌مركزي براي پرداخت بدهي هايمان گرفتيم چراكه بانك‌مركزي، بانك‌ها را ملزم به پرداخت نقد مطالبات خود كرده است؛ اما قبول كردند كه شهرداري تهران به صورت بسته نقد و غير نقد، بدهي خود را تسويه كند كه اين مجوز نيز زمان دارد و ممكن است كه زمان آن بگذرد.

 

شهرداري، ملزم به پرداخت بدهي است

در ادامه اين جلسه، محمد آخوندي، عضو شوراي شهر در مورد اين لايحه با تأكيد بر اينكه ملك مذكور هايپراستار بوده و يك پروژه مشاركتي است، اظهاركرد: دقت داشته باشيد ما شهرداري تهران را ملزم به پرداخت بدهي‌هاي بانكي در سال جاري كرده‌ايم و ميزان بدهي‌هاي شهرداري زياد است و سود و زيان انباشته دارد.

او با بيان اينكه يكي از دلايل واگذاري اين مجموعه به بانك شهر پرداخت بدهي است، گفت: اين پروژه، دو سال از زمانش باقي مانده است؛ اما اين پروژه اگر در زمان خود به بانك‌ واگذار نشود بعد از اتمام‌ پروژه ممكن است واگذاري به سختي انجام شود.

آخوندي افزود: اين ملك به مبلغ ۱۱ هزار و۷۰۰ ميليارد تومان صرفا بابت پرداخت ديون شهرداري به بانك شهر واگذار مي‌شود.

 

۱۰۰همت، سهم شهرداري تهران  در پروژه‌هاي مشاركتي

اعضاي شوراي شهر تهران همچنين به بررسي عملكرد سازمان سرمايه‌گذاري و مشاركت‌هاي مردمي شهرداري تهران براي رفع ابهامات سازمان بازرسي كل كشور پرداختند و بر اعتماد و نظارت بر سازمان سرمايه‌گذاري، تشكيل كميته اقتصادي و فراهم شدن فرصت سرمايه‌گذاري در شهرداري تهران، تأكيد كردند.

در اين جلسه، مديرعامل سازمان سرمايه‌گذاري شهرداري تهران از حل مشكل پروژه مشاركتي هزار و يك شهر خبر داد و گفت: ۱۰۰همت ارزش قدرالسهم شهرداري تهران در پروژه‌هاي مشاركتي است كه از ۴۰ پروژه مشاركتي حدود ۱۹ پروژه به ارزش ۹۰ همت تعيين تكليف شده است.

نويد خاصه‌باف با بيان اينكه در سال جاري بيش از ۱۰۰ درصد درآمد ابلاغي محقق شده و مي‌توان گفت كه ديگر سازمان سرمايه‌گذاري از حالت ركود خارج شده است، گفت: ۱۱ پروژه هم در مراجع قضايي به ارزش ۱۳ همت در حال پيگيري است و ۱۱ پروژه ديگر هم به ارزش ۲.۵ همت داريم كه نيازمند زمان بيشتر براي بررسي پرونده است.

او افزود: به‌طور ميانگين ۵.۵ سال توقف پروژه‌ها است و در كل ۹۰ پروژه مشاركتي را به سرانجام رسانديم.

به گفته مديرعامل سازمان سرمايه‌گذاري شهرداري تهران، عمده مسائل و مشكلات در پروژه‌هاي مشاركتي مربوط به مشكلات داخل شهرداري است به گونه‌اي كه شاهد ايرادات حقوقي، ضعف در مطالعات امكان سنجي، تغييرات در مفاد قراردادها و حتي مشكلات مربوط به نظريات كارشناسان رسمي دادگستري هستيم.

خاصه باف در مورد پروژه هتل ديدار كه ۱۰ سال پروژه متوقف مانده بود با اشاره به تغيير در سطح و سطوح اين پروژه اظهار كرد: از طرفي تورم و بي‌پولي شريك موجب بلاتكليفي شريك ديگر شده بود كه مذاكره در حال انجام است تا اين پروژه هم به نتيجه برسد. در مورد پروژه طبقاتي گرات نيز با استفاده از طرح شمسه و ايجاد فضاي اداري اين پروژه از توقف خارج شده است و سرعت پيشرفت پروژه افزايش يافته است.

مديرعامل سازمان سرمايه‌گذاري شهرداري تهران در مورد پروژه‌هاي مشاركتي كه در حال تعيين تكليف است، گفت: مجتمع تجاري صادقيه، مجتمع مسكوني وتجاري خليج فارس، مجتمع تجاري شوش، مجتمع تجاري و پاركينگ طبقاتي چيتگر، مجتمع اداري معلم، مجتمع تجاري اداري فجر و... در حال پيگيري و تعيين تكليف است.

او افزود: پروژه‌هايي همچون پاركينگ طبقاني قائم، تخت جمشيد، فدك و... به ارزش ۲.۵ همت را در سازمان داريم كه نيازمند وقت‌گذاري بيشتر است و به نظر مي‌رسد كه حل مشكلات آنها به اين دوره مديريت شهري نرسد.

خاصه‌باف در مورد طرح‌هاي جديد با تاكيد بر اينكه ۲۲ طرح بزرگ را تعريف كرديم، تأكيد كرد: هتل كوهستان، پاركينگ حرم عبدالعظيم حسني، هتل برج ميلاد و همچنين ساخت ۴ اقامتگاه در بوستان‌ها را به عنوان طرح دنبال مي‌كنيم.

در ادامه مهدي اقراريان، عضو شوراي شهر تهران درباره سازمان سرمايه‌گذاري و مشاركت‌هاي مردمي شهرداري تهران گفت: در اين سازمان ابهامات بسيار زيادي وجود دارد و اين ابهامات فقط براي امروز نيست و براي مديريت‌هاي گذشته سازمان سرمايه‌گذاري و مشاركت‌هاي مردمي است.

اقراريان افزود: بايد كميسيوني تشكيل شود و توضيحات از سوي اين سازمان شنيده شود. مساله تضييع حقوق بيت المال بسيار مهم است و بايد ديد به منافع شهروندان توجه شده است يا خير؟.

به گفته اين عضو شوراي شهر، سازمان بازرسي كل كشور ابهامات گسترده‌اي در سازمان سرمايه‌گذاري دارد و تعارض منافع اتفاق افتاده است. آن كسي كه قرار است پروانه دهد و نظارت كند خودش در پروژه سهيم است و منافع دارد و در مواردي بيشتر از پروانه ساخته شده است.

او ادامه داد: نمايندگان شورا بايد مراقبت و دقت كنند تا تعارض منافع شكل نگيرد و اين مساله اساسي و مهم است؛ در خصوص پروژه‌ها ابهامات مختلفي وجود دارد. 

 اقراريان تصريح كرد: سازمان مشاركت‌ها بايد تقويت شود و بايد وحدت به وجود بيايد. نبايد اجازه داده شود كه وحدت مديريت در حوزه سرمايه‌گذاري از مجموعه سازمان خارج شود.

همچنين احمد علوي، ديگر عضو شوراي شهر اضافه كرد: سازمان سرمايه‌گذاري، براي شهرداري مولد بوده است. سرمايه‌گذاري با همراهي بخش خصوصي اول نياز به اعتماد و دوم نياز به نظارت دارد.

علوي ادامه داد: در سال‌هاي گذشته پروژه‌هاي موجود رها شده و سرمايه‌گذارها بي‌اعتماد شدند و اين ذهنيت نهادينه شده بود كه تنها جايي كه مشكلات سرمايه‌گذارها حل مي‌شود، دادگاه است در حالي كه در خود سازمان مشكلات قابل حل است.

ضرورت ورود تمام قد مسوولان

براي كاهش آلودگي هوا

شوراي شهر تهران، از سران سه قوه درخواست كردند، جلسه‌اي پيرامون كاهش آلودگي هوا برگزار كنند.

اعضاي شورا، در سال ۱۴۰۱ نامه‌اي را به سران سه‌ قوه درباره برگزاري جلسه پيرامون برنامه‌ريزي در راستاي كاهش آلودگي هوا ارسال كردند كه به امضاي همه اعضاي شوراي شهر رسيد. حالا با گذشت دو سال از اين نامه، اعضاي شورا خواستار ورود تمام قد سه قوه با استفاده از تمام ظرفيت‌ها براي حل مشكل آلودگي هوا شدند؛ چرا كه اين آلودگي فقط براي تهران نيست و همه شهرها در كشور به سمت آلودگي بيشتر مي‌روند. علاوه بر درخواست اعضا براي برگزاري جلسه‌اي براي كاهش آلودگي هوا، در اين جلسه جعفر‌بندي شربياني، عضو شوراي شهر تهران به مشكلات منطقه ۱۱ اشاره كرد و گفت: سرانه فضاي سبز در اين منطقه پايين است و بافت مسكوني آن متراكم است. از معدود محلات شهر تهران كه سراي محله ندارد، منيريه است كه از شهرداري تهران درخواست مي‌كنيم كه از طريق معاونت اجتماعي و فرهنگي اين مشكل را حل كنند. به گفته اين عضو هيات رييسه شوراي اسلامي شهر تهران، سه مجموعه در اين منطقه وجود دارد كه شهردار منطقه براي بهره‌برداري از اين مجموعه‌ها پيگيري كرده اما هنوز مشكل حل نشده است. شربياني يادآور شد: بخشي از اين فضاهاي ورزشي بايد در اختيار شهروندان در اين محلات قرار بگيرد و سازمان ورزش نسبت به موضوع بايد اقدام عاجل كند. او به سد معبر در خيابان انبار نفت هم اشاره كرد و افزود: طرحي در اين زمينه وجود دارد و از معاونت خدمات شهري درخواست مي‌كنيم كه نسبت به اجراي آن اقدام كند و توجه جدي به آن داشته باشد. شربياني در ادامه همچنين با بيان اينكه بيمارستان فارابي پاركينگ ندارد، يادآور شد: اگر ساخت پاركينگ برعهده بيمارستان باشد، اميدي به ايجاد آن نيست و از شهرداري تقاضا مي‌كنيم در اين زمينه كمك‌هاي لازم را داشته باشد تا شاهد ترافيك ناشي از مراجعه به بيمارستان نباشيم. حجت السلام محمد آقاميري، ديگر عضو شوراي شهر تهران هم با بيان اينكه با قسمت‌هاي مختلف عمراني شهرداري تهران جلسه داشتيم، گفت: متوجه شديم كه شاهد افزايش تقاضا براي جدا شدن نيروهاي فني براي مامور شدن در قسمت‌هاي مختلف شهرداري تهران زياد شده است. آقاميري افزود: حجم كار صددرصد در معاونت فني و سازمان‌هاي وابسته، افزايش يافته؛ اما حقوق و مزاياي آنها كمتر از قسمت‌هاي ديگر شهرداري تهران است و اين تهي شدن سازمان‌ها از نيروهاي تخصصي يك آسيب خواهد بود. او ضمن تاكيد بر اينكه تداوم اين موضوع موجب آسيب در بدنه تخصصي معاونت عمراني مي‌شود، گفت: بايد براي اين موضوع چاره‌انديشي شود.