چرا روغن در بازار ناياب شد
رصد هفتگي بازار كالاهاي اساسي نشان ميدهد، در كمتر از يك هفته قفسههاي روغن خوراكي در فروشگاههاي زنجيرهاي و خرده فروشيهاي سطح شهر خالي از كالا شده است.
رصد هفتگي بازار كالاهاي اساسي نشان ميدهد، در كمتر از يك هفته قفسههاي روغن خوراكي در فروشگاههاي زنجيرهاي و خرده فروشيهاي سطح شهر خالي از كالا شده است.
به گزارش مهر، در حالي كه مسوولان دولتي با خروج سرمايهگذار خارجي از اين بازار تاكيد داشتند زيرساختها خارج نشده و فقط سهام از طرف خارجي به طرف ايراني واگذار شده است، پس تغييري در توليد و قيمت رخ نخواهد داد، قفسه اكثر فروشگاهها و خرده فروشيها خالي از روغن خوراكي شده و همچون كالايي ناياب، فروشنده زيرميزي به دوستان و مشتريان نزديك ميفروشد. از سوي ديگر با توجه به ادعاي انجمن صنفي صنايع روغن نباتي، ميزان توليد امسال به ۲.۲ ميليون تن ميرسد كه در خوشبينانهترين حالت ميزان مصرف داخل ۱.۸ ميليون تن است. در چنين شرايطي هر نهادي توپ را در زمين ديگري پاس داده و مشخص نيست ناظران بر بازار كالاهاي اساسي در اين يك هفته چگونه متوجه خالي شدن قفسهها نشدهاند. بر اساس توليدكنندگان برنج كشور ميزان توليد داخل پاسخگوي نياز كشور بوده و نياز به واردات نداريم؛ اما انحصار بازار منجر به افزايش قيمتها شده و فشار اين امر بر مردم خواهد بود. در حال حاضر با وجود اينكه واردات برنج پس از ممنوعيت ۴ ماهه (ابتداي مرداد تا پايان آبان كه فصل برداشت برنج كشور است) در حال انجام است نرخ انواع برنج ايراني بالا بوده و مردم قدرت مالي خريد برنجهايي مانند هاشمي و طارم را ندارند. از اين رو، تاكيد بر واردات برنج با قيمت پايينتر است، سياستي كه در بازار گوشت قرمز در حال انجام است. با وجود انباشتگي دام سبك و سنگين در كشور و واردات گوشت دولتي، نرخ گوشت قرمز توليد داخل در بازار پايين نيامده است. از سوي ديگر، قيمت بالاي كله و پاچه كه از نرخ گوشت قرمز بيشتر شده، براي خريد بايد سفارش داده شود. اما سياست توليد ۱۵۰ ميليون قطعه جوجه يكروزه در بازار گوشت مرغ سبب شده تا اين بازار از آرامش نسبي و تثبيت قيمت برخوردار باشد.پس از افزايش قيمت فرآوردههاي لبني در چند نوبت از ابتدای سال، در حال حاضر تغيير قيمتي را شاهد نيستيم، اما در بازار كره حيواني همچنان عرضه اين كالا به شكل محدود انجام ميشود.
عنوان ميشود با افزايش قيمت جهاني روغن، صادرات كره از كشور براي توليدكنندگان صرفه اقتصاديتر از عرضه در بازار داخل دارد. در ساير بازار كالاهاي اساسي از تخم مرغ كه امسال تغيير قيمتي نداشت تا حبوبات كه در دو نوبت تغيير نرخ داشت، وضعيت ثبات برقرار است.