رفتار خشونت‌آميز در جامعه به سمت استفاده از اسلحه و قمه رفته است

رفتار خشونت‌آميز در جامعه به سمت استفاده از اسلحه و قمه رفته است

۱۴۰۳/۱۱/۰۱ - ۰۱:۴۱:۴۵
|
کد خبر: ۳۳۱۴۱۸

وقتي رفتار خشونت‌آميز در جامعه به سمت استفاده از اسلحه و قمه مي‌رود، اين مساله نشان‌دهنده آن است كه در فضاي عمومي جامعه بايد روي نشاط، شادابي، كنترل خشم، رفاه، تامين اجتماعي و سرمايه اجتماعي كار كنيم.

وقتي رفتار خشونت‌آميز در جامعه به سمت استفاده از اسلحه و قمه مي‌رود، اين مساله نشان‌دهنده آن است كه در فضاي عمومي جامعه بايد روي نشاط، شادابي، كنترل خشم، رفاه، تامين اجتماعي و سرمايه اجتماعي كار كنيم.

سيد حسن موسوي چلك، معاون سلامت اجتماعي سازمان بهزيستي كشور با بيان اين مطلب در خصوص دلايل تشكيل گروه‌هاي خلافكاري و گانگستري در تهران به ايلنا گفت: وقتي گروه‌هاي خارج از قواعد جاري كشور در جامعه تشكيل مي‌شود، براي خود اهدافي را دنبال مي‌كنند و برخي از اين اهداف تقابل، ايجاد فضاي رعب و وحشت در جامعه و قدرت نمايي است و طبيعتاً بخشي از اين گروه‌ها در سايه اين نوع رفتارها اقدام به سرقت و تخريب اموال نيز مي‌كنند.

 

واقعيت را بايد بدانيم خشونت در جامعه بيشتر شده است

وي افزود: از طرفي گروه‌هاي خلافكار در زندگي‌شان نيز براي خود اهدافي را دنبال مي‌كنند. بخشي از اين افراد تحقق اهداف‌شان را در تشكيل چنين گروه‌ها يا حضور در اين گروه‌ها مي‌دانند. اين واقعيت را بايد بدانيم كه خشونت در جامعه بيشتر شده و برخي از اينها خود مروج خشونت در بستر جامعه هستند. وقتي رفتار خشونت‌آميز در جامعه به سمت استفاده از اسلحه و قمه مي‌رود، اين مساله نشان‌دهنده آن است كه در فضاي عمومي جامعه بايد روي نشاط، شادابي، كنترل خشم، رفاه، تامين اجتماعي و سرمايه اجتماعي كار كنيم.

 

گسترش استفاده از سلاح‌ سرد، تعرض و بي‌احترامي به قانون را بيشتر مي‌كند

معاون سازمان بهزيستي در پاسخ به اين پرسش كه پليس در عمليات خود از كشف سلاح‌هاي جنگي و شبه‌جنگي در گروه‌هاي خلافكار در تهران ابراز نگراني كرده است، چرا شاهد اين حد از خشونت در جامعه هستيم، گفت: وقتي استفاده از اين نوع سلاح‌ها در جامعه گسترش پيدا مي‌كند؛ ناامني، تعرض و بي‌احترامي به قانون نيز بيشتر مي‌شود و مردم و جامعه هزينه‌هاي بيشتري را متحمل مي‌شوند.

 

نمي‌توان مانع تشكيل باندهاي خلافكاري شد

وي خاطرنشان كرد: وقتي رفتار خشونت‌آميز در جامعه به سمت استفاده از اسلحه و قمه مي‌رود، اين نشان‌دهنده آن است كه در فضاي عمومي جامعه بايد روي نشاط، شادابي، كنترل خشم، رفاه، تامين اجتماعي و سرمايه اجتماعي كار كنيم. در جامعه‌اي كه سرمايه اجتماعي پايين باشد، اين نوع مصاديق ظهور و بروز بيشتري پيدا مي‌كند و طبيعتا هزينه‌اي كه دولت‌و مردم بايد بپردازند افزايش پيدا مي‌كند. در جامعه‌اي كه سرمايه اجتماعي پايين باشد، اين نوع مصاديق (دار و دسته‌هاي خلافكاري) ظهور و بروز بيشتري پيدا مي‌كند و طبيعتا هزينه‌اي كه دولت‌ و مردم بايد بپردازند، افزايش پيدا مي‌كند. موسوي چلك با تاكيد بر اينكه نمي‌توان مانع تشكيل باندهاي خلافكاري شد، گفت: جامعه‌اي كه متكثر و متنوع مي‌شود و مسائل خاص اقتصادي خود را دارد و جامعه‌اي كه فقر و خشونت در آن گسترش مي‌يابد، تشكيل اين گرو‌ه‌هاي خلافكاري غيرطبيعي نيست، اما فراواني و گسترش آن مي‌تواند نگراني در پي داشته باشد.

 

دسترسي راحت به سلاح‌هاي سرد احتمال ارتكاب به جرم را افزايش مي‌دهد

وي با بيان اينكه دسترسي راحت به سلاح‌هاي سرد، احتمال ارتكاب جرم را افزايش مي‌دهد، تاكيد كرد: جامعه كنوني ما جامعه گانگستري نيست و فقط هر از چند گاهي اخباري از اين گروه‌ها منتشر مي‌شود، اما همچنان امنيت در كشور وجود دارد و از طرفي در اين زمينه شواهدي وجود دارد كه زورگيري‌ها به سبك گانگستري تقريبا در جامعه وجود ندارد و چندان موضوعيتي هم ندارد، اما گرو‌ه‌هاي خلافكاري در جامعه هستند كه با خشونت با ديگران برخورد مي‌كنند و هرازگاهي گزارش‌هايي از آنها منتشر مي‌شود و زماني كه توسط پليس شناسايي مي‌شوند، برخورد انتظامي و قضايي با آنها صورت مي‌گيرد. وي در خصوص رويكرد برخورد با باندهاي خلافكاري گفت: بسته به نوع رفتار باند‌هاي خلافكار نوع برخوردي كه با آنها صورت مي‌گيرد، متفاوت خواهد بود. رويكرد كلان اين است كه هرچه موضوعات اجتماعي را انتظامي، قضايي، امنيتي و سياسي نكنيم بهتر است، اما در جايي كه اين باندهاي خلافكاري در ميان مردم رعب و وحشت ايجاد مي‌كنند، قطعا برخوردهاي انتظامي و قضايي غالب‌تر است. در نهايت رويكردهاي كلي در مواجهه با موضوعات اجتماعي و فرهنگي اين است تا مي‌توانيم اين حوزه‌ها را سياسي و امنيتي نكنيم.

 

مشكلات زنان تحت پوشش با يك ميليون مستمري حل و فصل نمي‌شود

وي در ادامه در خصوص اولويت‌ها در معاونت سلامت اجتماعي سازمان بهزيستي گفت: اولويت اول من و همكارانم در مجموعه سازمان بهزيستي، برنامه‌ريزي براي توسعه كيفي خدمات و دوم فراگيري برنامه‌هايي خواهد بود كه در حوزه اجتماعي داريم، خواهد بود. طبيعتا سرمايه‌گذاري روي كودكان و زناني كه تحت پوشش هستند، از اولويت‌هاست. گاهي تصور مي‌كنيم با پرداخت يك ميليون تومان مستمري مسائل زنان حل و فصل مي‌شود، اما اينگونه نيست.

چلك خاطرنشان كرد: تلاش ما در اين جهت است كه بتوانيم از ظرفيت‌هاي غيردولتي، استادان و انجمن‌ها بهره بگيريم. همچنين بازنگري برنامه‌ها يكي از اولويت‌هاي كاري‌ام است كه شامل ترويج مسووليت اجتماعي در جهت توانمندسازي ذينفان و بازتعريف توانمندسازي است. منظور از توانمندسازي ارايه خانه و شغل و ازدواج نيست. توانمندسازي ابعاد مختلفي دارد و هر بعدش مولفه‌هاي مختلفي را در بر مي‌گيرد. تمام تلاش ما اين است كه روي فراگيري، جامعيت كفايت، پايداري و اثربخشي همه برنامه‌ها در حوزه سلامت اجتماعي برنامه‌ريزي كنيم. طبيعتا بهزيستي مرجع سلامت اجتماعي است و بايد به همين تناسب نقش‌آفرين هم باشد.