دستگاههاي دولتي و نظارتي نبايد سرعتگير بخش خصوصي باشند
رهبر معظم انقلاب در ديدار صدها نفر از كارآفرينان، سرمايهگذاران و فعالان اقتصادي تاكيد كردند: دستگاههاي دولتي و نظارتي نبايد سرعتگير بخش خصوصي باشند.
رهبر معظم انقلاب در ديدار صدها نفر از كارآفرينان، سرمايهگذاران و فعالان اقتصادي تاكيد كردند: دستگاههاي دولتي و نظارتي نبايد سرعتگير بخش خصوصي باشند.
حضرت آيتالله خامنهاي، رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار صدها نفر از كارآفرينان، سرمايهگذاران و فعالان اقتصادي، پيشرفتها و ابتكارات بخش خصوصي را مايه اميد و حركت خواندند و با ضروري دانستن كار جدي رسانهاي براي آگاه شدن مردم به ويژه جوانان از اين دستاوردهاي خرسندكننده تاكيد كردند: نظام تصميمگيري و اجرايي كشور به عنوان يك الزام كاملا جدي، به بخش خصوصي كمك كند و موانع را از مسير تحرك و پيشرفت آن بردارد.
رهبرمعظم انقلاب در اين ديدار همچنين با اشاره به پيروزي مقاومت غزه گفتند: آنچه در مقابل چشم دنيا در حال رخ دادن است، شبيه افسانه است.
حضرت آيتالله خامنهاي جلسه امروز را بسيار شيرين و مفيد و سخنان و گزارشهاي فعالان اقتصادي را بهخصوص باتوجه به تلاش دشمنان براي ايجاد فضاي يأس و نااميدي، مايه حيات و پيشرفت برشمردند و گفتند: متاسفانه به علت كمكاريهاي رسانهاي، جوانان، دانشجويان و قشرهاي ديگر از اين خبرهاي خوش و پيشرفتهاي به دست آمده مطلع نيستند كه مسوولان اين امر بايد با بحث و بررسي دقيق، يك كار مهم رسانهاي را در اين زمينه برنامهريزي و اجرا كنند.
ايشان با اشاره به ۵ ديدار با فعالان اقتصادي در سالهاي اخير گفتند در سال ۹۸ و در اوج تحريمها و تهديدهاي مضاعف، توليدكنندگان و كارآفرينان را فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادي ناميديم و رشد توليد را خواستار شديم كه جلسات سالهاي بعد نشان داد بخش خصوصي در روند افزايش قدرت و خلاقيت حركت ميكند و امسال هم مشخص شد كه فعالان اقتصادي با تجربيات ميداني خود، بهدنبال گسترش توليد و افزايش سرمايهگذاري هستند.
رهبرمعظم انقلاب با اشاره به بازديد ديروز از نمايشگاه پيشگامان پيشرفت افزودند: اين نمايشگاه بخش كوچكي از واقعيات كشور را نشان ميدهد، اما در عين حال آشكار ميكند كه بخش خصوصي با وجود فشارها و تحريمها و تهديدات، به سطح قابل قبولي از پيشرفت دست يافته و حركت كشور رو به جلو است كه بايد اين نعمت بزرگ الهي را قدر بدانيم.
حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: اگرچه بخش خصوصي در زمينه اقتصاد از مصاديق پيشرفت كشور است، اما در عرصه علم و تحقيق و بخشهاي ديگر هم نشانههاي پيشرفت آشكار است؛ البته مشكلات، عيوب و نواقص هم كم نيست كه رفع آنها به ما مسوولان برميگردد.
ايشان توجه مسوولان به ظرفيتها و تواناييهاي داخلي را بهويژه با توجه به تحريمها و فشارها، كاملاضروري دانستند و افزودند: بايد از اين ظرفيتها كمال بهره را ببريم.
رهبرمعظم انقلاب بازديد سران سهقوه و ديگر مسوولان را از نمايشگاه پيشگامان پيشرفت، مفيد و ضروري خواندند و گفتند: سال گذشته نيز شهيد رييسي پس از بازديد از نمايشگاه بسيار خرسند و اميدوار شده بود.
ايشان دغدغهمندي سرمايهگذاران بخش خصوصي براي پيشرفت كشور را، نقطه برجسته نمايشگاه ديروز و ديدار امروز خواندند و گفتند: البته موضوع درآمد نيز بالطبع موردتوجه سرمايهگذاران است، اما مشخص است كه غالبا بيشتر از توجه به افزايش درآمد، به حل مشكلات و پيشرفت كشور توجه دارند. حضرت آيتالله خامنهاي با تاكيد بر وظيفه جدي مسوولان براي رفع گلههاي فعالان اقتصادي گفتند: نظام تصميمگيري و اجرايي به مفهوم واقعي كلمه «بايد» به بخش خصوصي كمك و موانع پيشرفت آن را رفع كنند. ايشان برخي اقدامات دستگاههاي دولتي و نظارتي را به «ايجاد سرعتگير» در مسير تحرك بخش خصوصي تشبيه كردند و گفتند: يك مساله كه انسان را شرمنده ميكند، واردات توليدات مشابه داخل است كه عملا به ضرر كارگر و توليدكننده است و راه را براي به زانو درآمدن سرمايهگذار داخلي در مقابل رقباي خارجي هموار ميكند.
رهبرمعظم انقلاب پيگيري آقاي عارف، معاون اول رييسجمهور از وزيران را براي رفع چنين موانعي، الزامي برشمردند و گفتند: ممكن است رفع موانع نياز به اصلاح قوانين و مقررات داشته باشد كه بايد انجام شود.
ايشان كمك به بخش خصوصي را به معناي سهلانگاري در قبال برخي سوءاستفادهكنندگان ندانستند و افزودند: بايد در عين افزايش مراقبتها، كمكها را هم براي كساني كه خواهان پيشرفت كشور هستند، افزايش داد.
حضرت آيتالله خامنهاي، عمل به سياستهاي اصل ۴۴ را اقدامي مهم در رفع موانع رشد اقتصادي كشور خواندند و گفتند: اين سياستها مورد تاييد همه مسوولان و صاحبنظران قرار گرفت، اما مسوولان ذيربط باوجود توصيههاي مكرر، به آنها عمل نكردند و اين مساله از علل تنزل اقتصادي كشور در دهه ۹۰ بود.
ايشان با ابراز خرسندي از تشكيل كارگروههاي تخصصي در بخش خصوصي براي دستيابي به رشد ۸ درصد افزودند: اين صاحبنظران با بررسي تواناييها و آماده كردن طرحهاي سرمايهگذاري، راهحل مشكلات را مشخص كردهاند كه مسوولان دولتي بايد جدا نتايج كار اين كارگروهها را دنبال و اجرا كنند.
رهبرمعظم انقلاب با انتقاد از كساني كه تحقق رشد اقتصادي ۸ درصد را امكانناپذير ميدانند و آن را به سرمايهگذاريهاي ناممكن و هنگفت خارجي منوط ميكنند، افزودند: صاحبنظراني كه در كارگروههاي تخصصي، رشد ۸ درصد را پيگير هستند، آن را به « اينگونه سرمايهگذاريهاي خارجي» منوط نكردهاند و با تمركز بر تواناييهاي داخلي به دنبال تحقق آن هستند و دولت بايد حتما به آنها توجه و كمك كند.
ايشان با اشاره به ضرورت استمرار رشد بالاي اقتصادي گفتند: رشد ۸ درصدي البته معجزه نميكند، اما اگر استمرار پيدا كند و عوايد و نتايج آن عادلانه تقسيم شود، وضع كشور تغيير محسوس خواهد كرد.
رهبرمعظم انقلاب حضور در مجامعي مانند بريكس را هم مهم دانستند و با اشاره به ضرورت فعاليت مسوولان ديپلماسي كشور براي بهرهمندي حداكثري از اين فرصت بزرگ گفتند: سامانه مالي بريكس كه تبادل مالي با ارزهاي كشورهاي عضو را ممكن ميكند، ظرفيت مهمي است.
ايشان حذف هر چه ممكن دلار از مبادلات تجاري را ضروري برشمردند و گفتند: اين كار كه رييسجمهور محترم هم به دنبال آن هستند، كاري بزرگ و مهم و در كارزار اقتصادي، حركتي بسيار قاطع و تعيينكننده است و بانك مركزي بايد ميدان را براي تخصيص ارزهاي ديگر بازكند، البته انجام آن عكسالعملهايي خواهد داشت، اما دست كشور را قويتر ميكند.
ايشان با اشاره به گلايه ديروز يكي از توليدكنندگان در نمايشگاه مبني بر طولانيتر شدن زمان صدور يك مجوز با وجود تذكر اين موضوع در سخنراني سال گذشته رهبري خاطرنشان كردند: من از اين مساله واقعا شرمنده شدم. اين مسائل را بايد حل كرد و حل آنها در گرو باور و پايبندي عملي به ضرورت كمك به بخش خصوصي است بهگونهاي كه بخش خصوصي احساس كند كه پشتش به كمكهاي دولتي گرم است و امور بدون مانعتراشي، سهل و روان انجام ميشود.
رهبرمعظم انقلاب در بخش ديگري از سخنانشان، آتشبس و پيروزي غزه را نشانهاي آشكار از تحقق پيشبيني زنده بودن و زنده ماندن مقاومت خواندند و گفتند: آنچه در مقابل چشم دنيا در حال رخ دادن است شبيه افسانه است كه دستگاه جنگي عظيمي همچون امريكا، بياعتنا به مفاهيم انساني، بمبهاي سنگرشكن به رژيم ظالم و خونخوار صهيوني بدهد و آن رژيم سفّاك و بيرحم ۱۵ هزار كودك را در خانه و بيمارستان بمباران كند، اما نتوانند اهداف خود را محقق كنند.
ايشان با تاكيد بر اينكه اگر امكانات امريكا نبود رژيم صهيونيستي در همان هفتههاي اول به زانو در ميآمد، افزودند: رژيم صهيونيستي در اين يك سال و چند ماه هر چه توانست جنايت و خانهها، بيمارستانها، مساجد و كليساها را در مساحت كوچكي مثل غزه بمباران كرد، اما در نهايت نه تنها نتوانست به هدفي كه رييس بدبخت و روسياه آن معين كرده بود يعني نابودي حماس و اداره غزه بدون مقاومت، دست پيدا كند، بلكه ناچار شد با همان حماس سر ميز مذاكره بنشيند و شرايط آن را براي آتشبس قبول كند.
حضرت آيتالله خامنهاي سرزندگي و پيروزي مقاومت در ماجراي غزه را مصداق تحقق سنت الهي پيروزي در صورت مقاومت خواندند و گفتند: هر جا از طرف بندگان خوب خدا ايستادگي باشد، پيروزي حتمي است.
ايشان با اشاره به سخناني ناشي از توهم و خيالبافي مبني بر ضعيف شدن ايران تاكيد كردند: آينده نشان خواهد داد كه چه كسي ضعيف شده است همچنانكه صدام نيز به خيال ضعيف شدن ايران، تهاجم را آغاز كرد و ريگان هم با همين خيال به او كمكهاي آنچناني كرد، اما سرانجام آن دو و دهها متوهم ديگر، همه به درك واصل شدند و جمهوري اسلامي روز به روز رشد پيدا كرد كه اين تجربه به فضل الهي قابل تكرار است.
در ابتداي اين ديدار ۱۳ نفر از توليدكنندگان و فعالان اقتصادي بخش خصوصي، آقايان و خانمها:
پيام خليلي، از حوزه تجهيزات صنايع نفت و گاز
رضا حاجيكريم، از صنعت آب و فاضلاب
زهره منوچهري، فعال حوزه زعفران، گياهان دارويي و بخش تعاوني
علي مخدومي، توليدكننده پرّههاي داغ توربين گازي
شهريار صفاري، فعال حوزه دامپروري و صنايع لبني
رضا رضايي، توليدكننده قطعات خودرو
مجتبي دستمالچيان، از صنعت نساجي
منصور نجمي نيا، از صنعت معدن
عليرضا فرهادي، فعال حوزه اينترنت اشياء و ميكروالكترونيك
صدف تاجر، توليدكننده كالاهاي مادر و كودك
مسعود پورجولا، از صنعت گاز و LNG
مهام مومني، فعال حوزه انرژي
و سيد امير مويد علايي، فعال حوزه سانتريفيوژهاي صنعتي
به بيان پيشرفتها، چالشها و پيشنهادها پرداختند.
طراحي و اجراي الگوهاي نوين جذب و آموزش دانشجويان صنعتي، ضرورت ايجاد وحدت رويه و ثبات در بخشنامههاي مالي دولت، لزوم متناسبسازي قوانين تامين مالي شركتهاي دانشبنيان در نظام بانكي، سهم پايين تعاونيها از اقتصاد كشور، توانمندسازي كشور در رقابت بينالمللي، تخصيص نقشهراه ۲۰ ساله براي صنعت خودرو به عنوان سند بالادستي و ايجاد ثبات بلندمدت در قوانين اين حوزه، توجه به ظرفيتهاي صنعت نساجي با جلوگيري از واردات بيرويه پارچههاي خارجي و قاچاق پوشاك، ضرورت الزام بخش دولتي و صنايع مادر به استفاده از فناوريهاي هوشمند، لزوم ارايه مشوق به صنايع فعال در مناطق كمتربرخوردار و ضرورت مبارزه قاطع با هرگونه فساد در ارتباط با مسائل بخش خصوصي از جمله محورهاي مطرح شده سخنرانان اين مراسم بود.