ضرورت رعايت استانداردهاي شهرسازي در توسعه منطقه مكران
رييسجمهور بر تمركز همه دستگاههاي فعال در مكران و سواحل جنوبي بر چشمانداز توسعه اين مناطق تاكيد كرد و گفت: لازم است اسناد توسعه اين مناطق با دقت بررسي شده و بر اساس آنها طرحهاي توسعه را اجرايي كنيم؛ بدون سند چشمانداز و ايجاد يك نهاد براي هدايت كلي توسعه سواحل جنوبي نميتوان به خوبي فرآيند توسعه در اين مناطق را راهبري كرد.
رييسجمهور بر تمركز همه دستگاههاي فعال در مكران و سواحل جنوبي بر چشمانداز توسعه اين مناطق تاكيد كرد و گفت: لازم است اسناد توسعه اين مناطق با دقت بررسي شده و بر اساس آنها طرحهاي توسعه را اجرايي كنيم؛ بدون سند چشمانداز و ايجاد يك نهاد براي هدايت كلي توسعه سواحل جنوبي نميتوان به خوبي فرآيند توسعه در اين مناطق را راهبري كرد. مسعود پزشكيان صبح روز - يكشنبه- در جلسه توسعه دريامحور، بر ارتقا و استانداردسازي زيرساختهاي لازم براي توسعه دريامحور تاكيد كرد و گفت: تمامي وزارتخانهها و نهادهايي كه در حال توسعه زيرساختهاي خود در سواحل و شهرهاي جنوبي هستند، بايد استانداردهاي زيست محيطي و ديگر زيرساختهاي مربوط به شهرهاي بزرگ را در بالاترين سطح رعايت كنند. رييسجمهور مشخصا به زيرساختهاي راهسازي اشاره و اظهار كرد: وزارت راه در ساخت كريدورهاي ريلي و آزادراهي جنوب كار تملك اراضي را به نحوي انجام بدهد كه بزرگراهها به عريضترين شكل ممكن در اين مسيرها ساخته شوند تا در آينده براي توسعه بزرگراهي مجبور به تملك مجدد اراضي در اين مناطق نباشيم.
پزشكيان بر ضرورت توسعه حمل و نقل ريلي در اين مناطق تاكيد كرد و گفت: جابهجايي بسياري از محصولات در اين مناطق، لزوما بايد با قطار انجام شود؛ لذا زيرساختهاي ريلي بنادر جنوب بايد به شكل استاندارد تقويت شوند. رييسجمهور به ساخت كارخانهها و نيروگاهها در مكران پرداخت و تصريح كرد: نيروگاهها و كارخانههايي كه ممكن است آلاينده باشند، بايد در فاصله و موقعيت مناسب نسبت به شهرها ساخته شوند، تا در آينده با پديده آلودگي شهرها روبهرو نباشيم. اين استانداردها را بايد از هماكنون رعايت كنيم تا بعدها دچار مشكل نشويم. پزشكيان درباره اسكان جمعيت در شهرهاي جنوبي خاطرنشان كرد: برخي نهادها مثل نيروهاي مسلح كه ماموريتهاي دريايي دارند، ميتوانند پادگانها و نيروهاي خود را به جنوب منتقل كنند. پزشكيان بر تمركز همه دستگاههاي فعال در مكران و سواحل جنوبي بر چشمانداز توسعه اين مناطق تاكيد و اظهار كرد: لازم است اسناد توسعه اين مناطق را با دقت بررسي و بر اساس آنها طرحهاي توسعه را اجرايي كنيم؛ بدون سند چشمانداز و ايجاد يك نهاد براي هدايت كلي توسعه سواحل جنوبي نميتوان به خوبي فرآيند توسعه در اين مناطق را راهبري كرد. در اين جلسه گزارش نيروي دريايي براي توسعه دريامحور ارائه شد كه در آن فرمانده نيروي دريايي پيشنهاد ارائه مجوز بانكرينگ سوخت (سوخترساني به كشتيها) را مطرح كرد. رييسجمهور با اشاره به اين پيشنهاد، دستور بررسي و صدور مجوز به نيروي دريايي ارتش در اين زمينه را صادر كرد و افزود: يكي از راههاي توسعه اقتصادي در بنادر جنوبي، صدور مجوز صنايع مينيفاينر (پالايشگاههاي كوچك مقياس) است كه دستور تسهيل براي تاسيس اين صنايع صادر شده است؛ مينيفاينرها ميتوانند جايگزين مناسبي براي مقابله با پديده قاچاق سوخت، تحريمها و نيز كمك به اقتصاد محلي باشند، لذا لازم است در اين زمينه نقشه عملياتي تهيه و ارائه شود. در اين جلسه همچنين پيشنهادهايي مبني بر توسعه گردشگري دريايي از جمله ايجاد تور گردشگري به قطب جنوب نيز مطرح شد كه رييسجمهور دستور داد، پيشنهادها در اين زمينه به صورت دقيق بررسي و در جلسه بعد ارائه شود تا تصميمگيري مناسب صورت بگيرد. در اين جلسه، علاوه بر رييس دفتر رييسجمهور، رييس سازمان برنامه و بودجه، وزراي امور اقتصادي و دارايي، صنعت، معدن و تجارت، نفت، نيرو و تعاون و كار و رفاه اجتماعي و فرماندهان نيروهاي دريايي ارتش و سپاه نيز حاضر بودند و به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.