![بازگشت «FATF» به مجمع بازگشت «FATF» به مجمع](/files/fa/news/1403/10/12/67944_274.jpg)
بازگشت «FATF» به مجمع
رييسجمهوري از تصميمگيري انجام شده براي بررسي مجدد لوايح FATF در مجمع تشخيص مصلحت نظام خبر داد. او در نشست خود با اعضاي اتاق ايران، ابراز اميدواري كردكه بتوان با همكاريهاي مشترك بستر را براي سهولت در فعاليتهاي اقتصادي را ايجاد كرد.
تعادل |
رييسجمهوري از تصميمگيري انجام شده براي بررسي مجدد لوايح FATF در مجمع تشخيص مصلحت نظام خبر داد. او در نشست خود با اعضاي اتاق ايران، ابراز اميدواري كردكه بتوان با همكاريهاي مشترك بستر را براي سهولت در فعاليتهاي اقتصادي را ايجاد كرد. در همين راستا، عبدالناصر همتي وزير اقتصاد در صفحه شخصي خود نوشت: از رييسجمهور محترم شنيدم مقام معظم رهبري درخصوص موضوع «افاي تي اف»، با طرح مجدد لوايح پالرمو و «سي افتي» در مجمع تشخيص مصلحت موافقت فرمودهاند. ايران همچنان در ليست سياه «افايتياف» قرار دارد و يكي از بزرگترين موانع خروج ايران از اين ليست، عدم تصويب لوايح پالرمو و «سي اف تي» است.
ورود به بحث ناترازي انرژي
مسعود پزشكيان، رييسجمهوري، صبح روز گذشته سهشنبه 11 ديماه در نشستي با اعضاي اتاق ايران، ضمن استقبال از برگزاري نشستهاي مشترك ميان دولت و بخش خصوصي، بر لزوم همكاري مشترك براي رفع مشكلات اقتصادي و كاهش فشار بر مردم تأكيد كرد و گفت: دولت براي ايجاد بسترهاي لازم جهت تسهيل فعاليتهاي بخش خصوصي عزم جدي دارد و باور داريم كه با همكاري و همراهي مشترك با يكديگر از موانع و مشكلات پيشرو عبور خواهيم كرد.
او با اشاره به سفرهاي خارجي اعضاي هيات دولت جهت شركت در مجامع يا ديدارهاي بينالمللي، از فعالين اقتصادي خواست با همياري دولت و حضور در اين سفرها، زمينه گسترش و توسعه فعاليتهاي اقتصادي با ديگر كشورها را تقويت كنند. رييسجمهوري تصريح كرد: قبلاً هم گفتهام كه در هر سفر خارجي، اعضاي اتاق بازرگاني و فعالان بخش خصوصي همراهي كنند، زيرا بدون حضور آنان نميتوانيم دستاورد قابل ملاحظهاي براي مردم و اقتصاد كشور كسب كنيم. دولت در اين سفرها به دنبال ايجاد بازارهاي اقتصادي براي فعالين بخش خصوصي و برداشتن موانع موجود سرمايهگذاري است. او با بيان اينكه دولت چهاردهم از اولين روز كاري خود دچار چالشهاي متعدد داخلي و بينالمللي بوده است، افزود: در نخستين روز كاري دولت، شرارتهاي خارجي آغاز شد؛ ابتدا، آقاي هنيه به شهادت رسيد و سپس مسائل جنوب لبنان و سوريه به وجود آمد و تلاش داشتند كه كشور را وارد بحران كنند. از طرف ديگر عدهاي نيز خواسته يا ناخواسته بر برخي از مشكلات افزودند. رييسجمهوري ضمن تشريح موضوع ايجاد بحرانهاي بينالمللي، به مهمترين موضوع كشور يعني بحث ناترازي در حوزه انرژي نيز اشاره كرد و اظهار داشت: ما در دولت به صورت روزانه و هفتگي موضوع حل ناترازي در حوزه انرژي را پيگيري ميكنيم و در جلسات و نشستهاي مشترك با دانشگاهيان و فعالين بخش خصوصي، راههاي برون رفت از اين معضل را مورد ارزيابي قرار ميدهيم. پزشكيان با اشاره به اينكه بايد در كنار يكديگر تلاش كنيم تا ناترازيهاي موجود حل شود، تصريح كرد: دولت چهاردهم وارث برخي مشكلات است، اما ما همواره پاسخگويي به مردم را وظيفه خودمان ميدانيم. تمام تلاش خود را به كار گرفتهايم تا با تمهيداتي كه خواهيم انديشيد و با اصلاح روشها، از بروز مشكلات احتمالي مشابه در تابستان و زمستان سال آينده جلوگيري شود. رييسجمهوري ضمن اشاره به قطع برق شبكه خانگي در پاييز امسال، صبوري، بردباري و همراهي صميمانه مردم را مهمترين عامل موفقيت دولت براي عبور از بحث ناترازيها دانست. پزشكيان در جمعبندي اين بخش از سخنان خود با تأكيد بر اينكه عزم دولت براي مبارزه با قاچاق سوخت جدي است، گفت: منابع سوخت كشور به صورت قاچاق از مرزها خارج ميشود، لذا دولت با عزم جدي، مقابله با اين موضوع را در دستور كار خود دارد.
بررسي مجدد fatf در مجمع
رييسجمهوري در پاسخ به دغدغه برخي از اعضاي اتاق بازرگاني مبني بر رفع موانع براي فعالين اقتصادي، از تصميمگيري انجام شده براي بررسي مجدد لايحه «افاي تي اف» در مجمع تشخيص مصلحت نظام خبر داد و اظهار داشت: اميدواريم كه بتوانيم با همكاريهاي مشترك بستر را براي سهولت در فعاليتهاي اقتصادي را ايجاد كنيم.
پزشكيان با اشاره به تلاشهاي سران قوا براي حل مسائل كشور گفت: حل مشكلات كشور تنها به عهده دولت نيست و روساي قوا نيز با همكاري و همدلي، تمام تلاش خود را براي رفع موانع موجود به كار گرفتهاند. حجتالاسلام والمسلمين اژهاي و دكتر قاليباف نيز دلسوزانه مسائل را دنبال ميكنند، تا مشكلات اقتصادي كشور مرتفع شود.
رييسجمهوري در بخش ديگري از سخنان خود، با اشاره به ناترازي در حوزه آب و بحرانهاي آينده كلانشهرهاي كشور، از فعالان بخش خصوصي خواست تا با در اولويت قرار دادن موضوع اقتصاد دريامحور، به جلوگيري از بروز بحرانهاي زيست محيطي در كشور كمك كنند.
پزشكيان گفت: در ديدارها و جلساتي كه داشتهام گفتهام كه مشكلات آبي در سطح كشور با طرحهاي شيرينسازي و انتقال آب از خليج فارس قابل حل نخواهد بود. دولت براي ارتقاي بهرهوري در صنعت و اصلاح روشهاي گذشته، بايد به دنبال توسعه صنايع در كنار دريا باشد. رييسجمهور در بخش ديگري از سخنانش با تأكيد بر اينكه مداخله بدون پيشبيني از عوارض احتمالي در مسائل اقتصادي منجر به شكست خواهد شد، اظهار داشت: هر مسالهاي در كشور يك راهحل علمي دارد، دولت اگر بدون توجه به صدمات و عوارض راهحلهاي خود وارد عرصه مداخلهگري شود، حتماً با شكست مو اجه خواهد شد. ما در خصوص قيمتگذاري كالاهاي اساسي تلاش داريم به مصرفكننده نهايي كمك كنيم، تا فشار را از روي آنهابرداريم.
پزشكيان از بررسيها در دولت براي واگذاري شركتهاي دولتي به صورت كامل يا سپردن مديريت آنها به بخش خصوصي خبر داد و گفت: تلاش داريم تا بسياري از شركتها را تا انتهاي سال به بخش خصوصي واگذار كنيم.رييسجمهور در بخش پاياني سخنانش با تأكيد بر اينكه كشور تنها متعلق به يك گروه، قوميت، جنسيت و جناح خاص نيست، گفت: ما با در كنار هم بودن قادر به حل مشكلات خود خواهيم بود و از بحراني كه وارث آن شدهايم عبور خواهيم كرد.
پزشكيان از وزير امور اقتصاد و دارايي خواست تا موارد مطرح شده در اين نشست اعم از دغدغهها، مشكلات و پيشنهادات را پيگيري كند.