بررسي چالشهاي «صنعت روانكار» در ميز صنعت
سنا| بيست و هفتمين نشست ميز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع «صنعت روانكار» به همت مديريت نظارت بر ناشران و اداره ميزهاي صنعت و رتبهبندي ناشران اين سازمان و با حضور ولياله جعفري، مدير نظارت بر ناشران سازمان بورس و مديران عامل ۴ شركت نفت سپاهان، ايرانول، بهران و نفت پارس اين صنعت برگزار شد.
سنا| بيست و هفتمين نشست ميز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع «صنعت روانكار» به همت مديريت نظارت بر ناشران و اداره ميزهاي صنعت و رتبهبندي ناشران اين سازمان و با حضور ولياله جعفري، مدير نظارت بر ناشران سازمان بورس و مديران عامل ۴ شركت نفت سپاهان، ايرانول، بهران و نفت پارس اين صنعت برگزار شد. در جريان اين نشست، ولياله جعفري، مدير نظارت بر ناشران سازمان بورس در جمع فعالان حوزه صنعت روانكار گفت: اين جلسه براي هماهنگي بيشتر اقدامات مورد نياز از سوي شركتها، انجمنها، سازمان بورس و ديگر دستگاههاي اجرايي براي ارايه پيشنهادهاي لازم جهت سياستگذاريهاي صحيح، تدقيق استراتژيهاي توسعه صنعتي و مقابله با بحث صنعت روانكار برگزار شده است تا موضوعات كليدي و مهم مربوط به دستگاههاي اجرايي كشور ارايه و در جلسات مرتبط در اين حوزه تبيين شود.
مدير نظارت بر ناشران سازمان بورس، بررسي مسائل و مشكلات صنايع كشور را از اهداف برگزاري ميز صنعت در حوزههاي مختلف، ذكر كرد و گفت: پس از برگزاري اين جلسات، همكاران ميز صنعت به صورت اجمالي گزارشي از مسائل اساسي و مشكلات صنايع تهيه كرده و به نهادهاي ذيربط براي رسيدگي به مشكلات آنان ارسال ميكنند. جعفري افزود: تاكنون گزارشهاي مدوني از حوزههاي مربوط به صنايع مختلف تهيه شده و از مراجع مختلف پيگيريهاي لازم به منظور رفع مشكلات و مسائل مختلف صورت گرفته است.
او بر بهروز رساني ترازنامه و صورتهاي مالي شركتهاي مربوط به اين صنعت تاكيد كرد و گفت: پيشنهاد اين است گزارشهايي تهيه و به سهامداران عمده منعكس شود. سازمان بورس براي حمايت از حقوق سهامداران و براساس قانون بازار سرمايه مكاتبات زيادي با مسوولان عاليرتبه كشور انجام ميدهد تا ضمن انعكاس مشكلات، راهكارهاي دقيقي نسبت به حل مسائل اجرا شود.
در اين ميز صنعت، مباحثي مربوط به صنعت روانكار از جمله، فرآيند توليد روانكارها و مشتقات آن، انواع روغنهاي پايه و كابردهاي آن، محصولات اصلي و فرعي صنعت، مصرف نفت خام در توليد روانكارها، انواع شركتهاي تجاري روانكارها، مواد اوليه مصرفي و نحوه قيمتگذاري، سهم فروش داخلي و صادراتي سال ۱۴۰۲ و سهم صنعت روانكار در بازار سرمايه، ارايه و مورد بررسي قرار گرفت. اصلاح نرخ لوب كات و همچنين آزادسازي قيمت روغن موتور از جمله مباحث مهم و اصلي ميز صنعت بود كه توسط مديران عامل ۴ شركت نفت سپاهان، ايرانول، بهران و نفت پارس مورد بحث و بررسي قرار گرفت، بهطوريكه هر كدام از اين مديران بر اين باورند كه روش قيمتگذاري در اين صنعت به شكلي است كه مردم به سمت خريدهاي خارجي سوق پيدا كردهاند. براساس اين گزارش؛ مديران بر اين نكته تاكيد دارند با اصلاح نرخ خوراك و آزادسازي قيمت نبايد اجازه داد رانت در اين صنعت توزيع شود. صنعت روانكار نيازمند تصميمات مقطعي نيست و ميبايست كار كارشناسي براي آن صورت گيرد چرا كه شركتها از قيمتگذاري دستوري نفعي نميبرند و تنها حاشيه سود آنها كاهش مييابد. در جريان برگزاري اين ميز صنعت اعلام شد؛ ۴ شركت بزرگ روانكار افت توليد نداشتهاند و براي ادامه توليدات خود بايد به سمت آزادسازي و اصلاح نرخ پيش برويم. «برگزاري ميز صنايع و مكاتبه با نهادهاي ذيصلاح براي رفع مشكلات صنايع، تهيه و تنظيم گزارشهاي ماهانه، تهيه گزارشهاي خاص، اقدامات لازم در ارتباط با ناشران اوراق بهادار، برگزاري جلسات درون سازماني و دورههاي آموزشي و تجليل از ناشران برتر» از جمله مهمترين اقدامات اداره ميزهاي صنعت و رتبهبندي ناشران به شمار ميرود.