رييس اتحاديه قنادان از برگزاري روز ملي قنادان خبر داد

پشت پرده بازار سياه روغن

۱۴۰۳/۱۰/۱۷ - ۰۱:۲۲:۱۱
|
کد خبر: ۳۲۹۸۵۱

رييس اتحاديه قنادان با بيان اينكه طبق شنيده‌ها قرار است قيمت روغن ۱۵ تا ۲۱ درصد گران شود، گفت: در حال حاضر كمبود روغن نداريم، بلكه بحث مربوط به گران بودن اين محصول است.

رييس اتحاديه قنادان با بيان اينكه طبق شنيده‌ها قرار است قيمت روغن ۱۵ تا ۲۱ درصد گران شود، گفت: در حال حاضر كمبود روغن نداريم، بلكه بحث مربوط به گران بودن اين محصول است. رييس اتحاديه قنادان تهران روز گذشته در جمع خبرنگاران درباره تاثير افزايش قيمت روغن بر قيمت نهايي شيريني اظهار كرد: در حال حاضر تامين مواد اوليه تبديل به يك دغدغه و چالش مهم براي قنادان شده است. علي بهره‌مند افزود: پيگير اين مساله بوديم و حتي با مسوولان ذي ربط نامه‌نگاري هم كرديم، اما طبق اعلام توليدكنندگان كمبود روغن در بازار نيست، بلكه بحث گران كردن روغن است. بهره‌مند ادامه داد: طبيعتا وقتي مواد اوليه يك محصول گران مي‌شود در قيمت نهايي هم تاثير مي‌گذارد. البته گفته مي‌شود كه قرار است قيمت روغن بين ۱۵ تا ۲۱ درصد افزايش يابد.

رييس اتحاديه قنادان ادامه داد: در حال حاضر دغدغه اين است كه قناد با مشكلات زيادي بايد روغن بخرد تا در تامين مواد اوليه به مشكل نخورد. او درباره خروج سهامداران عربستاني از كارخانه توليد روغن گفت: شركت عربستاني از ايران خارج شد، اما يك شركت ايراني قدرتمند سهام را خريد كه به نظر نمي‌رسد در تامين روغن به مشكل برخورد كنيم. بهره‌مند تصريح كرد: به هر حال سرمايه هنگفتي از كشور خارج شده، اما به نظر من در موجودي بازار تاثيري نمي‌گذارد. رييس اتحاديه قنادان درباره قيمت روغن در بازار اظهار كرد: در حال حاضر كمبود مواد اوليه روغن نداريم، بلكه طبق اعلام توليدكنندگان بحث مربوط به گران شدن روغن است.

او گفت: هم‌اكنون در بازار سياه روغن ۱۶ كيلويي يك ميليون و ۴۰۰ هزار تومان است، اما حدود ۲ ماه پيش ۶۰۰ هزار تومان بود. متاسفانه سودجويان وارد بازار شده و اين اتفاقات مي‌افتد. بهره مند همچنين به سوال ديگري درباره ميزان فروش و صادرات شيريني به بيان توضيحاتي پرداخت و گفت: تورم موجب شده كه بخشي از مردم نتوانند شيريني خريداري كنند و نسبت به سال قبل ميزان فروش ۴۰ درصد كمتر شده است.شيريني جزو سبد غذايي مردم نيست، اما توسط خانوارها خريداري مي‌شود و به ويژه در اعياد و مناسبت‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. او همچنين درباره صادرات شيريني اين‌طور گفت: يكي از معضلات در اين بحث بازار هدف است. بايد بازار هدف ايجاد شود و اين انتظار وجود دارد كه در اين مسير، سازمان توسعه تجارت و وزارت صمت به صادركنندگان كمك كنند.اما اكنون صادرات شيريني به صورت چمداني است. بهره‌مند درباره نيروي انساني ماهر در صنعت قنادي و شيريني اظهار كرد: اكنون با كمبود نيروي انساني در اين صنف مواجه هستيم و با آموزش صرف موفق به تامين نيروي انساني نشده‌ايم.اين دغدغه وجود دارد كه براي كار سنگين قنادي چه جاذبه‌هايي ايجاد كنيم و چگونه مي‌توان كارگران را در محيط‌هاي كاري حفظ كرد.

بهره‌مند، رييس اتحاديه قنادان در نشست خبري كه به مناسبت سومين سالگرد روز ملي قناد برگزار شد، اظهار كرد: ۲۰ دي ماه هر سال به عنوان روز ملي قناد در تاريخ اصناف ثبت شده و بهانه‌اي براي قدرداني از فعالان اين صنعت است. وي به برنامه‌هاي در نظر گرفته شده براي روز ملي قناد اشاره كرد و افزود: چهره‌هاي فعال و پيشكسوت قناد در تمامي استان‌ها با نظر كميته سياستگذاري انتخاب و در اين مراسم از برخي از آنها تجليل خواهد شد. همچنين از برخي بانوان فعال در اين صنف نيز به همين مناسبت قدرداني خواهد شد. وي ادامه داد: افرادي كه در توليد و تامين مواد اوليه فعال هستند نيز در پنلي كه براي اين مراسم در نظر گرفته شده، شركت خواهند كرد. بهره‌مند خاطرنشان كرد: بيش از ۶ ماه است كه براي اين برگزاري مراسم روز ملي قناد برنامه‌ريزي شده است.انتخاب منتخبين سبقه فعاليت آنها در گذشته و حال است و بر اساس نوع و ميزان فعال‌بودن آنها در اين صنف مورد تقدير قرار خواهند گرفت. رياحي، دبير مراسم روز ملي قناد نيز در ادامه گفت: از سه سال پيش ۲۰ دي ماه در تاريخ اصناف به عنوان روز ملي قناد ثبت شده است.در سال نخست اين مراسم تنها در سطح تهران برگزار مي‌شد، اما در دو سال بعد در سطح كشوري و براي قدرداني از فعاليت فعالان اين صنف برگزار شد.امسال اين مراسم ۱۹ دي برگزار مي‌شود و دو پنل‌ براي آن در نظر گرفته شده و از ۱۱ چهره ماندگار اين صنف تقدير خواهد شد.