انتقاد به افزايش۱۵۰ ميلياردي طرح آرمان تا كمكاري شهرداري
چهارمين جلسه بررسي لايحه متمم بودجه۱۴۰۳ شهرداري تهران روز گذشته (30 دي ماه)، برگزار شد و اعضاي شوراي شهر تهران به بيان نقطه نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود درباره اين لايحه پرداختند.
چهارمين جلسه بررسي لايحه متمم بودجه۱۴۰۳ شهرداري تهران روز گذشته (30 دي ماه)، برگزار شد و اعضاي شوراي شهر تهران به بيان نقطه نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود درباره اين لايحه پرداختند.
اگرچه اغلب اعضاي شوراي شهر به افزايش بودجههاي فرهنگي در متمم بودجه شهرداري تهران انتقاد كردند اما نهايتا با اين افزايش بودجه در متمم بودجه رأي مثبت دادند.
در سه جلسه گذشته شوراي شهر، دو بخش سقف بودجه و بخشهاي درآمدي توسط اعضاي شورا تصويب شد و بودجه شهرداري با احتساب لايحه متمم به رقم ۱۸۳ هزار و ۹۰۰ ميليارد تومان افزايش يافت، همچنين در بخش درآمدها، رديفهاي درآمدي هم بررسي شد و برخي كاهش و برخي ديگر افزايش يافت. در جلسه ديروز محمد آخوندي، رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران با بيان اينكه ۳۰۰ ميليارد تومان بيش از سقف مصوب، متمم مطرح شده است كه بايد براي آن تصميمگيري شود، گفت: ما پيشنهادات كميسيونها را مورد بررسي قرار داديم و اصلاحات در متمم اعمال كرديم. او با بيان اينكه اي كاش فيلم جلسات قبل بررسي متمم را به رسانهها بدهيم كه ببينند همه نظرات تخصصي داشتند اما امروز روال تغيير كرده است، گفت: امروز هم بايد كد به كد بررسي شود و شهرداري هم پاسخ دهد تا كار پيش برود و دقت داشته باشيد كه ما براي هر ماموريتي، بودجه در نظر بگيريم. به گزارش ايسنا، در ادامه نرگس معدنيپور، رييس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شورا، گفت: كميسيون برنامه و بودجه نيز پيشنهادات ما را اعمال كرد و در حوزه تملك دارايي سرمايهاي براي بهسازي مراكز فرهنگي و سراي محلات و كمك به تجهيز مساجد و مدارس، بودجه در متمم كاهش پيدا كرده بود كه ما موافقت نكرديم و كميسيون نيز همان رقم را در متمم قرار داد و حتي بودجه براي برج ميلاد و مركز آييني صبا هم افزايشي بود. او با تاكيد بر اينكه برخي رديفها در متمم افزايش يافته بود كه معقول نبود و با همكاري كميسيون برنامه و بودجه كاهش يافت، اظهار كرد: همچنين اعتبارات طرحهايي كه پيشرفت فيزيكي بيش از ۶۰ درصد داشتند، افزايش يافت.
مخالفت اعضا با افزايش بودجه شركت پيام رسا
مهدي اقراريان، ديگر عضو شوراي شهر هم در مورد رديفهاي پيشنهادات متممهاي بودجه۱۴۰۳ گفت: يكي از رديفها متعلق به افزايش بودجه براي شركت پيامرسا است، در حالي كه اقدامات اين شركت و رييس آن براي ما جاي ابهام دارد و معتقدم اضافه كردن هر عددي به شركت پيامرسا كه فعاليت آن داراي ابهامات است نبايد صورت گيرد. او اظهار كرد: با اضافه شدن بودجه براي خانه روزنامهنگاران و كندو و.... كه همگي متعلق به شركت پيامرسا است، مخالف هستيم. عضو شوراي شهر تهران با بيان اينكه ۱۵۰ ميليارد تومان براي طرح آرمان پيشنهاد افزايش بودجه داشتند كه اصلا مكانيزم كاركرد شهرداري براي ما ابهام دارد، اظهار كرد: ۵۰ ميليارد تومان سازمان فرهنگي درخواست توليد فيلم داشته در حالي كه سوال است كه با اين ۵۰ ميليارد تومان چند اتوبوس ميتوان خريد؟ اين عضو شوراي شهر با بيان اينكه الان زمان گزارش گرفتن از شهرداري تهران است چرا كه در طول سال به سوالات ما جواب نميدهند، گفت: اگر قرار باشد شهرداري هر پيشنهادي ميآورد ما هم آن را تصويب كنيم خب چه كاري است؟ همان اعضاي خاص خودشان بودجه را بررسي كنند و تصويب كنند. علياصغر قائمي، ديگر عضو شورا هم گفت: در بررسي بودجه معاونت فرهنگي شهرداري تهران ديديم كه معاونت فرهنگي در بودجه ۱۲۹ رديف داشته كه ۱۹ رديف بودجه كاهشي داشته و ۲۰ رديف بودجهاش صفر بود و بودجه ۲۴ رديف افزايشي بود و اساسا دو رديف بودجه اوليه شان صفر بوده است. او افزود: حالا شهرداري درخواست داشته كه ۱۲۰۰ ميليارد تومان افزايش بودجه در متمم داشته باشد كه پيشنهاد من اين است كه آن دو رديفي كه بودجه اوليه صفر بوده از رديف افرايشيها حذف شود.
احداث ۱۰ قرارگاه توسط شهرداري
در اين جلسه، محمد امين توكلي زاده، معاون اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران در پاسخ به سوالات اعضاي شوراي شهر تهران گفت: در مجموعه معاونت اجتماعي، ۱۰ قرارگاه تاسيس كرديم و در اين قرارگاهها سه ضلع شهرداري تهران و شوراي هماهنگي فرهنگي، دستگاهها و سازمانهاي مردم نهاد و ضلع سوم مردم هستند. او در مورد فعاليت فرهنگي بهشت زهرا با بيان اينكه از تمام اعضاي شورا دعوت ميكنيم كه هر زماني اراده كردند از هر بخشي از طرح آرمان بازديد كنند، گفت: مراسمهايي كه در بهشت زهرا (س) برگزار ميشود، بعضاً ۵۰۰ هزار نفر شركتكننده دارد و عمده اين برنامهها را مردم برگزار ميكنند و دهها موكب و ايستگاه صلواتي در آن محل برپا ميشوند. توكليزاده افزود: اينكه برنامهريزي كنيم جمع بيشتري از شهروندان از برنامههاي بهشت زهرا (س) و حرم حضرت عبدالعظيم حسني استفاده كنند، ارزشمند است و به نوعي بخشي از گردشگري مذهبي به شمار ميرود. توكليزاده با بيان اينكه شهرداري منطقه ۳، پارك ملت و شركت عباس آباد به صورت ويژه بر موضوع نوروز متمركز شدهاند، تصريح كرد: برنامههاي دهه فجر، جشنهاي ماه شعبان و رجب، نوروز و ماه مبارك رمضان پيش بيني شده و بايد به تدريج اجرايي شود و در ميانه راه مناسبتهايي اضافه شد كه بايد بودجه براي آن در نظر ميگرفتيم و تقاضاي ما از شورا اين است كه به ما كمك كنند در ادامه راه نيز برنامهها را به ثمر برسانيم. بعد از استماع گزارش معاون شهردار، ناصر اماني از اعضاي شوراي شهر با بيان اينكه به يكي از مدارس دولتي محروم رفتم گفت: در مدرسهاي ۲۰۰۰ دانشآموز درس ميخوانند كه كلاسهايشان ۴۰نفره است و سقف آن هم داشت ميريخت و بعد اين مدرسه را ميبريم در طرح آرمان و از بهشت آرماني ميگوئيم؟ اماني ادامه داد: اينكه مدرسه را ايمنسازي كنيم يا در جلسهاي براي دانشآموزان سخنراني كنيم كدام كار تاثير فرهنگي دارد؟ اين ۱۵۰ ميليارد تومان بايد به مدارس محروم برود و صرف نوسازي مدارس شود و قطعا روح شهيد آرمان خوشحالتر ميشود. ۱۸۰ ميليارد تومان اعتبار براي اجراي برنامههاي فرهنگي داشتند؛ اما حالا ۱۷۰ ميليارد تومان افزايش بودجه اين مراسمات را در متمم درخواست كردند. او درخواست كرد كه در مورد افزايش بودجه طرح آرمان و ساخت فيلم توسط شهرداري تهران بايد جداگانه رأيگيري شود. اماني همچنين بيان كرد: سازمان فرهنگي بودجه ۱۰۰ ميلياردي توماني براي توليدات ساخت آثار تلويزيوني داشته، اما حالا پيشنهاد دادهاند كه در متمم بودجه ۱۶۰ ميليارد تومان ديگر به اين سازمان اختصاص داده است. او با طرح اين سوال كه آيا گزارشي از روند ساخت آثار تلويزيوني و تأثير آن وجود دارد؟ گفت: همچنين براي اجراي برنامههاي قرارگاه تعليم و تربيت۴۰۰ ميليارد تومان رديف بودجه داشتند اما حالا باز هم درخواست تخصيص و ۱۷۰ ميليارد تومان افزايش در متمم داشتند.
اماني افزود: با وجود تخصيص ۴۰۰ ميليارد تومان در بودجه سال جاري، اما اقدام و تأثير قابل توجهي مشاهده نشد و افزايش ۳۷ و نيم درصدي بودجه به كدام بخش آموزشي كه وظيفه شهرداري تهران هم باشد تعلق ميگيرد؟ژاين عضو شوراي شهر با اين ادعا كه گزارشاتي در محله گرديها دارم كه در قالب اين اعتبار ۱۰۰ تا ۳۰۰ ميليون تومان به حساب برخي واريز شده است، گفت: براي خريد ملك فرسوده در منطقه ۱۴ ميگويند كه پول نداريم اين ملك را تملك كنيم تا اتوبوس بتواند در خيابان تردد كند؛ اما حالا ميخواهند اين مبلغ را صرف توليد آثار تلويزيوني و تعليم و تربيت كنند؟ژدر ادامه مهدي چمران، رييس شوراي شهر تهران هم در واكنش به سخنان اماني با بيان اينكه شهرداري وظيفهاي در امر مدرسهسازي ندارد، گفت: ما وزارت آموزش و پرورش را داريم كه بودجه كشوري دارد و موضوعات را مخلوط نكنيد و بايد به مدرسه كمك كنيم. چمران افزود: طرح آرمان طرح موفقي است و ۱۷۴ ميليارد تومان هم براي تجهيز مدارس تخصيص دادند و اينگونه نبوده كه مديريت شهري مدارس را رها كرده و شهرداري قلك همه جا نيست و برويد يقه وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت را بگيريد تا كارهايشان را بكنند.
بدعتي جديد در بودجه فرهنگي
سيد جعفر تشكري هاشمي، ديگر عضو شوراي شهر در جريان بررسي متمم بودجه شهرداري تهران، گفت: براي ۲۲ منطقه و هر منطقه يك ميليارد تومان تحت عنوان اجراي برنامه فرهنگي در حرم حضرت عبدالعظيم و بهشت زهرا (س) در نظر گرفته شده است، توزيع بودجه به اين سبك، نه تنها غيرمعمول است؛ بلكه ميتواند به عنوان يك بدعت در بودجهريزي شهري تلقي شود. تشكري هاشمي بيان كرد: اينكه ما براي يك مكان مشخص بودجه فرهنگي تعريف كنيم صحيح نيست. هنگامي كه من اين رديف را ديدم به ياد برنامه افق افتادم كه به مهمانان خود كفن هديه ميداد و ما نيز در برنامههاي فرهنگي خود فقط حضور در بهشت زهرا (س) را ديدهايم و گويي ديگر برنامههاي فرهنگي جايگاهي ندارند. اينكه بودجه را جدا كرده و مختص اين دو مكان كنيم موضوعيت ندارد. عضو شوراي شهر تهران تصريح كرد: چه اقدام فرهنگي خاصي قرار است در بهشت زهرا انجام شود كه به ۲۲ ميليارد تومان پول احتياج دارد. رييس كميسيون عمران و حملونقل شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به ديگر رديف پيشنهادي متمم بودجه گفت: به هر منطقه اعلام شده كه بخشي از بهشت زهرا را ساماندهي كند؛ مثلاً منطقه يك قطعه ۲۹ و منطقه ۳ قطعه ۲۷ را بايد ساماندهي كند اين شيوه توزيع بودجه و تقسيم وظايف به صورت غير هماهنگ و سليقهاي، فاقد انسجام و برنامهريزي است. هاشمي گفت: اگر قرار است در بهشت زهرا اقداماتي همچون خيابانكشي، احداث سايبان يا هر نوع بهسازي انجام شود، بايد به صورت متمركز و با مديريت خود بهشت زهرا (س) صورت گيرد. توزيع بودجه به مناطق براي چنين كاري، هم غيرضروري و هم ناكارآمد است.