بيش از ۱۱۰ هزار قلم داروي كمياب كشف شد

۱۴۰۳/۱۰/۱۲ - ۰۲:۴۸:۳۰
|
کد خبر: ۳۲۹۳۹۵

رييس پليس فتا پايتخت از كشف انبارهاي غيرمجاز داروهاي كمياب و ناياب بدون رعايت شرايط نگهداري خبرداد وگفت: برخي داروهاي تاريخ گذشته با برچسب تاريخ جديد در فضاي مجازي به فروش مي‌رسند.

رييس پليس فتا پايتخت از كشف انبارهاي غيرمجاز داروهاي كمياب و ناياب بدون رعايت شرايط نگهداري خبرداد وگفت: برخي داروهاي تاريخ گذشته با برچسب تاريخ جديد در فضاي مجازي به فروش مي‌رسند.

سردار داود معظمي گودرزي رييس پليس فتا پايتخت درباره ورود داروهاي قاچاق و تاريخ گذشته به بازار گفت: يكي از دغدغه‌هاي اصلي پليس، وجود داروهاي تاريخ گذشته و داروهاي برچسب‌گذاري شده است و در حالي كه تاريخ انقضاي آنها به پايان نرسيده است، اما واقعا نمي‌توان به كيفيت و اثرگذاري آنها اطمينان داشت. برخي از اين داروها به صورت غيرقانوني و با تغيير برچسب وارد چرخه مصرف شده‌اند. اين موضوع به‌طور مستقيم بر سلامت جامعه تأثير مي‌گذارد و مشكلات فراواني را براي بيماران ايجاد مي‌كند. وي افزود: يكي از مشكلات عمده در اين زمينه، ورود داروهاي قاچاق به كشور و شرايط نگهداري داروها است. بسياري از اين داروها در شرايطي نگهداري مي‌شوند كه به هيچ وجه با استانداردهاي بهداشتي و دمايي مشخص شده براي حفظ كيفيت و اثرگذاري داروها همخواني ندارد. به عنوان مثال، برخي داروها مانند انسولين بايد در دماي بين ۵ تا ۱۰ درجه سانتي‌گراد نگهداري شوند. اما در صورت ورود غيررسمي و قاچاق، اين شرايط به‌شدت نقض مي‌شود. به همين خاطر، تضميني براي سلامت و كارايي اين محصولات وجود نخواهد داشت و ممكن است سلامت مصرف‌كنندگان را به خطر بيندازد. سردار معظمي گودرزي گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون با شناسايي و رسيدگي به پرونده‌هاي متعدد، بيش از ۳۰۰ فقره پرونده قضايي در اين زمينه تشكيل شده است. اين فعاليت‌ها به دستگيري بيش از ۱۱۵ نفر از افراد متخلف انجاميده شده است. لازم به ذكر است كه بايد از همكاران خود در پليس فتا و همچنين دادستاني تهران و دادسراي ويژه رسيدگي به جرايم پزشكي كه با پيگيري‌هاي جدي خود مسيري براي حمايت از حقوق مردم هموار كرده‌اند، قدرداني كنيم. رييس پليس فتا گفت: در راستاي اين اقدامات، پليس فتا همچنين اقدام به كشف بيش از ۱۱۰ هزار قلم انواع و اقسام دارو كرده است. اين داروها شامل داروهاي كمياب و ناياب، داروهاي تاريخ گذشته و داروهايي هستند كه ممكن است در چرخه‌هاي رسمي به سختي يافت شوند، به ويژه داروهاي بيماران سرطاني. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه برخي از اين داروها به صورت قاچاق وارد كشور شده‌اند يا از چرخه‌هاي رسمي خارج گشته‌اند. اين امر نيازمند تحقيقات دقيق‌تر و اقدامات قاطع در اين زمينه است. علاوه بر اين، بيش از ۱۵۰ صفحه اينستاگرامي و سايتي كه داراي محتواي مجرمانه بود، مسدود شدند. اين صفحات عمدتادر زمينه ارايه محصولات سلامت محور و تخلفات مرتبط با آن فعاليت مي‌كردند.