نمادهای کوچک خودنمایی می‌کنند / صعود شاخص کل به ۳ میلیون

نمادهای کوچک خودنمایی می‌کنند / صعود شاخص کل به ۳ میلیون

۱۴۰۳/۱۰/۲۲ - ۰۸:۰۲:۰۱
|
کد خبر: ۳۳۰۴۴۰

یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است با تغییرات مثبت در بازار سرمایه روند صعودی ادامه خواهد داشت.

به گزارش اقتصادآنلاین، حسین مرید، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادآنلاین بیان کرد: در چند هفته اخیر شاخص کل بازار سرمایه رشد خوبی را تجربه کرده بود اما شاخص هم وزن جامانده بود.

وی ادامه داد: نماد‌های کوچک و متوسط بازار نسبت به نماد‌های بزرگ و شاخص ساز بازار سرمایه مثل گروه‌های پالایشی، خودرویی و بانکی از اقبال کمی برخوردار بودند.

حسین مرید در ادامه افزود: با افزایش نرخ دلار نیمایی صنایع بزرگ بازار که صادرات محور بودند رشد بالایی را تجربه کردند؛ ولی شرایط الان از نظر بنیادی مدتی است عوض شده یعنی یک سری از نماد‌های کوچک و مستعد بازار سرمایه مثل گروه‌های دارویی و لاستیکی که رشد بالایی را در بازار به دست نیاورده بودند به دلیل افزایش نرخی که پیدا کردند مورد اقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفت.

حسین مرید در خصوص خروج پول از نماد‌های شاخص‌ساز گفت: پول از نماد‌های بزرگ و شاخص ساز خارج شده و به سمت نماد‌های کوچک رفته است. بنابراین پول از بازار سرمایه خارج نمی‌شود؛ بلکه از یک صنعت به صنعت دیگر می‌رود که خیلی به نفع بازار سرمایه خواهد بود.

مانع جدی در راه فتح شاخص ۳ میلیونی وجود ندارد

حسین مرید در خصوص احتمال ورود شاخص کل به کانال ۳ میلیونی گفت: در حال حاضر هیچ مانعی در مقابل بازار سرمایه وجود ندارد و بازار هم از دید دلاری جذاب است و هم از دید مفاهیم فاندامنتال در شرایط مناسبی قرار دارد و رسیدن به شاخص ۳ میلیونی اصلاً دور از ذهن و غیرقابل‌دسترس نیست مگر اینکه ریسک بزرگی بر بازار سرمایه غلبه کند.

حسین مرید در خصوص ریسک‌هایی که بازار سرمایه را تهدید می‌کنند گفت: در حال حاضر دو ریسک مهم و حساس پیشروی بازار سرمایه است. یکی ریسک سیاسی که باتوجه‌به بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید باید دید که سیاست‌ها به چه شکلی خواهد بود. در زمان دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ بازار سرمایه به آلترناتیو دولت دوازدهم برای تامین کسری بودجه‌اش در آن برهه زمانی تبدیل شد.

حسین مرید ریسک بعدی را نرخ بهره دانست و گفت: مسئله بعدی نرخ بهره است که طبق صحبت‌هایی که شده نرخ بهره باید کاهش یابد و اگر نرخ بهره کاهش پیدا کند این روند صعودی بازار سرمایه ادامه‌دار خواهد بود و اگر بانک مرکزی بخواهد سیاست انقباضی دیگری را اتخاذ کند این می‌تواند یک تهدید برای بازار سرمایه باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: بازار سرمایه در این ۴ سال اخیر به‌اندازه کافی اصلاح و استراحت داشته و الان نوبتی هم باشد نوبت بازار سرمایه است که رشد کند.

برای بازار ارز توافقی سال‌ها فریاد زدیم

حسین مرید کارشناس بازار سرمایه در خصوص بازار ارز توافقی گفت: بازار ارز توافقی را ما سال‌ها فریاد زدیم و توضیح دادیم که با ارز نیمایی در حق صنعتگران کشور دارد اجحاف بزرگی می‌شود. اینکه صنعتگر بیاید دلار حاصل از صادرات کالایش را با نرخ دلار نیما که بسیار پایین‌تر از نرخ دلار بازار آزاد است بفروشد ادامه فعالیت را برای تولیدکنندگان بسیار سخت می‌کند و این تاثیرش ابتدا در میان‌مدت خواهد بود.

مرید در ادامه اضافه کرد: صورت‌های مالی شرکت‌ها گویای همه چیز است که می‌تواند روی ارزندگی بازار اثر بگذارد و این یکی از سیاست‌های اقتصادی مثبت دولت چهاردهم بود که انتظار چند ساله ما را از دولت‌های قبلی را سرانجام عملیاتی کردند.

حسین مرید در پایان گفت: یکی از محرک‌های بازار سرمایه همین بازار ارز توافقی بوده است. یعنی بخشی از بازار که صنایع صادرات محور هستند، زمانی که آن‌ها می‌توانند دلار خود را با قیمتی بالاتر از گذشته و نزدیک به بازار آزاد بفروشند قطعاً در صورت‌های مالی آن‌ها مؤثر خواهد بود و این مسئله روند مثبت و صعودی شرکت‌ها را تضمین می‌کند.