محمد مهاجری: موضوع FATF اقتصادی سیاسی است نه امنیتی

محمد مهاجری: موضوع FATF اقتصادی سیاسی است نه امنیتی

۱۴۰۳/۱۱/۰۱ - ۱۵:۱۱:۵۲
|
کد خبر: ۳۳۱۴۸۸

یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: موضوع FATF یک موضوع کاملا اقتصادی و سیاسی است.

به گزارش ایلنا، محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا درباره اظهارنظر برخی از نمایندگان مجلس و برخی افراد تریبون‌دار در خصوص بررسی مجدد FATF و آمادگی ایران برای مذاکره عنوان کرد: موضوع FATF یک موضوع کاملا اقتصادی و سیاسی است. بنابراین حوزه پرداختن به این موضوع حوزه سیاست و اقتصاد است، اینکه افرادی خارج از این حوزه در آن ورود کنند و بخواهند نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام را تغییر دهند به نظرم کار غیرعقلانی است. ولی از این کارهای غیرعقلانی ما بیش از ۴۵ سال است که در این کشور می‌بینیم و چیز جدیدی نیست.

وی ادامه داد: به هر حال عده‌ای نظرات مخالف دارند، اگر این افراد نظری مخالف دارند بیایند در یک فضای کاملا علمی بحث کنند اشکال ندارد اما اینکه فضا را اینگونه ملتهب کنند که هر کسی که موافق FATF باشد دشمن است و یا ضدانقلاب و ضدنظام است و می‌خواهد در زمین آمریکا بازی کند، موضوع حل نمی‌شود.

این فعال سیاسی اصولگرا خاطرنشان کرد: نظام باید در این نوع موضوعات تکلیف خودش را یک مرتبه برای همیشه با این اقدامات و اظهارات پوپولیستی حل کند. آیا قرار است مسائل مربوط به منافع ملی و امنیت ملی ما در هیئت‌های مذهبی حل شود و یا حتی در بین نمایندگان مجلس که مثلا منتخب ۴ درصد مردم هستند و یا نمایندگانی که واقعا در بسیاری از حوزه‌ها از دانش و سواد کافی برخوردار نیستند؟ یا در محافل رسانه‌‌ای که نسبت به موضوع اشراف ندارند؟ تکلیف این موضوع باید یکبار برای همیشه در کشور روشن شود. ما جایگاه‌هایی داریم برای اینکه بتوانند به این موضوعات رسیدگی کنند. حتی معتقدم برخی اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت به لحاظ تخصص و دانش چیزی درباره FATF  نمی‌دانند متاسفانه بولتن‌هایی در دوره‌های قبل به این افراد داده شده و روش‌های غیراخلاقی استفاده شده برای اینکه به شکلی افراد را تحت تاثیر قرار دهند، این باعث شد که برخی از اعضای مجمع تشخیص نسبت به این موضوع بدبین شود.

مهاجری تصریح کرد: حتی گاهی اوقات به جای اینکه پیوست علمی و اقتصادی ضمیمه گزارش شود پیوست‌های امنیتی درست کردند و حتی گاهی اوقات حرف‌های خنده‌دار درباره این موضوع مطرح شد؛ به طور مثال گفتند «اگر ما FATF را بپذیریم باید حاج قاسم سلیمانی را دست بسته تحویل آمریکایی‌ها بدهیم»!؟ یا گفتند «اگر FATF را بپذیریم دیگر نمی‌توانیم به مقاومت در منطقه کمک کنیم»، از این حرف‌های بی‌ربط بسیار گفته می‌شود. الان کشور عربستان عضو FATF است آیا به کشورهای منطقه که طرفدار آنهاست و می‌خواهد منویات خود را در این کشورها اجرایی کند، کمک نمی‌کند؟ قطعا می‌کند. بنابراین FATF جلودار این چیزها نیست.

وی ادامه داد: FATF یک موضوع بسیار ساده و پیش پا افتاده است که نظام بانکی را به سیستم بانکی جهان متصل می‌کند و می‌توان راحت‌تر کارها را انجام داد. همین الان برای انتقال ۵۰ هزار دلار یا ۱۰۰ هزار دلار توسط یک تاجر به خارج از کشور و یا از خارج کشور به ایران مشکل وجود دارد و نمی‌توانند به راحتی فعالیت کنند. تا چه زمانی می‌توانیم مانند انسان‌های نخستین مبادله کالا به کالا کنیم؟ تا چه زمانی قرار است به چین نفت بدهیم و از آن‌ها جنس بنجل و یا حتی جنس خوب بگیریم؟ این روش‌ها در دنیای امروز روش‌های منسوخی است، ضمن اینکه این اقدامات به اعتبار بین‌المللی جمهوری اسلامی لطمه می‌زند.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اظهارات اخیر کوچک‌زاده در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه حالا عده‌ای در مجلس نعره می‌زنند و داد می‌کشند، این‌ها در بازی نیستند و مامور به داد زدن هستند و پشت صحنه واقعیت‌ها را نمی‌دانند و بالاخره به یک شکلی کباده‌کشی دیگران را می‌کنند. دیگران دارند از این آدم‌ها برای رسیدن به اهداف‌شان سوءاستفاده می‌کنند. افرادی در کشور هستند که دارند از تحریم کاسبی می‌کنند ولی یک آدم‌هایی را جلو انداخته‌اند که این‌ها داد بزنند و آن‌ها منافع‌شان را ببرند. در واقع باید مراقب باشیم که نوکر بی‌جیره و مواجب کاسبان تحریم نشویم.