تردد روزانه 3 هزار اتباع عراقي به اروند
در حال حاضر از مهمترين پروژههاي عمراني كه در حال انجام است، ميتوان به احداث پل شهداي خدمت، در خرمشهر اشاره كرد كه با هزينه اوليه بيش از يك همت و پيشرفت ۷۱ درصدي در حال اجراست.
در حال حاضر از مهمترين پروژههاي عمراني كه در حال انجام است، ميتوان به احداث پل شهداي خدمت، در خرمشهر اشاره كرد كه با هزينه اوليه بيش از يك همت و پيشرفت ۷۱ درصدي در حال اجراست. به گزارش ايلنا؛ علي زارعي، مديرعامل منطقه آزاد اروند در نشست خبري كه صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد به ارايه گزارش عملكرد ۹ ماهه اين سازمان پرداخت و اظهار كرد: رسانهها به عنوان بازوي سازمانها نقش مهمي در اطلاعرساني و شفافسازي مسائل منطقه و كشور دارند و شفافيت و تعامل با رسانهها از الزامات موفقيت در مأموريتهاي آنهاست. وي ادامه داد: همچنين ساماندهي معابر در آبادان و خرمشهر، پروژه ساحلسازي رودخانه اروند صغير و احداث پارك خليج فارس نيز در دست اقدام هستند. در مجموع، سازمان منطقه آزاد اروند بيش از ۱۸۹۰ ميليارد تومان پروژه عمراني را در شهرهاي خرمشهر و آبادان برنامهريزي كرده است. زارعي اظهار كرد: در حوزه اقتصادي، اهداف سازمان شامل توسعه صادرات، سهولت كسب و كار، افزايش سرمايهگذاري، توليد، و اشتغال است و به همين منظور در سال ۱۴۰۲، صادرات از مرزهاي شلمچه و بندر آبادان به بيش از ۶۲۰ ميليون دلار رسيد كه نسبت به سال قبل ۱۵ درصد رشد داشته است. همچنين در ۹ ماهه ابتدايي سال ۱۴۰۳، اين رقم به بيش از دو ميليارد دلار افزايش يافته كه رشد ۱۰۰ درصدي را نشان ميدهد.
اين مقام مسوول عنوان كرد: سازمان منطقه آزاد اروند همچنين در سال ۱۴۰۲ بيش از ۲۲۰ ميليون دلار صادرات داشته و در ۹ ماهه ابتدايي سال ۱۴۰۳، اين رقم به حدود ۱۸۰ ميليون دلار رسيده است. وي خاطر نشان كرد: در راستاي تسهيل صادرات، پنجمين «كارانه تير» كشور در خرمشهر راهاندازي شد و قرارداد پنجره واحد صادرات نيز به منظور حذف پرداختهاي اضافي ابلاغ شده است. وي تصريح كرد: مرز شلمچه اكنون به يكي از مرزهاي مهم اقتصادي كشور تبديل شده است و در پروژههاي عمراني، زيرساختي در ۲ سال گذشته دستاوردهاي خوبي كسب كرده است. زارعي در مورد جذب سرمايهگذاري در منطقه آزاد اروند نيز گفت: در سال ۱۴۰۲، ۱۳۶ بسته سرمايهگذاري به ارزش بيش از ۲۸ همت (هزار ميليارد تومان) تهيه و به پنج زبان ترجمه شده است. وي ادامه داد: در اين سال، حدود ۵ همت سرمايهگذار داخلي جذب شده است كه نسبت به سال قبل بيش از ۱۰۰ درصد افزايش داشته است. همچنين در شش ماهه ابتدايي سال ۱۴۰۳، ۲.۵ همت سرمايهگذار داخلي جذب شده است. زارعي اظهار كرد: در زمينه سرمايهگذاري خارجي، نيز در سال ۱۴۰۲، ۱۳.۷ ميليون دلار جذب شده است و در شش ماهه ۱۴۰۳ اين رقم به بيش از ۲۰ ميليون دلار رسيده است كه ۱۴۰ درصد افزايش را نشان ميدهد. براي افزايش توليد، جلسات متعددي با توليدكنندگان برگزار شده است و سامانه جديدي براي ثبت آمار توليد و اخذ ارز راهاندازي شده است. وي ادامه داد: در سال ۱۴۰۲، بيش از ۷۲ واحد صنعتي جديد با سرمايهگذاري بيش از ۵۵۰۰ ميليارد تومان به بهرهبرداري رسيد و در شش ماهه ۱۴۰۳، ۱۶ واحد صنعتي جديد با طرح توسعه به ارزش ۲۶۰۰ ميليارد تومان به بهرهبرداري رسيده است. مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اظهار كرد: در حوزه زيرساختها، پروژههاي زيرساختي در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل ۱۰۰ درصد افزايش يافته و به رقم ۶۸ ميليارد تومان رسيده است. وي ادامه داد: همچنين، پروژههاي عمراني و زيربنايي جديد به ارزش ۱۳۶ ميليارد تومان در شهركهاي صنعتي آبادان آغاز شده است. احداث تصفيهخانه صنعتي با ظرفيت ۱۵ هزار متر مكعب و بودجه ۱۰۰۰ ميليارد تومان نيز در حال انجام است. زارعي اظهار داشت: در زمينه گمرك و امور خودرويي، براي اولينبار بعد از هفت سال، واردات خودروهاي ون، كشنده، مينيبوس، كاميون و وانت در منطقه آزاد اروند انجام شده است. وي تصريح كرد: همچنين، واردات خودروهاي سواري هيبريد و ساماندهي ماشينآلات راهسازي نيز در حال اجراست و اين اقدامات به منظور تسهيل شرايط سرمايهگذاري و توليد در منطقه آزاد اروند انجام شده است.
مديرعامل منطقه آزاد اورند در پايان اين نشست خبري در خصوص اقدامات آينده اين منطقه، اظهار كرد: منطقه آزاد اروند در مسير تحقق اهداف كلان توسعه خود قرار دارد و برنامههاي آينده اين سازمان بر تقويت زيرساختها، جذب سرمايهگذاران داخلي و خارجي و ايجاد اشتغال پايدار متمركز خواهد بود.