دولت چهاردهم، دولتي دانشگاهي است
معاون اول رييسجمهور با بيان اينكه دولت چهاردهم، دولتي دانشگاهي است و رييسجمهور نيز بارها بر ضرورت بهرهگيري از نظرات كارشناسان در دولت تاكيد كرده است، گفت: دولت با چالشها و مسائل فراواني روبهرو است و از انجمنها و تشكلهاي علمي انتظار داريم با سرمايه ارزشمند علمي خود و تعبيه سازوكارهاي لازم به دولت در حل مسائل كلان كشور راهكارهاي لازم را ارايه كنند.
معاون اول رييسجمهور با بيان اينكه دولت چهاردهم، دولتي دانشگاهي است و رييسجمهور نيز بارها بر ضرورت بهرهگيري از نظرات كارشناسان در دولت تاكيد كرده است، گفت: دولت با چالشها و مسائل فراواني روبهرو است و از انجمنها و تشكلهاي علمي انتظار داريم با سرمايه ارزشمند علمي خود و تعبيه سازوكارهاي لازم به دولت در حل مسائل كلان كشور راهكارهاي لازم را ارايه كنند. محمدرضا عارف در نشست با مسوولان انجمنهاي علمي كشور كه با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري، نمايندگان انجمنهاي علمي و دانشمندان برجسته كشور و نمايندگان دستگاههاي امر برگزار شد، تصريح كرد: انجمنهاي علمي به ويژه در پايش برنامه هفتم توسعه، تحقق رشد ۸ درصدي و حل ناترازيها به دولت كمك كنند. عارف با تاكيد بر حل مسائل مرتبط با ثبت شركتهاي انجمنهاي علمي با همكاري قوه قضاييه و همچنين روند تاييد صلاحيت اساتيد فعال اين انجمنها، در خصوص حل مشكلات مالياتي اين انجمنها ادامه داد: نگاه دولت چهاردهم اين است كه تشكلهاي علمي در راستاي فعاليتهاي غيرانتفاعي معاف از ماليات باشند و اگر نياز به اصلاح و بازنويسي قوانين وجود دارد با هماهنگي و همكاري سازمان مالياتي اين مساله حل شود. معاون اول رييسجمهور با تاكيد بر اينكه انجمنهاي علمي مشاوران دولت چهاردهم هستند، تصريح كرد: از انجمنهاي علمي ميخواهيم كه پس از ابلاغ مصوبات دولتي نظرات كارشناسانه خود را به دولت ارايه كنند و دولت نيز بلافاصله بر اساس اين نگاه كارشناسي دانشمندان و اساتيد برجسته علمي، اصلاحات لازم را به عمل خواهد آورد. وي با بيان اينكه نياز به نگاه و حضور انجمنهاي علمي در همه بخشهاي كشور داريم، تصريح كرد: كشور گرفتار آسيبهاي اجتماعي به ويژه شكاف نسلي است و بايد ديد انجمنهاي علمي چقدر براي حل اين مسائل ورود و به دولت كمك كردهاند و با حضور اين انجمنهاي علمي در كنار دولت، در خدمت مردم باشيم و اگر بناست مسالهاي با رويكرد علمي حل شود قطعا دولت قوت قلب براي اجرا خواهد داشت.
معاون اول رييسجمهور با اشاره به اهميت فعاليت انجمنهاي علمي دانشجويي افزود: در گذشته مجموعههاي جوان و علمي دانشجويي در دانشگاهها به وجود آمد كه بسيار موثر و فعال بودند و گاهي به دليل برخوردهاي غيرمنطقي و سليقهاي دانشگاهها، جوانان علاقهمند به كار تشكيلاتي رها شدهاند و انجمنهاي علمي بايد براي ميدان دادن به جوانان دانشمند و فعال كردن آنان براي حل مشكلات كشور ورود كنند.
عارف درباره لزوم تكريم نخبگان و برجستگان علمي تاكيد كرد: امروز جوانان الگوي علمي ندارند و به دلايل برخوردهاي سليقهاي، الگوسوزي در دانشگاهها و مراكز علمي و پژوهشي شده است كه بايد اقدام ارزشمند خوب و تاثيرگذار تكريم نخبگان برجسته علمي كشور را تا زماني كه اين دانشمندان در قيد حيات هستند، انجام دهيم. وي با اشاره به پديده مهاجرت دانشمندان جوان طي سالهاي گذشته و با بيان اينكه به جاي تقبيح مهاجرت آنان، رابطهشان را با ايران حفظ كنيم، تاكيد كرد: جوانان دانشمند و نخبه كه از كشور مهاجرت كردهاند، هنوز نگاه به ايران دارند و بايد ارتباط آنها با ايران را حفظ كرده و مشوقهاي لازم را ارايه كنيم و همچنين براي جلوگيري از مهاجرت جوانان برجسته و اساتيد دانشگاهي جوان با كمك وزارت علوم، مسائل اوليه مسكن و معيشت آنان برطرف شود كه البته وزارت علوم دولت چهاردهم برنامههاي بسيار خوب براي اساتيد جوان در نظر گرفته است كه در آينده اعلام ميكنيم. وي افزود: گاهي اين جوانان فكر ميكنند كه با قهر سياسي و اجتماعي روبهرو هستند و تمامي پلهاي پشت سر آنها خراب شده است كه بايد با برگزاري كنفرانسها و كارگاههاي علمي از آنان براي بهرهگيري از نظرات علمي و كارشناسي استفاده كرد تا براي حضور پررنگ آنها نيز زمينهسازي شود.
عارف از وزارت علوم خواست تا با ساماندهي انجمنهاي علمي زمينههاي حضور آنان در تصميمگيريهاي دولت ايجاد شود. معاون اول رييسجمهور همچنين در اين جلسه دستور داد تا مشكلات اين انجمنها از جمله مالياتي، بودجهاي و اختصاص مكان مناسب با تشكيل كارگروهي با حضور معاونان وزارتخانههاي علوم و بهداشت و معاون علمي و فناوري رييسجمهور و ساير دستگاههاي ذيربط حل شود. همچنين در اين نشست نمايندگان انجمنهاي علمي به تشريح مشكلات خود از جمله برخوردار نبودن از مكان مستقل براي استقرار و فعاليت، مشكلات مرتبط با امور مالياتي، ناكافي بودن منابع مالي، طولاني بودن فرآيند تاييد صلاحيت منتخبان انجمنهاي علمي پرداختند.