بايد هدفهاي صادراتي و بازارهاي هدف را مشخص كنيم
معاون اول رييسجمهور در جلسه «شوراي عالي صادرات غيرنفتي»با بيان آنكه توسعه صادرات غيرنفتي كشور براي دولت چهاردهم اهميتي بسيار حياتي دارد تاكيد كرد: از توان استانداران استانهاي مرزي براي صادرات به همسايگان استفاده شود.
معاون اول رييسجمهور در جلسه «شوراي عالي صادرات غيرنفتي»با بيان آنكه توسعه صادرات غيرنفتي كشور براي دولت چهاردهم اهميتي بسيار حياتي دارد تاكيد كرد: از توان استانداران استانهاي مرزي براي صادرات به همسايگان استفاده شود.
در اين جلسه كه صبح روز چهارشنبه با حضور وزرا و مقامات ارشد سازمانهاي فعال در حوزه صادرات برگزار شد، دكتر محمدرضا عارف با اشاره به اهميت حياتي موضوع صادرات غيرنفتي براي دولت چهاردهم گفت: باتوجه به برقراري روابط رسمي با سازوكارهاي بينالمللي و منطقهاي، اكنون وقت آن است كه جهش صادرات را به صورت واقعي دنبال كنيم.
«قرارداد تجارت آزاد» موجب حضور جديتر ايران در صادرات ميشود
عارف افزود: ما در شانگهاي و بريكس و پيمانهاي بينالمللي و منطقهاي مهمي حضور فعال داريم كه از اين مسير، ارتباطات خوبي ايجاد شده است كه باعث شده حتي كشورهايي كه پيش از آن علاقهاي به توسعه روابط نداشتند، حالا خودشان براي ارتباط علاقهمند هستند و بايد از اين شرايط به خوبي براي افزايش صادرات استفاده كنيم.
معاون اول رييسجمهور با بيان اينكه به زودي«قرارداد تجارت آزاد» نهايي ميشود، گفت: اين قرارداد، شرايط مناسبي را فراهم ميكند تا بتوانيم به صورت جديتر به حوزه صادرات بپردازيم و در زمينه تجارت خارجي وضعيت بهتري نسبت به گذشته داشته باشيم.
در اين جلسه همچنين هفت مصوبه پيشنهادي براي جهش صادرات مورد بحث و بررسي قرار گرفته و اعضاي حاضر، پيشنهادهاي خود درباره اين مصوبه و راهكارهاي توسعه صادرات در زيرمجموعه خود را بيان كردند.
در ادامه اين جلسه، معاون اول رييسجمهور با بيان اينكه نكات بسيار خوبي در مصوبات پيشنهادي براي جهش صادرات ارايه شده است، گفت: با تعيين تكليف اين مصوبات پيشنهادي، بايد هر چه زودتر وارد بخش عملياتي شده و در واقعيت افزايش صادرات را شاهد باشيم.
معاون اول رييسجمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم ورود جدي به حوزه «صدور خدمات فني و مهندسي» گفت: «صدور خدمات فني و مهندسي» از عرصههاي مهم صادراتي كشورماست كه مهندسان و متخصصان ايراني سابقه بسيار خوبي هم در اين زمينه دارند و بايد اين زمينه را جدي گرفته و به سمت ارتقا و رشد آن برويم.
عارف همچنين در ادامه سخنان خود، احياي مشوقهاي صادراتي به گونهاي كه براي صادركنندگان جذاب باشد را مورد تاكيد قرار داد و گفت: در مورد اعطاي اين مشوقها، بايد از تجربههاي گذشته استفاده كنيم و ببينيم كه چه موانعي وجود داشت كه اين مشوقها با مشكل مواجه شد.
معاون اول رييسجمهور همچنين تعيين هدفهاي صادراتي را از ديگر نكات مهم براي افزايش صادرات برشمرد و گفت: «هرچه زودتر بايد مشخص كنيم هدفهاي صادراتي و بازارهاي هدفمان براي آينده كجاست، آيا به دنبال افزايش صادرات در منطقه هستيم يا آنكه بازارهاي هدفمان را از آسيا تا آفريقا ميخواهيم توسعه داده و گسترش بدهيم؟
عارف در ادامه گفت: براي رشد صادرات نياز داريم تا از ظرفيت استانداريها استفاده كنيم، ما به حدي صادرات به همسايگان برايمان مهم بود كه هنگام انتخاب استانداران استانهاي مرزي از آنها خواستيم كه با جديت وارد حوزه توسعه روابط مرزي در قالب بازارچههاي مرزي يا قراردادهاي اقتصادي با همسايگان شوند.
معاون اول رييسجمهور در ادامه گفت: بايد به دنبال تقويت و گسترش رايزنان بازرگاني در كشورهاي هدف صادراتي باشيم و با همكاري آنها جهش صادراتي كه به دنبال آن هستيم، محقق كنيم و البته در اين مسير بايد از همكاري و مساعدت بخش خصوصي نهايت استفاده صورت گرفته و بخش خصوصي فعال شود.