«متاپنوموويروس» سال‌هاي قبل در ايران وجود داشته است

۱۴۰۳/۱۰/۲۳ - ۰۱:۰۶:۲۵
|
کد خبر: ۳۳۰۵۷۹

مدير گروه عفوني دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: متاپنوموويروس از ۲۵ سال پيش تاكنون به صورت تك‌گير در كشورهاي دنيا و از جمله ايران وجود داشته است.

مدير گروه عفوني دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: متاپنوموويروس از ۲۵ سال پيش تاكنون به صورت تك‌گير در كشورهاي دنيا و از جمله ايران وجود داشته است.

مسعود مرداني با اشاره به افزايش بروز عفونت‌هاي ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني همزمان با سرد شدن هوا گفت: امسال به دليل غيبت كرونا، ويروس‌هاي دستگاه تنفسي با خصوصيت تهاجمي بيشتري نمود پيدا كردند. وي گفت: در حال حاضر در كشور با افزايش موارد ابتلا به آنفلوآنزا روبه‌رو هستيم كه عمدتا از نوع آنفلوآنزاي A و H1N1 است.

مرداني افزود: ابتلا به آنفلوآنزا به ويژه در گروه‌هاي پرخطر و افرادي كه واكسن آنفلوآنزا تزريق نكرده‌اند، گاها با شدت بيشتري همراه است. غير از ويروس آنفلوآنزا، ويروس سرماخوردگي نيز در كشور شايع است كه با آبريزش بيني، عطسه، سرفه و گرفتگي بيني ظهور مي‌كند و با قرص‌هاي سرماخوردگي يا استامينوفن، استراحت در منزل و مصرف مايعات و مركبات رو به بهبودي مي‌رود. رييس انجمن متخصصين ميكروبيولوژي باليني و بيماري‌هاي عفوني ايران از كوويد19 به عنوان سومين ويروس در گردش دركشور ياد كرد و گفت: مواردي از ابتلا به كرونا در كشور مشاهده شده كه البته خوشبختانه موارد شديدي نيستند و كمتر با درگيري گسترده ريه همراه بوده كه نياز به بستري در بيمارستان وجود داشته باشد. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه متاپنوموويروس يا HMPV ويروس جديدي نيست و سال 2001 شناسايي شده است، افزود: اين ويروس از 25 سال پيش تاكنون به صورت تك گير در كشورهاي دنيا و از جمله ايران در سال‌هاي قبل وجود داشته و بيماراني كه مبتلا به اين ويروس بوده‌اند را در سال‌هاي قبل داشته‌ايم و علائم آن شبيه آنفلوآنزا و سرماخوردگي است اما ويروس شايعي به حساب نمي‌آيد. مرداني تاكيد كرد: در برخي نقاط چين، متاپنوموويروس شايع شده اما ورود متاپنوموويروس به كشور، تكذيب مي‌شود چون در نمونه‌هاي بررسي شده توسط آزمايشگاه دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي تهران، انستيتو پاستور ايران و مراكز تحقيقاتي وابسته به دانشگاه‌ها، هيچ موردي از متاپنومويروس در ايران مشاهده نشده است.

وي از متاپنوموويروس به عنوان يك ويروس دستگاه تنفسي فوقاني ياد كرد و گفت: اين ويروس عمدتا در كودكان و افراد داراي نقص سيستم ايمني مانند مبتلايان به سرطان كه تحت راديوتراپي و شيمي درماني قرار مي‌گيرند، بيماران پيوند عضو شده و بيماراني كه كورتون دريافت مي‌كنند، ممكن است علائمي شبيه به آنفلوآنزاي شديد داشته باشند و با بدن درد، تب، لرز، تعريق، سرفه و مشكل ريه روبه‌رو شوند.