تحول خدمت‌رساني به مردم با استفاده از هوش مصنوعي

۱۴۰۳/۱۰/۱۳ - ۰۱:۱۱:۰۱
|
کد خبر: ۳۲۹۴۸۲

رييس مركز ملي فضاي مجازي گفت: در صورت استفاده از هوش مصنوعي، نظام سلامت در كشور با كاهش فشار و هزينه روبه‌رو خواهد شد و اين پديده وضعيت خدمت رساني و زيست مردم را در اين حوزه متحول خواهد كرد.

رييس مركز ملي فضاي مجازي گفت: در صورت استفاده از هوش مصنوعي، نظام سلامت در كشور با كاهش فشار و هزينه روبه‌رو خواهد شد و اين پديده وضعيت خدمت رساني و زيست مردم را در اين حوزه متحول خواهد كرد. به گزارش ايسنا، سيد محمد امين آقاميري -دبير شوراي عالي و رييس مركز ملي فضاي مجازي كشور امروز چهارشنبه در كنگره بين‌المللي هوش مصنوعي در سلامت در دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني ايران اظهار كرد: با توسعه اينترنت و فضاي مجازي در دنيا، محدوديت زمان و مكان حذف و ارتباطات و خدمات گسترش يافته و اين فضاي جديد شرايط تحقق دولت الكترونيك و دسترسي به خدمات را بدون محدوديت فراهم كرد. وي با اشاره به اينكه هوش مصنوعي، حوزه‌هاي آموزش، كسب و كار، مشاوره و...  را متحول كرده است، افزود: فضاي مجازي باعث توسعه عدالت و بهره مندي از خدمات متنوع و باكيفيت در سراسر كشور به صورت عادلانه شده است.

آقاميري درخصوص فناوري هوش مصنوعي تاكيد كرد: هوش مصنوعي دسترسي به مشاوره‌هاي حرفه‌اي و تخصصي و خدمات با كيفيت را تسهيل كرده است، چرا كه تا پيش از ظهور اين فناوري، بايد براي تربيت نيروي انساني متخصص، خدمات، زيرساخت و امكانات هزينه بسياري‌ مي‌شد. وي تصريح كرد: هوش مصنوعي فرصتي براي كشور ايجاد كرده كه به صورت عادلانه بتوانيم به مردم خدمت كنيم كه اين مهم موجب رضايت جمعي، سهولت زندگي مردم و افزايش بهره وري در عرضه‌‌‌كنندگان خدمات شده است. رييس مركز ملي فضاي مجازي با اشاره به اينكه سياستگذاري و برنامه‌ريزي براي بهره مندي از هوش مصنوعي در كشور از مسائل راهبردي و استراتژيك است، گفت: در حوزه سلامت، هوش مصنوعي‌ مي‌تواند در عرضه خدمات متنوع در زمينه‌هاي مختلف همچون پيشگيري و تشخيص كمك كند و ويژگي اين فناوري در برخي حوزه‌ها مثل سلامت اين است كه با توسعه آن هزينه‌هاي شهروندان كاهش يافته و به دليل خدمات پيشگيري و مراقبت هزينه كمتر به مردم تحميل شده و كيفيت زندگي ارتقا ‌ مي‌يابد. آقاميري با تاكيد بر رفع موانع توسعه اين فناوري، اعلام كرد: مركز ملي فضاي مجازي اين مهم را بررسي كرده و با همكاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي چارچوب آن را طراحي كرده است كه در كميسيون عالي تنظيم مقررات فضاي مجازي كشور نيز در سند نظام حكمراني داده از مجموعه اسناد راهبردي فضاي مجازي، درباره داده‌هاي سلامت كه جزو داده‌هاي بسيار حساس است، در حال تصميم‌گيري در اين حوزه هستيم تا براي تبادل اين داده‌ها، چارچوب مشخصي تصويب كنيم. دبير شوراي عالي فضاي مجازي گفت: بايد ساير موانع با طراحي سياست‌ها و چارچوب‌‌هاي لازم در اين حوزه رفع شود تا در حوزه سلامت كه براي تمامي مردم بسيار مهم است شاهد توسعه خدمات و افزايش رضايتمندي در كشور باشيم.