افت توليد پالايشگاه‌هاي چين براي نخستين‌بار در ۲ دهه اخير

۱۴۰۳/۱۱/۰۱ - ۰۱:۰۳:۲۸
|
کد خبر: ۳۳۱۳۸۱

توان عملياتي پالايشگاه‌هاي نفت چين در پي افت تقاضا براي سوخت به‌دليل افزايش استفاده از خودروهاي برقي براي نخستين‌بار در بيش از دو دهه گذشته با كاهش روبه‌رو شد.

توان عملياتي پالايشگاه‌هاي نفت چين در پي افت تقاضا براي سوخت به‌دليل افزايش استفاده از خودروهاي برقي براي نخستين‌بار در بيش از دو دهه گذشته با كاهش روبه‌رو شد. به گزارش ايلنا از رويترز، داده‌هاي اداره ملي آمار چين در روز جمعه (۲۸ دي) نشان داد در‌حالي‌كه پالايشگران چيني در واكنش به راكد بودن تقاضاي سوخت و كاهش حاشيه سود، فعاليت‌هاي خود را كاهش دادند، توان عملياتي پالايشگاه‌هاي نفت چين هم در سال ۲۰۲۴ براي نخستين‌بار در بيش از دو دهه گذشته با افت روبه‌رو شد.

اداره ملي آمار چين اعلام كرد كه حجم پالايش در پالايشگاه‌هاي چين، دومين صنعت بزرگ پالايشي جهان پس از ايالات متحده امريكا در سال ۲۰۲۴ با ۱.۶ درصد افت نسبت به سال ۲۰۲۳ ميلادي به ۷۰۸ ميليون و ۴۳۰ هزار تن رسيد. محاسبات رويترز نشان داد اين رقم سال ۲۰۲۴ ميلادي به ۱۴ ميليون و ۱۳۰ هزار بشكه در روز رسيده است، در حالي كه اين رقم در سال ۲۰۲۳ ميلادي ۱۴ ميليون و ۷۰۰ هزار بشكه بود. پالايشگاه‌هاي چين سال گذشته ميلادي زير فشار قرار گرفتند و مجبور به كاهش مقدار بهره‌گيري از ظرفيت پالايشي خود شدند، زيرا افزايش استفاده از خودروهاي برقي تقاضا براي سوخت را كاهش مي‌دهد و در عين حال، بحران طولاني‌مدت بخش مسكن و افت صادرات كالاها استفاده از مصرف گازوييل را كاهش داد.

ميا گنگ، تحليلگر شركت مشاوره‌اي «فكتس گلوبال انرژي» (FGE) گفت: تقاضاي سوخت از سوي بخش حمل‌ونقل به سختي رشد كرد و حاشيه سود پايين باعث شد صادرات بنزين و گازوييل چين در سال ۲۰۲۴ كاهش يابد كه اين موضوع بر عملكرد پالايشگاه‌ها هم تاثير گذاشت. برآوردهاي يك شركت مشاوره چيني نشان مي‌دهد بازده سالانه از آوريل تا اكتبر ۲۰۲۴ كاهش يافته است، به‌طوري كه پالايشگران مستقل در مركز پالايشگاه شرقي شاندونگ در سال گذشته ميلادي با ۵۴ درصد ظرفيت خود فعاليت كردند، اين رقم از سال ۲۰۱۶ كه براي نخستين‌بار بار واردكننده نفت خام شدند، كمترين مقدار به‌شمار مي‌آيد. به گفته تحليلگران و مديران پالايشگاه‌هاي چين، بسياري از پالايشگران در سال گذشته ميلادي در وضع قرمز كار مي‌كردند و برخي از آنها براي جلوگيري از زيان مجبور به ماه‌ها تعطيلي شدند، اين در حالي است كه آنها نفت خام ايران و روسيه را هم فرآوري مي‌كردند. بسته شدن دائمي پالايشگاه پتروچاينا داليان و تعطيلي نامحدود سه پالايشگاه متعلق به شركت دولتي سينوكم هم به كاهش توان عملياتي پالايشگاه‌هاي چين منجر شده است. اگرچه داده‌هاي روز جمعه كاهش سالانه ۱.۶درصدي توليد پالايشگاه‌هاي چين در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳ را نشان مي‌دهد، محاسبات رويترز براساس ارقام رسمي سال ۲۰۲۳ كاهش ۳.۶ درصدي را نشان مي‌دهد كه نشان مي‌دهد اداره ملي آمار چين حجم سال پيش از آن را اصلاح كرده است. داده‌ها نشان مي‌دهند تنها در ماه دسامبر ۲۰۲۴ كه ظرفيت توليد با ۰.۶درصد افزايش نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۲۳ ميلادي به ۵۹ ميليون و ۳۵۰ هزار تن يا ۱۳ ميليون و ۹۸۰ هزار بشكه در روز رسيده است. توليد نفت خام چين در سال ۲۰۲۴ ميلادي با ۱.۸درصد كاهش نسبت به سال ۲۰۲۳ به ۲۱۲ ميليون و ۸۲۰ هزار تن يا ۴ ميليون و ۲۴۰ هزار بشكه رسيد، اين رقم در سال ۲۰۱۵ تنها كمتر از بالاترين ركورد ۴ ميليون و ۳۰۰ هزار بشكه در روز بود. توليد نفت خام چين در ماه دسامبر ۱۷ ميليون و ۹۰۰ هزار تن بود كه نسبت به دوره مشابه سال پيش از آن ۱.۴ درصد افت نشان مي‌دهد.