سرانه آب ايرانيها يك سوم شد
دبيركل فدراسيون صنعت آب گفت: سرانه آب به كمتر از ۵۰۰ متر مكعب در سال كاهش يافته است، در حالي كه اين رقم قبلا ۱۵۰۰ متر مكعب بوده است.
دبيركل فدراسيون صنعت آب گفت: سرانه آب به كمتر از ۵۰۰ متر مكعب در سال كاهش يافته است، در حالي كه اين رقم قبلا ۱۵۰۰ متر مكعب بوده است.
به گزارش تسنيم، نشست تخصصي «صنعت آب و راهكارهاي پرداخت مطالبات» در حاشيه بيستمين نمايشگاه بينالمللي صنعت آب و تأسيسات آب و فاضلاب به ميزباني سخنگوي صنعت آب برگزار شد.
در ابتداي اين نشست، شريعت دبيركل فدراسيون صنعت آب با بيان اينكه بهرغم مشكلات و سياستهاي نادرست گذشته، صنعت آب ايران پتانسيل بالايي دارد و ميتواند در سطح بينالمللي مطرح شود، به ناترازي در منابع آبي كشور اشاره كرد و گفت: سرانه آب به كمتر از 500 متر مكعب در سال كاهش يافته است، در حالي كه اين رقم قبلا 1500 متر مكعب بوده است. دبيركل فدراسيون صنعت آب بر لزوم بازآفريني سياستهاي آبي تأكيد كرد و بيان داشت: اهميت همكاري بخش خصوصي در حل مشكلات قابل توجه است. وي به چالشهاي موجود براي بخش خصوصي و نياز به اعتماد و حمايت دولت از اين بخش اشاره كرد و اظهار داشت: با ايجاد يك بازار آب و تعيين قيمت مناسب، ميتوان به بهبود وضعيت آب كشور كمك كرد. شريعت در ادامه سخنان خود به بررسي وضعيت فعلي بخش آب و فاضلاب كشور و چالشهاي موجود در اين حوزه پرداخت و گفت: مطالعات نشان ميدهد كه نيازهاي مالي در بخش آب به 30 همت، فاضلاب به 17 همت و مطالبات آبشيرينكنها به 9 هزار ميليارد تومان ميرسد. همچنين، بدهي دولت بابت خريد تضميني آبشيرينكنها 140 هزار ميليارد تومان برآورد شده است. وي با اشاره به مشكلات مالي و ناتواني دولت در پرداخت بدهيها افزود: با روند كنوني، تكميل 550 پروژه فعال در اين حوزه 30 سال زمان خواهد برد.
شريعت به اهميت نقش بخش خصوصي در اين حوزه تأكيد كرد و بيان داشت: بخش خصوصي بايد به عنوان واسطهاي ميان دولت و مردم عمل كند. افزايش قيمت آب بهصورت پلكاني ميتواند به صرفهجويي و مديريت بهتر منابع منجر شود؛ الگويي كه در بسياري از كشورها موفقيتآميز بوده است.
دبيركل فدراسيون صنعت آب همچنين به چالشهاي اجتماعي، سياسي و امنيتي مرتبط با آب اشاره كرد و گفت: مساله آب ديگر تنها محدود به اختلافات بين كشورها نيست، بلكه به درون استانها و شهرها نيز كشيده شده است و اين موضوع نيازمند مديريت جدي است. شريعت در ادامه به مشكلات كشاورزان به دليل كمبود آب پرداخت و اظهار داشت: كشاورزان به دليل اين بحران در حال نابودي هستند و نياز است كه سرمايهگذاري بيشتري در بخش آب و فاضلاب انجام شود. ايجاد تضامين براي سرمايهگذاران نيز بايد در اولويت قرار بگيرد. وي بر ضرورت همكاري و همانديشي ميان بخشهاي مختلف تأكيد كرد و بيان داشت: حكمراني آب بايد بهصورت جدي تقويت شود تا بتوان چالشهاي اين حوزه را به طور موثر مديريت كرد.