گفت‌وگوی شرافتمندانه
رييس‌جمهور در گفت‌وگو با شبكه امريكايي « ان بي‌سي نيوز» از شرایط ایران برای مذاکره با غرب و امریکا گفت

گفت‌وگوی شرافتمندانه

۱۴۰۳/۱۰/۲۷ - ۰۰:۲۵:۲۲
|
کد خبر: ۳۳۰۹۶۱

رييس‌جمهور ايران در گفت‌وگو با یک شبكه امريكايي گفت، ايران اصولا آماده گفت‌وگو با دولت دوم ترامپ است. او همچنين به مسووليت و تعهداتي كه طرفين پس از انجام گفت‌وگوها و مذاكرات دارند، تاكيد كرد.

رييس‌جمهور ايران در گفت‌وگو با یک شبكه امريكايي گفت، ايران اصولا آماده گفت‌وگو با دولت دوم ترامپ است. او همچنين به مسووليت و تعهداتي كه طرفين پس از انجام گفت‌وگوها و مذاكرات دارند، تاكيد كرد.

«مسعود پزشكيان» رييس‌جمهور ايران در مصاحبه‌اي اختصاصي در تهران به «ان بي‌سي نيوز» گفت كه ايران اصولا آماده گفت‌وگو با دولت دوم ترامپ است. اما او گفت كه ايالات متحده در گذشته به تعهدات خود عمل نكرده و به دنبال سرنگوني دولت ايران بوده است.

پزشكيان گفت: «مشكلي كه ما داريم در گفت‌وگو نيست. اين در تعهداتي است كه از گفت‌وگو و مذاكره ناشي مي‌شود كه ما بايد به آن متعهد شويم.»

در دوره اول رياست‌جمهوري ترامپ، تنش‌ها بين ايالات متحده و ايران افزايش يافت. در سال ۲۰۱۸، ترامپ ايالات متحده را از توافق هسته‌اي سال ۲۰۱۵ بين ايران و قدرت‌هاي جهاني خارج كرد و موجي از بي‌اعتمادي به وجود آورد. ترامپ تحريم‌ها را مجددا اعمال و اقدامات تنبيهي بيشتري را برقرار كرد. پس از آن دولت بايدن مذاكرات غيرمستقيم با ايران براي احياي توافق هسته‌اي ۲۰۱۵ انجام داد، اما اين گفت‌وگوها نتوانست به توافقي دست يابد.

پزشكيان گفت: «زماني كه ايران با قدرت‌هاي بزرگ درباره برنامه هسته‌اي خود گفت‌وگو كرد، ما به تمام تعهداتي كه بايد به آنها متعهد مي‌شديم، پايبند بوديم. اما متأسفانه اين طرف مقابل بود كه به وعده‌ها و تعهدات خود عمل نكرد.»

وي افزود: «ما اين شك را داريم كه مهم نيست چقدر درگير گفت‌وگو و مذاكره هستيم، آنها درصدد سرنگوني دولت هستند، نه حل مشكلات.»

رييس‌جمهور كشورمان در ادامه بار ديگر تاكيد كردند كه ايران به دنبال جنگ نيست، اما در صورت حمله به سايت‌هاي هسته‌اي خود آماده دفاع از خود خواهد بود. پزشكيان گفت: «ببينيد، طبيعتا ما به هر اقدامي واكنش نشان خواهيم داد.» او با بيان اينكه «ما از جنگ نمي‌ترسيم، اما به دنبال آن نيستيم»، افزود: «من كاملا اميدوارم كه اين اتفاق رخ ندهد زيرا به ضرر همه بازيگران و نه فقط و فقط ما خواهد بود.»

پزشكيان گفت كه دشمنان ايران، تهران را به تلاش براي ساختن بمب «براي ساختن نوعي بهانه» متهم مي‌كنند. اما او افزود: «اين درست نيست.»

مسعود پزشكيان، رييس‌جمهور ايران در بخش ديگري از مصاحبه‌ اختصاصي با «لستر هولت» به ادعاها و اتهاماتي كه غرب مطرح مي‌كند، اشاره كرده و گفت ايران «هرگز» در طول مبارزات انتخاباتي سال گذشته امريكا براي ترور «دونالد ترامپ» طرحي نداشته و در آينده نيز نخواهد داشت.

پزشكيان در پاسخ به سوالي درباره ادعاهاي مطرح شده عليه ترامپ كه توسط مقامات امريكايي ترسيم شده است، گفت: «اين يكي ديگر از آن طرح‌هايي است كه اسراييل و ساير كشورها براي ترويج ايران‌هراسي طراحي مي‌كنند... ايران هرگز اقدام به ترور كسي نكرده و برنامه‌اي براي ترور ندارد. حداقل تا جايي كه من مي‌دانم.»

خبرنگار ان‌بي‌سي نيوز سپس از پزشكيان پرسيد: «شما مي‌گوييد كه هرگز توطئه ايران براي كشتن دونالد ترامپ وجود نداشته است؟» و مسعود پزشكيان پاسخ داد: «به هيچ‌وجه.» پزشكيان در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران مايل است قول دهد كه هيچ سوء قصدي به ترامپ صورت نخواهد گرفت، گفت: «ما هرگز از ابتدا اين كار را انجام نداده‌ و نخواهيم داد.»

در ادامه مجري ان‌بي‌سي نيوز به تحولات منطقه‌اي اشاره كرد و ادعاهايي در خصوص تضعيف شدن موقعيت تهران مطرح كرد، اما پزشكيان قاطعانه اين ادعاها را رد كرد و گفت: «من هيچ ارتباط و پيوندي نمي‌بينم.» پزشكيان افزود: «در داخل كشور نسبت به سال گذشته منسجم‌تر هستيم. ما قوي‌تر هستيم، مشاركت بهتري داريم. ما امنيت قوي‌تري در كشور داريم.» اين مصاحبه در جريان گفت‌وگوهاي ديپلماتيك فشرده با هدف دستيابي به توافق آتش‌بس در غزه بين رژيم صهيونيستي و حماس پس از ماه‌ها مذاكرات غيرمستقيم با حضور مصر، قطر، ايالات متحده و ساير كشورها انجام شد. و پزشكيان در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران نقشي در ميانجي‌گري توافق احتمالي دارد يا خير، گفت: «ما هر كاري از دستمان بر مي‌آيد انجام مي‌دهيم تا صلح در منطقه حاكم شود.»

همچنين مسعود پزشكيان پيش از عزيمت به تاجيكستان و روسيه در فرودگاه مهرآباد، اظهار كرد: سفر به تاجيكستان و روسيه به دعوت روساي جمهور اين دو كشور و براساس سياست‌هاي كلي مقام معظم رهبري است. تلاش مي‌كنيم روابط با همسايگان را عميق‌تر كنيم. با تاجيكستان سندهاي متعددي درباره كشاورزي، آب، صنعت، تجارت، معدن و فرهنگي و علمي خواهيم داشت و سعي خواهيم كرد اين ارتباطات را عميق‌تر كنيم.

وي ادامه داد: ‌در سفر به مسكو سند جامع راهبردي با اين كشور امضا خواهيم كرد. اين سند درباره مسائل علمي، اقتصادي، كشاورزي، صنعتي، فرهنگي، امنيتي است. پزشكيان با بيان اينكه پيگير امضاي اين اسناد با اكثر كشورهاي همسايه از جمله عراق هستيم، افزود: جهت‌گيري دولت براي افزايش ارتباطات و انتقال تجربيات و همكاري با كشورهاي منطقه است. اگر بتوانيم اين روند را ادامه داده و ارتباطات علمي، كارشناسي، صنعتي، حمل و نقل و انرژي افزايش دهيم، اين منطقه مي‌تواند مشكلات خود را حل كند و فشارهاي امريكا وساير كشورهايي كه مي‌خواهند در منطقه اعمال كنند، خود به خود خنثي ‌شود.