تركيه مبدا جديد  تامين نهاده  دام  مي‌شود؟
سهم 5 , 2 ميليارد دلاري كشاورزي از تجارت تهران و آنكارا:

تركيه مبدا جديد تامين نهاده دام مي‌شود؟

۱۴۰۳/۱۰/۲۶ - ۰۱:۱۴:۳۸
|
کد خبر: ۳۳۰۸۵۱

از مجموع تجارت ايران و تركيه كه ارزش آن به ۱۵ ميليارد دلار مي‌رسد ۲.۵ ميليارد آن به بخش كشاورزي اختصاص دارد و براساس سند هشتمين نشست راهبردي كشاورزي ايران اين ارقام در چشم‌اندازي پنج‌ساله دو برابر خواهد شد.

از مجموع تجارت ايران و تركيه كه ارزش آن به ۱۵ ميليارد دلار مي‌رسد ۲.۵ ميليارد آن به بخش كشاورزي اختصاص دارد و براساس سند هشتمين نشست راهبردي كشاورزي ايران اين ارقام در چشم‌اندازي پنج‌ساله دو برابر خواهد شد.

محمدعلي رضايي، رييس كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني ايران در گفت‌وگو با ايلنا از دستاوردهاي سفر اخير وزير كشاورزي ايران در راس يك هيات اقتصادي به تركيه گفت و توضيح داد: در اين سفر ۱۸۰ بازرگان ايراني وزير را همراهي كردند و اين افراد همگي در زمينه‌هاي مختلف كشاورزي، دام و طيور، واكسن‌هاي دامي و كود و آفت‌كش‌ها به توليد مشغول هستند و در جريان اين سفر با طرف‌هاي ترك در باب بسترهاي همكاري مشترك گفت‌وگو داشتند؛ از جمله مهم‌ترين مباحثي كه در اين رويداد مطرح شد مربوط به فناوري‌هاي ماشين‌آلات كشاورزي و توليد بذر بود. اين مباحث از آنجا اهميت دارد كه ترك‌ها در تحريم نيستند و مي‌توانند واسطه‌اي براي ورود فناوري و ماشين‌آلات كشاورزي به ايران باشند در حالي كه ايراني‌ها به دليل تحريم امكان دسترسي به آنها را ندارند.  وي افزود: از مجموع تجارت ايران و تركيه كه ارزش آن به ۱۵ ميليارد دلار مي‌رسد ۲.۵ ميليارد آن به بخش كشاورزي اختصاص دارد، صادرات محصولات كشاورزي ايران به تركيه در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش داشته و از آنجا كه سند هشتمين نشست راهبردي كشاورزي ايران در اين رويداد امضا شد و افزايش تجارت محصولات كشاورزي دو كشور در يك افق پنج  ساله در اين سند ترسيم شد، پيش‌بيني مي‌شود در يك چشم‌انداز پنج ساله ارزش كل تجارت دو كشور به ۳۰ ميليارد دلار افزايش يابد و سهم محصولات كشاورزي از اين رقم  ۵  ميليارد دلار باشد.  رضايي خاطرنشان كرد: در اين رويداد طرفين همچنين درباره حل مسائل گمركي صحبت كردند به ويژه درباره حل چالش‌هاي مربوط به پايانه گمركي بازرگان و چالش‌هاي برآمده از ماليات سوخت رانندگان كاميون مذاكراتي داشتند. وي يادآور شد: سرمايه‌گذاري در آموزش و تحقيق در توليد بذر و نهال اصلاح‌شده از ديگر اموري بود كه در اين رويداد به آنها پرداخته شد اين سرمايه‌گذاري قرار است كه به صورت مشترك انجام شود و اگر ثمربخش باشد، ما قادر خواهيم بذر موردنياز كشور را در داخل توليد كنيم به ويژه بذرهايي كه گونه اصلاح‌شده آن در كشور ما وجود ندارد.  رييس كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني ايران گفت: وجه اشتراك كشاورزي در ايران و تركيه درگير بودن دو كشور با تغييرات اقليمي و رويارويي با خشكسالي است و در اين رويداد درباره مكانيزاسيون كشاورزي و استفاده از روش‌هاي نوين آبياري، گلخانه‌ها، شيلات و آبزيان، توليد و مبادله واكسن‌هاي دارويي دامي، كود و آفت‌كش‌ها گفت‌وگو شد. وي اضافه كرد: ايجاد زيرساخت‌هاي موردنياز براي افزايش تجارت بازار محصولات كشاورزي مانند انبارداري، حمل و نقل، توسعه صنايع فرآوري شبكه‌هاي اطلاعاتي، تقويت سيستم يكپارچه‌سازي اطلاعات كشاورزي و تقويت خدمات توسعه كشاورزي از طريق ICT موضوع ديگر گفت‌وگوهاي اين رويداد بود. رضايي در پاسخ به اينكه تركيه مي‌تواند مبدايي جديد براي تامين نهاده دام و طيور ايران باشد، بيان كرد: بايد ديد تركيه نهاده‌هاي دامي را با چه قيمت و كيفيتي عرضه مي‌كند و علاوه بر اين چگونگي روابط سياسي و اقتصادي دو كشور تا چه اندازه با اين موضوع همخواني دارد و البته غير از تركيه كشورهاي ديگري به ويژه در حاشيه درياي خزر مانند قزاقستان،  قرقيزستان  و تركمنستان  و آذربايجان قرار دارند مي‌توانند منبع  تامين  اين  اقلام  باشند.