منابع مالي افزايش آبونمان آب صرف هوشمندسازي كنتورها مي‌شود

۱۴۰۳/۱۱/۰۶ - ۰۰:۵۶:۲۱
|
کد خبر: ۳۳۱۹۶۱

مديركل مديريت مصرف، خدمات مشتركين و كاهش هدررفت آبفاي كشور گفت: قرار است منابع مالي ناشي از افزايش آبونمان آب صرف هوشمندسازي كنتورهاي آب شود.

مديركل مديريت مصرف، خدمات مشتركين و كاهش هدررفت آبفاي كشور گفت: قرار است منابع مالي ناشي از افزايش آبونمان آب صرف هوشمندسازي كنتورهاي آب شود. به گزارش تسنيم، علي سيدزاده، مديركل مديريت مصرف، خدمات مشتركين و كاهش هدررفت شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور در نشست تخصصي «نصب كنتورهاي هوشمند آب» كه در حاشيه بيستمين نمايشگاه بين‌المللي آب و صنعت آب و فاضلاب برگزار شد، گفت: روز گذشته در جلسه هيات دولت پس از نزديك به 10 سال مجوز هزينه آبونمان آب كه پيش از اين رقم بسيار ناچيزي بوده است، افزايش يافت و در عين حال منابع مالي ناشي از اين افزايش قرار است به هوشمندسازي كنتورهاي آب اختصاص يابد. سيدزاده با اشاره به اراده دولت براي هوشمندسازي كنتورهاي آب در سطح كشور گفت: اگرچه هوشمندسازي كنتورها موضوع جديدي نيست، اما از نگاه اراده حاكميت، دولت و وزارت نيرو و همچنين از منظر لحاظ ‌شدن منابع مالي جديد براي سال 1404 در زمينه هوشمندسازي كنتورهاي آب، شاهد گشايش‌هايي براي توليدكنندگان كنتورهاي هوشمند، شركت‌هاي آب و فاضلاب و در نهايت مشتركان خواهيم بود. وي افزود: در بند 3 الف ماده 39 قانون 5ساله هفتم پيشرفت جمهوري اسلامي ايران به‌طور مشخص قانونگذار براي اولين‌بار به شركت‌هاي آب و فاضلاب اجازه داده است كه كنتورهاي خراب يا كنتور اشتراك‌هايي را كه مصرف آنها بالاتر از الگوي مصرف آب است، تعويض كنند و با اين شرط كه كنتور هوشمند نصب كنند، مي‌توانند هزينه كنتور و نصب آن را از  مشترك  دريافت كنند.

به گفته سيدزاده، منابع مالي هزينه‌هاي نصب و تامين كنتور هوشمند اشتراك‌هايي كه آب را پايين‌تر يا در حد الگو مصرف مي‌كنند در بودجه سنواتي شركت‌هاي آب و فاضلاب لحاظ شده است. سيدزاده در‌باره مزاياي نصب كنتورهاي هوشمند آب گفت: كاهش تلفات و شناسايي نشست آب و در نتيجه مديريت هدررفت واقعي آبي، شناسايي استفاده‌هاي نامتعارف و ارسال هشدار به مشترك، مديريت تقاضاي آب در شرايط بحراني، اصلاح الگوي مصرف آب و در نتيجه افزايش بهره‌وري تاسيسات آبرساني، بهبود سيستم وصول مطالبات و كاهش مطالبات معوقه، نبود نياز به حضور ماموران قرائت در محل اشتراك و جلوگيري از ايجاد مزاحمت‌هاي احتمالي براي مشترك، سرعت در صدور صورتحساب با حذف عامل انساني و همچنين كاهش خطاي محاسباتي از جمله مزاياي استفاده شركت‌هاي آب و فاضلاب از كنتورهاي هوشمند آب است. 
وي افزود: شركت مهندسي آبفاي كشور براي اولين‌بار در كشور راهنماي انتخاب كنتورهاي هوشمند را با بهره‌گيري از متخصصان اين شركت و همچنين نظرات توليدكنندگان منتشر كرده كه اخيرا به تمامي شركت‌هاي آب و فاضلاب و توليدكنندگان كنتورهاي هوشمند ابلاغ شده است و قابليت ويرايش  و  ارتقا  هم  دارد.