وزير راه و شهرسازي مطرح كرد

تكميل ريل‌گذاري راه آهن زاهدان - خاش تا سال آينده

۱۴۰۳/۱۰/۲۲ - ۰۱:۱۳:۲۳
|
کد خبر: ۳۳۰۴۲۶

وزير راه و شهرسازي كه به همراه رييس‌جمهوري به استان سيستان و بلوچستان سفر كرده بود، از آغاز ريل‌گذاري زاهدان- خاش طي ۲ماه گذشته خبر داد و گفت: ۲۵ كيلومتر ريل‌گذاري انجام شده و تا پايان سال آينده تكميل مي‌شود.

وزير راه و شهرسازي كه به همراه رييس‌جمهوري به استان سيستان و بلوچستان سفر كرده بود، از آغاز ريل‌گذاري زاهدان- خاش طي ۲ماه گذشته خبر داد و گفت: ۲۵ كيلومتر ريل‌گذاري انجام شده و تا پايان سال آينده تكميل مي‌شود. فرزانه صادق وزير راه و شهرسازي گفت: يكي از مهم‌ترين كريدورهاي ريلي مربوط به كريدور شمال - جنوب حدفاصل چابهار تا سرخس است كهبخشي از آن در استان سيستان و بلوچستان قرار دارد به پيشرفت بسيار خوبي رسيده و در حال انجام است  او ادامه داد: در بخش جاده‌اي كريدور جاده‌اي در حال تكميل مربوط چابهار به سمت زاهدان است كه شامل قطعه پاياني زابل - زاهدان مي‌شود كه فردا اين قطعه به بهره‌برداري مي‌رسد.

صادق بيان كرد: در بخش ريلي در دو ماه گذشته كه به اين استان سفر كرده بوديم ريل‌گذاري زاهدان - خاش آغاز شد و در اين مدت بيش از ۲۵ كيلومتر ريل‌گذاري شد و ظرف يك سال آينده تكميل مي‌شود.

وزير راه و شهرسازي افزود: كريدور شرق - غرب كه ساحل از بندر گواتر تا شلمچه را شامل مي‌شود بخشي از آن در سيستان و بلوچستان قرار دارد كه حدود ۴۵ كيلومتر تكميل شد و در منطقه گردشگري ليپار افتتاح شد.

صادق اظهار كرد: مهم‌ترين موضوعات در جهت افزايش سهم تجارت در سواحل جنوبي منطقه مكران، تهيه طرح توسعه دريا بر اساس اسناد دريا محور و اقتصاد دريا است.

او افزود: اگرچه طرح‌هاي قبلي هم وجود داشت اما با توجه به لزوم تكميل و احداث زيرساخت‌ها همچنين توسعه و تكميل ظرفيت‌هاي بندري، ريلي و جاده‌اي نياز به به روز رساني اين طرح‌ها بود. وزير راه و شهرسازي گفت: با تاكيدات و پيگيري‌هايي كه شخص رييس‌جمهور نسبت به سواحل مكران و اقتصاد دريا محور دارند، براي بازنگري طرح از ظرفيت‌هاي دانشگاهي، بخش‌هاي خصوصي، مشاورين داخلي و خارجي استفاده مي‌شود و بر اساس اين طرح ظرفيت‌هايي كه بايد در اين منطقه رشد كند و شكوفا شود تحقق‌ مي‌يابد. صادق بيان كرد: كريدور بسيار مهم ديگري هم به نام كريدور شرق به غرب از بندر گواتر تا شلمچه وجود دارد كه باز هم بخشي از اين كريدور در استان سيستان و بلوچستان قرار دارد و در حال تكميل است كه صبح امروز حدود ۴۵ كيلومتر آن را در منطقه گردشگري ليپار افتتاح كرديم. او با اشاره اقدامات حوزه بنادر و دريانوردي اظهار كرد: تكميل و توسعه فاز ۲ بندر چابهار با هدف افزايش ظرفيت بار در دست اقدام قرار دارد و همچنين مكان يابي بندر ديگري در منطقه مكران با هدف پشتيباني لجستيكي از منطقه ليپارد در دست اقدام است تا ظرفيت‌هاي توسعه‌اي را شكوفا كند.

 

كاهش شهرنشيني با توسعه روستاها

وزير راه و شهرسازي همچنين ابراز اميدواري كرد كه با وجود همه محدوديت‌ها و محروميت در پايان ۴ سال عمر دولت وفاق، اقدامات اجرايي منجر به پيشرفت و توسعه استان شود. به گزارش ايلنا، صادق گفت: مهم‌ترين مطالبات مردم اين سه شهرستان مبني بر ارتقاي شاخص‌هاي ايجاد فضاي آموزشي، فضاي بهداشتي، آب آشاميدني مطمئن و برخورداري از جاده‌هاي روستايي از سوي فرمانداران و معتمدين محلي در اين جلسه با وزير راه و شهرسازي به عنوان نماينده عالي دولت و شخص رييس‌جمهوري در ميان گذاشته شد. وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه قول مي‌دهيم سرعت كارها در اين زمينه بيشتر شود و پروژ‌ه‌ها سريع‌تر به اتمام برسد، ادامه داد: البته در كنار آن براي تخصيص منابع بيشتر و تامين منابع مورد نياز تلاش خواهيم كرد. به گفته او اگر چه مديران ملي و استاني در ادوار گذشته تلاش‌هاي بسياري كرده‌اند، گفت: مطالبات همچنان بسيار زياد است و پيگيري و به ثمر رساندن آن نيازمند صرف زمان، صبوري و حمايت‌هاي مردمي بيشتر است. صادق همچنين در واكنش به تقاضاي سه شهرستان نيك شهر، قصر قند و فنوج پيرامون افزايش فضاي آموزشي در اين سه شهرستان بيان كرد: در سايت‌هاي مسكن مهر اين سه شهرستان كه فاقد فضاي آموزشي هستند، اين فضاها را ايجاد خواهيم كرد و چنانچه اين فضاها در دست ساخت باشند، سرعت ساخت آنها افزايش مي‌دهيم. 

وزير راه و شهرسازي با اشاره به ضرورت توسعه پايدار روستاها و شهرستان‌هاي استان سيستان و بلوچستان ادامه داد: در صورت توسعه روستاها و شهرستان‌ها و شكوفايي آنها، حاشيه نشيني در كنار شهرهاي بزرگ به حداقل خواهد رسيد. چراكه حاشيه نشيني به جهت كمبود منابع در سرزمين اصلي رخ مي‌دهد. از اين رو تلاش مي‌كنيم كه توسعه را در مبدا انجام دهيم و از ميزان حاشيه نشيني خارج از شأن مردم بكاهيم.

 

در توسعه بندر چابهار به معيشت مردم آسيبي نمي‌زنيم

وزير راه و شهرسازي در ادامه تصريح كرد: براي جلوگيري از آسيب‌رساندن به معيشت مردم، طرح توسعه بندر شهيد بهشتي تا مرحله دوم پيگيري مي‌شود و به دنبال مكان‌يابي بنادر ديگر در اين منطقه هستيم. وزير راه و شهرسازي اظهار كرد: در اين بندر همزمان با طرح توسعه و اتصال خطوط ريلي به آن، توجه به معيشت مردم و جامعه محلي در اولويت قرار دارد. او افزود: طرح توسعه بندر شهيد بهشتي به گونه‌اي نخواهد بود كه معيشت مردم و اسكله ماهي‌گيري مردم محلي دستخوش تغيير شود.  صادق گفت: براي جلوگيري از آسيب‌رساندن به معيشت مردم، طرح توسعه بندر شهيد بهشتي تا مرحله دوم پيگيري مي‌شود و به دنبال مكان‌يابي بنادر ديگر در اين منطقه هستيم.