تورم مواد خوراكي، سفره خانواده‌ها را كوچك كرده است

۱۴۰۳/۱۰/۲۷ - ۰۱:۱۴:۵۴
|
کد خبر: ۳۳۱۰۰۶

رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به تأثير تورم مواد خوراكي بر تغذيه خانواده‌ها گفت: افزايش قيمت‌ها آسيب جدي به سفره خانوارها وارد كرده و چالش سوءتغذيه در كودكان را تشديد كرده است.

رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به تأثير تورم مواد خوراكي بر تغذيه خانواده‌ها گفت: افزايش قيمت‌ها آسيب جدي به سفره خانوارها وارد كرده و چالش سوءتغذيه در كودكان را تشديد كرده است. به گزارش مهر به نقل از انجمن تغذيه كودكان ايران، عليرضا زالي رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در مراسم افتتاحيه بيستمين كنگره ملي تغذيه كودكان و نوجوانان كه در تالار امام خميني دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد با اشاره به موضوع اضافه وزن و چاقي كودكان گفت: توجه ويژه به تغذيه بسيار مهم است افراد در سال‌هاي اخير معتقدند كه دوران كودكي دوره مهمي براي رشد است كه بايد به ان اهميت داده شود. وي با تاكيد بر توجه به پنجره طلايي سن كودكان و اصلاح سبك زندگي آنان افزود: يكي از موثرترين عوامل در كودكان، موضوع تغذيه است؛ سلامت كودكان اهميت دارد براي رسيدن به تغذيه سالم عوامل مختلفي موثر هستند. به گفته زالي عواملي مانند فقر، بروز اختلالات خانوادگي، اختلالات رواني، آسيب‌هاي اجتماعي، شكاف‌هاي بين نسلي و تغيير ذائقه‌ها مي‌تواند در امر تغذيه كودكان موثر باشند. وي ادامه داد: در سال‌هاي اخير كه نرخ تورم زايي كالاي خوراكي بيشتر از كالاي غيرخوراكي شده آسيب جدي به سفره خانواده‌ها وارد شده است. وي با بيان اينكه كودكان روزانه بايد ۲ تا ۳ واحد مواد لبني مصرف كنند، گفت: تلاش‌هاي وزارت بهداشت در زمينه كاهش سوءتغذيه بسيار ستودني است اما همه ابزار در زمين بازي اين وزارت نيست درآمدزايي خانواده‌ها نيز در اين امر مهم است. زالي با اعلام اينكه ۷۷ كشور از نظر تغذيه از ايران جلوتر هستند اظهار كرد: جايگاه كشور ما از نظر تغذيه جايگاه مطلوبي نيست كه بايد براي رسيدن به وضع مطلوب تلاش كرد.

وي تصريح كرد: موضوع رفع چالش‌هاي تغذيه‌اي و سوءتغذيه‌اي نيازمند عزم ملي است امروز در ايران، يا دچار كم خوري يا دچار پرخوري هستيم؛ ۱۰ درصد در ايران كودكان دچار لاغري هستند در عين حال چاقي مفرط را داريم كه از كاهش فعاليت، مصرف فست فودها و تغيير ذائقه ايجاد شده است.

 

پيتزا و پاستيل، تهديدي براي سلامت  كودكان

زالي از چربي اشباع شده از فست فودها، پيش فعالي و چاقي ناشي از استفاده فست فودها گفت و اضافه كرد: پيتزا به دليل داشتن پنير پيتزا باعث چاقي مي‌شود همچنين پاستيل از شكر و ذرت تشكيل شده كه مقادير بالايي از قند را داراست و سيري كاذب به كودك مي‌دهد. وي همچنين آموزش و مديريت منابع در خانواده را از جمله راهكارهاي موثر در زمينه داشتن يك تغذيه مناسب دانست. وي در ادامه مدارس را جز مكان‌هايي دانست كه تغيير فرهنگي شكل مي‌گيرد وي تاكيد كرد آموزش و پرورش بايد در اين زمينه اقدامات موثري را انجام دهد و بوفه‌هاي مدارس را ساماندهي كند.