پشت اقتصاد ديجيتال به بخش خصوصي گرم ميشود
به گفته مسوولان، تعامل با بخش خصوصي و استفاده از ظرفيتهاي آن يكي از راهكارها و اقداماتي است كه ميتواند به توسعه اقتصاد ديجيتال كمك كند و در فرايند افزايش سهم اين حوزه همكاري نزديك با استانها ضروري است كه سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور ميتواند در اين ميان نقش فعالي ايفا كند.
به گفته مسوولان، تعامل با بخش خصوصي و استفاده از ظرفيتهاي آن يكي از راهكارها و اقداماتي است كه ميتواند به توسعه اقتصاد ديجيتال كمك كند و در فرايند افزايش سهم اين حوزه همكاري نزديك با استانها ضروري است كه سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور ميتواند در اين ميان نقش فعالي ايفا كند. به گزارش ايسنا، فناوريهاي ديجيتال داراي مزاياي زيادي هستند كه بشر امروز را قادر كرده بهطور كارآمد و موثر در دفاتر خانگي خود كار كند و گويي اين تغييرات نوعي ظرف آزمايشگاهي در اختيار رهبران اقتصادي و مديران مشاغل، قرار ميدهد كه با استفاده از آن ميتوانند سبكها و شيوههاي مختلف مديريت را به واسطه آن امتحان كنند. اقتصاد ديجيتال شبكهاي جهاني از اقتصاد و فعاليتهاي اجتماعي است كه از طريق فناوري اطلاعات مانند اينترنت، موبايل و شبكهها محقق شده است. به عبارتي اقتصادديجيتال، بيانگر شكل جديدي از اقتصاد است كه بر پايه فناوريهاي نوين شكل ميگيرد و مزاياي آن براي كشورها، سبب شده تا اين نوع اقتصاد در همه كشورها مورد توجه قرار بگيرد. بررسيها حاكي از آن است كه اقتصاد ديجيتال ميتواند مشاغل زيادي را براي كشور ايجاد كند و فقط بحث هزينهها مطرح نيست؛ در حال حاضر يكي از حوزههاي جديدي كه ميتواند شرايط جديد را براي افزايش اشتغال فراهم كند، فضاي مجازي و استفاده از اقتصاد ديجيتال است. هماكنون سهم اقتصاد ديجيتال در درآمد ناخالص ملي كشور ۸ درصد اعلام شده است، با اين حال با توجه به ظرفيتهاي موجود اين رقم ميتواند بهطور قابلتوجهي افزايش يابد. توسعه زيرساختهاي مخابراتي، اينترنتي، حمايت از استارتآپها و شركتهاي فنآور و تعيين سياستهاي مناسب ميتواند به تحقق اين امر كمك كند.
لزوم همكاري استانها براي افزايش سهم اقتصاد ديجيتال در كشور
تعامل با بخش خصوصي و استفاده از ظرفيتهاي آن يكي از راهكارها و اقداماتي است كه ميتواند به توسعه اين حوزه كمك كند به گونهاي كه سيد ستار هاشمي- وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات- توسعه بخش خصوصي را به نفع كشور ميداند و تأكيد ميكند تعامل با اين بخش اقتصاد حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات را بزرگتر ميكند. حامد منكرسي- معاون سياستگذاري و اعتباربخشي فناوري اطلاعات سازمان فناوري اطلاعات ايران- معتقد است سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور ميتواند با مشاركت در اين فرآيند، به تقويت زيرساختها و افزايش رقابتپذيري در بازارهاي داخلي و بينالمللي كمك كند و يكي از نمونههاي موفق اين همكاري، پروژه ارزيابي و رتبهبندي مراكز داده است كه با مشاركت فعال نصر به يك فرآيند اجرايي و عملياتي تبديل شده است و اين پروژهها نشاندهنده ظرفيت بالاي اين سازمان است. وي در ادامه صحبتهايش تشريح كرده است در فرايند افزايش سهم اقتصاد ديجيتال و اجراي پروژههاي وزارت ارتباطات، همكاري نزديك با استانها ضروري است بنابراين تلاش ميشود هماهنگي يكپارچهاي شكل بگيرد كه سازمان نظام صنفي رايانهاي ميتواند در اين حوزه نقش فعالي را داشته باشد. نقش ارتباطات و فناوري اطلاعات در سند حياتي و سرنوشتساز برنامه هفتم پيشرفت غير قابل انكار است و تمامي برنامهها به صورت مستقيم يا غير مستقيم به حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات گره خورده است بنابراين زيست در هيچ حوزهاي بدون ارتباطات ميسر نيست و صحبت از كسبوكار، بومگردي، گردشگري و... بدون ايجاد زيرساختهاي ارتباطي معنايي نخواهد داشت. بررسيها حاكي از آن است كه بايد بپذيرفت فناوريهاي نوين، در حوزه تنظيمگري، پيچيدگيهاي خاص خود را دارد به همين دليل است كه ما بارها تاكيد شده كه تنظيمگري فقط با مشاركت ذي نفعان و بخش خصوصي اتفاق ميافتد. مسوولان با توجه به اهميت اين حوزه و لزوم دست يابي به سطح مورد نظر اعلام كردهاند نبود سنجهها، اعداد و ارقام مشترك، مسالهاي جدي و بنيادين در اين حوزه است؛ بنابراين بايد ادبيات، شاخصها و سنجههاي مشترك با قابليت راستيآزمايي در دستور كار كميسيون راهبري اقتصاد ديجيتال قرار گيرد و همچنين سند «نظام اقتصاد ديجيتال» بايد به گونهاي تدوين شود كه بيشتر به واقعيت نزديك باشد و امكان تحقق آن وجود داشته باشد. محمد محسن صدر، رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران اخيرا تأكيد كرد فعالسازي حداكثري بخش خصوصي نه تنها منجر به اشتغالزايي مضاعف ميشود بلكه با ارتقاي كيفيت سرويسها شرايطي فراهم ميكند تا مردم از رفاه بيشتر برخوردار شوند به همين دليل نمايندگان بخش خصوصي در جلسات آتي كارگروه تحول ديجيتال حضور خواهند داشت.